Kültür-Turizm

Kayseri’nin Gastronomi Şöleninde Lezzet ve Kültür Buluşması

Haberi Dinleyin Dinlemek için oynat tuşuna basın
Haberi Dinleyin Dinle Duraklat Devam Et Dinlemek için oynat tuşuna basın Haber seslendiriliyor Okuma duraklatıldı Kalan dk sn Varsayılan Ses Okuma tamamlandı Bu dil icin ses bulunamadi. Tarayiciniz veya cihaziniz bu dili desteklemiyor olabilir. Dinle Duraklat Durdur Hızı sağdaki menüden ayarlayın (0.75x - 2x) Tarayıcınız destekliyorsa Ses menüsünden farklı bir ses seçebilirsiniz, tercihiniz hatırlanır Okuma başladıktan sonra boşluk tuşu ile oynat/duraklat Sayfadan çıksanız da Durdur a basmadığınız sürece kaldığınız yerden devam eder 5 sn geri 5 sn ileri İlerleme çubuğuna tıklayarak veya sürükleyerek istediğiniz yere atlayın; ⏪ / ⏩ ya da ← / → tuşlarıyla 5 sn geri/ileri sarın Sayfa çevrildiğinde yeni dil otomatik algılanır ve okuma yeniden başlar
Haberi Dinleyin
🎧 Haberi Dinleyin
Haberi Dinleyin

KAYSERİ’NİN GASTRONOMİ ŞÖLENİNDE LEZZET VE KÜLTÜR BULUŞMASI SÜRÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 4. Kayseri Gastronomi Günleri, ikinci ve üçüncü gününde birbirinden renkli etkinliklerle ziyaretçilerini ağırladı. Cuma günü gerçekleştirilen paneller, yöresel lezzet atölyeleri, yemek yarışmaları, kortej, konser ve ödül töreninin ardından organizasyonun üçüncü günü de gastronomi kültürünü odağına alan etkinliklerle devam etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen 4. Kayseri Gastronomi Günleri, kentin köklü mutfak kültürünü tanıtmak, yöresel lezzetleri gelecek kuşaklara aktarmak ve gastronomi turizmine katkı sunmak amacıyla ziyaretçilerini buluşturuyor. Türkiye’nin farklı yörelerinden lezzetlerin tanıtıldığı organizasyonda, sektör temsilcileri, şefler, öğrenciler, kadın girişimciler ve gastronomi meraklıları bir araya geliyor.

İkinci Gün Paneller, Atölyeler ve Yarışmalarla Geçti

Gastronomi Günleri’nin 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen ikinci günü, “Yerel Ürünlerin Turizm Sektöründe Kullanımı” paneliyle başladı. Alanında uzman isimlerin katılımıyla düzenlenen panelde, yerel ürünlerin gastronomi ve turizm sektöründeki önemi ele alındı. Aynı saatlerde gerçekleştirilen peskütan çorbası atölyesiyle geleneksel lezzetler tanıtılırken, liseler arası bireysel ana yemek “Et Yemeği” yarışmasında genç aşçılar hünerlerini sergiledi.

“Gastronomide Kadın Eli: Fikirden Markaya, Emekten Başarıya” panelinde Kayseri’de faaliyet gösteren kadın girişimciler, gastronomi alanındaki deneyimlerini ve başarı hikâyelerini paylaştı. Kadın emeğinin, üretkenliğinin ve girişimcilik ruhunun öne çıktığı panelde, fikirlerin markaya dönüşme süreçleri ele alındı.

“Kayseri Mutfağının Uluslararası Tanıtımı, Pazarlaması ve Teknoloji” panelinde ise kentin zengin mutfak mirasının uluslararası alanda tanıtılması, pazarlama olanakları ve teknolojinin gastronomi sektörüne katkıları değerlendirildi.

Yöresel Lezzetler Şeflerin Sunumuyla Tanıtıldı

Günün atölye ve söyleşi programında geleneksel tarifler farklı yörelerin mutfak kültürleriyle buluştu. Şef Memet Özer’in sunumuyla gerçekleştirilen “Kuzu Etli Yamula Patlıcanlı Güveç ve Buğday Risottosu” etkinliğinde yöresel ürünler farklı dokunuşlarla yorumlandı.

