Sahte subay ‘Cinsel İstismar’ sanığına ceza
Diyarbakır’da kendini subay olarak tanıtıp, 14 yaşındaki 3 kızı evine götürdüğü, esrar içirdiği ve porno film izletip cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 150 yıl hapis istemiyle yargılanan tercüman Ubeydullah Ç., ‘Saygın Tutum’ indirimi uygulanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada, 150 yıl hapis cezası istenen iddianameyi hazırlayan Savcı Mustafa Uğur Kabasakal esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Mütalaada sanığın kız öğrenciler G.D., R.A. ve N.K.’ye evine çekmek için ücretsiz ingilizce ders verdiğini duyurduğu belirtildi.
Kararını açıklayan mahkeme Ubeydullah Ç.’yi ‘uyuşturucu temin etme’ ve mağdur R.A.’ya yönelik eyleminden beraat ettirdi. Sanığı 3 mağdura karşı ‘Müstehcenlik’ suçundan 3 kez 5’er ay hapis ve 4’er gün adli para cezasına çarptıran mahkeme, yeniden suç işlemeyeceği kanaatine varıldığından bu cezaların ertelenmesine karar verdi. Evde bulunan mermilerle ilgili 25 gün hapis ve 4 gün adli para cezasına çarptırılan Ubeydullah Ç.’nin bu cezası da 500 lira para cezasına çevrilerek ertelendi.