Erciyes’te tipide mahsur kalan 11sporcu kurtarıldı
Erciyes’te Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, Dağı’n çeşitli bölgelerinde tipi ve sis nedeniyle mahsur kalan toplam 11 sporcuyu kurtardı.
JAK timleri ilk olarak, kar uçurtması olarak bilinen snowkite ile Koç dağı doğu yamacında mahsur kalan Çağlar Demirdoğan’ı kurtardı. Yoğun sis ve tipiye karşın JAK timleri kısa sürede sporcuya ulaşarak donmaktan kurtardı. Çağlar Demirdoğan kurtarıldıktan sonra “emeği geçen Erciyes Jandarma Karakol Komutanlığı bünyesinde yer alan Jak timlerine teşekkürü bir borç biliriz’ mesajı attı.
JAK timleri ayrıca, Erciyes’te kayak yapan ancak gölet mevkisinde yoğun sis ve tipi nedeniyle yönlerini kaybedip mahsur kalan 2 dağcı ile Erciyes Dağı’na kayak yapmak için gelmeye çalışan ancak Develi-Erciyes yolunda mahsur kalan 4 kişi, kar motorlu JAK timleri tarafından kurtarıldı. Öte yandan, Erciyes Dağı’nda snowkite (Paraşütlü kayak) yapan 4 kişi de Koç Dağı’ndaki dere yatağında mahsur kaldı. Haber verilmesi üzerine kar motorlarıyla bölgeye giden JAK timi, kayakçıları kurtardı. Kayakçıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.