Niğde Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından Niğde tava, Çanakkale Derneği tarafından soğanlı pide ve Çiğköfte Eğitimcileri Derneği tarafından çiğ köfte atölyeleri gerçekleştirildi. Kayseri mantısı atölyesinde ise kentin simge lezzetlerinden birinin hazırlanışı katılımcılarla paylaşıldı.

Şef Hazer Amani’nin sunumuyla gerçekleştirilen “Pöç Taco ve Pöçlü Nohutlu Gacer Pilavı” söyleşi ve atölyesi de günün dikkat çeken etkinlikleri arasında yer aldı. Kayseri mutfağının özgün tatlarının yaratıcı sunumlarla buluşturulduğu etkinlikte, geleneksel lezzetlerin farklı yorumları gastronomi meraklılarının beğenisine sunuldu.

Yemek Yarışmalarında Hünerler Sergilendi

Kayseri Gastronomi Günleri kapsamında düzenlenen liseler arası bireysel ana yemek “Balık Yemeği” ve “Tatlı Tabağı” yarışmalarında öğrenciler hünerlerini sergiledi. Liseler arası ekip “Başlangıç ve Ana Yemek” yarışmasıyla genç aşçıların takım çalışması ve mutfak becerileri ön plana çıktı.

Ev Hanımları Kayseri Mutfağı Yöresel Yemek Yarışması’nda ise geleneksel tarifler ve ev mutfağının birikimi buluştu. Kadim mutfak kültürünün yaşatılmasına katkı sunan yarışmada, katılımcıların hazırladığı yöresel yemekler değerlendirmeye alındı.

Program kapsamında gerçekleştirilen “İmza Yemeği” etkinliği de gastronomi alanındaki özgün sunumlara yer verirken, yemek yarışmaları gün boyunca ziyaretçilere heyecanlı anlar yaşattı.

Gastronomi Günleri’nin ikinci gününde düzenlenen “Yerel İşletmelerde Başarı, Girişimcilik ve Markalaşma” panelinde Kayseri’de faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Gastronomi sektöründe başarı, girişimcilik ve markalaşmanın ele alındığı panelde yerel işletmelerin deneyimleri ve başarı hikâyeleri aktarıldı. Gün boyunca düzenlenen etkinliklerin ardından gerçekleştirilen ödül töreniyle ikinci gün programı tamamlandı.

Üçüncü Gün Yöresel Lezzetlerle Başladı

Kayseri Gastronomi Günleri’nin 24 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen üçüncü günü, saat 10.00’da stantların açılması ve ziyaretçilerin etkinlik alanına girişleriyle başladı.

Günün ilk saatlerinde Kahramanmaraş Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen yöresel paça çorbası atölyesi ile İzmir Aşçılar Derneği tarafından gerçekleştirilen enginarlı Ege pilavı atölyesi ziyaretçilerle buluştu.

“Yerelden Dünyaya Gastronomi: Kimlik, Deneyim ve Diplomasi” panelinde gastronominin kültürel kimlik, deneyim paylaşımı ve uluslararası tanıtımdaki rolü ele alındı. Aynı saatlerde düzenlenen üniversiteler arası bireysel ana yemek “Et Yemeği” yarışmasında öğrenciler yeteneklerini ortaya koydu.

TAFED GIZTAT iş birliğiyle gerçekleştirilen çocuk atölyesi, minik katılımcıları mutfak kültürüyle buluştururken TAFED’in 20’nci yıl pasta kesimi de programda yer aldı.

Kayseri Mutfağının Geçmişi ve Geleceği Ele Alındı

Üçüncü gün programında “Bir Mutfak Nasıl Yaşar?” panelinde mutfak kültürünün korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusu değerlendirildi. “Kayseri Mutfağı’nın Geçmişi, Bugünü ve Geleceği” panelinde ise kentin köklü gastronomi mirası, günümüzdeki yeri ve geleceğe yönelik potansiyeli farklı yönleriyle ele alındı.

Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından gerçekleştirilen çiğ köfte atölyesiyle yöresel lezzetlerin tanıtımına devam edildi. Böylece Kayseri Gastronomi Günleri, üçüncü gününde de farklı yörelerin mutfak kültürlerini bir araya getirerek ziyaretçilerine zengin bir gastronomi deneyimi sunmayı sürdürdü.

