Haberler

Kocasinan Organik Domates Fidesi Dağıtacak

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, sağlıklı bir toplum için organik üretim ve tüketimi yaygınlaştırmak amacıyla organik domates fidesi dağıtacaklarını söyledi.

Genetiği değişmemiş, organik sebze, meyve üretimini ve tüketimini yaygınlaştırmak amacıyla sembolik olarak yerli, organik domates fidesi dağıtacaklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik,” Organik üretimi geliştirecek geleceğin uzmanlarının da yetişmesine yardımcı olmak için Erciyes Üniversitesi Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu’na sipariş vermiştik. Öğrenci arkadaşlarımız öğretim üyelerinin gözetiminde  organik domates fidelerimizi yetiştirdi. Biz de toprakla buluşturmaları için vatandaşlarımıza dağıtacağız ” dedi.

Başkan Mustafa Çelik, 8 Mayıs 2014 Perşembe günü (yarın) saat 10-11 arasında Kocasinan Belediyesi Hizmet Binası önünde organik domates fidesi dağıtacaklarının altını çizerek” Belediyemize gelen vatandaşlarımıza 45 bin domates fidesi dağıtacağız. 3 bin vatandaşımıza yerli ve organik Karahıdır cinsi 15’er tane domates fidesi vereceğiz. Bu fidelerden yetişen domatesin çekirdeğini alıp gelecek yıl kendi organik fidemizi yetiştirebiliriz” şeklinde konuştu.

Kocasinan Belediyesi tarafından dağıtılan domates fidelerinden geçen yıllarda 1 kilogram büyüklüğünde domates yetiştiren çok sayıda vatandaş olduğu bildirildi.

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Davutgulec.com - Sosyal Medya Butonları
Sosyal Medya Hesapları
Telefon Et
Instagram
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Çerez Politikası Şeridi