Haberler

Tapuda e-Arşiv Dönemi Geliyor

zÇevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bağlı kuruluşu olan Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 2011 yılında başlatmış olduğu güncel belgelerin taranması işlemlerinde sona geldi.

Genel Müdürlük, 22 bölge müdürlüğünde toplam 765 tapu müdürlüğünün e-arşiv modülü kurulumlarını tamamladı.

ÜLKE GENELİNE YAYILACAK

Ülke genelinde 2014 yılının sonuna kadar tüm tapu müdürlüklerinin e-arşiv modülü kurulumlarının tamamlanması hedefleniyor.

KAĞIT VE BİNA İSRAFININ ÖNÜNE GEÇİLECEK

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü, e-arşiv sistemi ile ülke genelinde sadece tapu arşivi için ayrılan ve atıl bir duruma düşen bina israfının önüne geçecek, müdürlük arşivindeki belgelerde yıpranma ve kaybolma riskini ortadan kaldıracak, bürokratik süreçleri kısaltacak, işgücü kaybını azaltacak, işlem süreçlerini hızlandıracak ve sunulan hizmetlerin kalitesini de artıracak.

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü Android Uygulama İndir Popup