ASLANTAŞ: TOPLU ULAŞIMDA HOŞGÖRÜ VE SAYGIYI KAYBEDİYORUZ

Türkiye Genç Fikirler Birliği Platformu Başkanı, Kişisel Gelişim ve Psikoloji Yazarı Mert Can Aslantaş, toplu ulaşımdaki sorunlara değinerek, toplu ulaşım kullanan vatandaşların daha dikkatli ve saygılı olması gerektiğini belirtti.

Aslantaş açıklamasında: “Ne yazık ki değerlerimizi her geçen gün kaybederken, gençliğe örnek olması gereken ileri yaşlardaki vatandaşlarımızda ahlaki ve edebi normları kaybetme durumu ile karşı karşıya geliyor. Son dönemde özellikle pandemi nezdinde çeşitli düzenlemelere gidilen toplu ulaşımda, pandeminin bitiş eğiliminde olduğu bu dönemde elbette ki eski yaşantımıza dönmüş bulunmaktayız. Kendi sağlığımızı ve karşımızdaki insanın sağlığına özenle dikkat ettiğimiz, daha özverili ve daha duyarlı pandemi günlerini ne yazık ki arar olduk. Son dönemde toplu ulaşım kullanımındaki artış ve bazı vatandaşlarımızın duyarsızlığı nezdinde toplu ulaşım araçları sürücülerinden birçok şikayeti de beraberinde getiriyor. Toplu ulaşım, adı üstünde şahsi değil toplumun kullandığı araçlardır. Toplu ulaşım kullanırken, kendimizden önce bulunduğumuz ortamdaki insanın huzurunu düşünmek, etik ve ahlaki kurallar nezdinde sürücüyü ve toplu ulaşım kullanan diğer vatandaşları rahatsız edecek bütün davranışlardan kaçınmalıyız. Yüksek sesle saatlerce telefon görüşmelerinin, gereksiz sorulan soruların, toplu ulaşım araçlarına atılan çöplerin, yapıştırılan sakızların, gençler nezdinde toplu ulaşım araçlarındaki uygunsuz davranışların, toplu ulaşım hattının güzergahı hakkında sorulan gereksiz soruların, özellikle ulaşım hattının yoğun olduğu saatlerde yaşlı amcalarımızın, teyzelerimizin toplu ulaşımı ücretsiz anlayışı ile gerek duymadıkça meşgul etmelerinin, sürücünün psikolojisi ile ters düşeceğini aynı zamanda bu kapsamda kazalara sebebiyet vereceğini bu durumdan sürücünün mesuliyetli olduğunu; toplu ulaşım kullanırken sürücü başta olmak üzere ulaşım aracındaki diğer insanlara saygı ile yaklaşılması gerektiğini unutmamalıyız. Değerlerimizi elbette her geçen gün kaybediyoruz fakat güzel bir yarın bizim elimizde. Toplu alanlar, bireylerin ikameti değil, toplumundur. Saygı ve hoşgörüyü koruma alanlarıdır. Bu kapsamda normatif etik kültürünü toplum nezdinde sağlarsak, gençliğimize örnek olur ve elbette daha güzel bir gelecek bırakabiliriz.” ifadelerine yer verdi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI İLE JAPONYA ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ AJANSI (JICA) ARASINDA GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ

JICA BAŞKANI TANAKA AKİHİKO’DAN TÜRKİYE’YE KALICI KONUT ÖVGÜSÜ: “AFETLE MÜCADELE VE YENİDEN İNŞA ÇALIŞMALARINIZ TAKDİRE …