Kayseri’nin eşsiz lezzetlerini, geleneksel tariflerini ve gastronomi alanındaki birikimini geniş kitlelerle buluşturan Kayseri Gastronomi Günleri, 25 Ekim Pazar gününe kadar Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde çeşitli etkinliklerle devam edecek.

DÖRDÜNCÜ  KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ’NE VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen 4. Kayseri Gastronomi Günleri, zengin etkinlik programı, yöresel lezzetleri ve özenle hazırlanan etkinlik alanıyla vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Kayseri’nin gastronomi kültürünü tanıtan etkinlik için Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve emeği geçenlere teşekkür ederek herkesi bu lezzet şölenine davet etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, kentin köklü mutfak kültürünü tanıtmak, yöresel lezzetleri daha geniş kitlelerle buluşturmak ve gastronomi turizmine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 4. Kayseri Gastronomi Günleri, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kayseri’nin Lezzetleri, Vatandaşların Memnuniyetiyle Buluştu

22-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon; geleneksel lezzetleri, ünlü şeflerin katılımıyla düzenlenen etkinlikleri, atölyeleri, yarışmaları ve her yaş grubuna hitap eden programlarıyla Kayserililerden ve şehir dışından gelen misafirlerden ilgi görüyor. Etkinlik alanını ziyaret eden vatandaşlar, organizasyonun kapsamından, düzeninden ve sunulan imkânlardan duydukları memnuniyeti dile getirirken Kayseri’nin gastronomi değerlerinin böylesine kapsamlı bir etkinlikle tanıtılmasını da takdirle karşıladı.

“Kayseri Büyükşehir Belediyesi Çok Güzel Düşünmüş”

Etkinlik alanını ziyaret eden Leyla Doğan, organizasyonun beklediğinden daha kapsamlı olduğunu belirterek, “Bu kadar yoğunluk beklemiyordum. Bugün çok güzel, hafta sonunun daha da yoğun geçeceğini düşünüyorum. Çocuk alanı düşünülmüş, çay ikramı var. Mutlaka gelsinler. Vaktim olsa dört gün burada olabilirim. Kayseri Büyükşehir Belediyesi çok güzel düşünmüş, çok teşekkür ederiz. Devamı gelsin” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl da etkinliğe katıldığını belirten Yüksel Ay ise bu yılki organizasyonu daha düzenli ve keyifli bulduğunu ifade etti. Millet Bahçesi’ne sık sık geldiğini söyleyen Ay, “Geçen yıl da gelmiştik, bu sene daha hoş ve daha düzenli. Biz burasının aşığıyız. Kesinlikle gelmeyen vatandaşlarımız gelip görsünler. Erciyes’i, Ali Dağı’nı görüyorum. Böyle bir mekân başka yerde yok. Çok hoşuma gidiyor” dedi.

Gençlerden Organizasyona Övgü

Etkinlik alanının kapsamı ve düzeninden etkilendiğini belirten genç ziyaretçi Enes Tektaş da Kayseri’de böylesine geniş kapsamlı bir organizasyon düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tektaş, “Alan güzel olmuş. Bu kadar kapsamlı bir etkinlik olacağını düşünmemiştik, çok şaşkınız. Böyle bir etkinliğin Kayseri’de düzenlenmesinden çok mutluyuz. Düzeni ve sistemi çok güzel kurulmuş. Herkes hemen buraya gelmeli” diye konuştu.

Fatma İnal ise etkinlik alanında her detayın düşünülmüş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Alanı çok beğendim. Her şey çok güzel organize edilmiş, çok güzel bir ortam olmuş. Yöresel lezzetleri tadacağım. Herkes mutlaka gelsin. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Müşerref Akyol da organizasyonu çok beğendiğini belirterek tüm vatandaşları etkinliğe davet etti ve Kayseri Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti. Farklı şehirlerden gelen ziyaretçiler de organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek Kayseri’nin misafirperverliğine ve gastronomi zenginliğine dikkat çekti.

Kayseri’nin Gastronomi Değerleri Geleceğe Taşınıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihinden, kültüründen ve üretim geleneğinden beslenen mutfak mirasını tanıtmak, yerel değerlerin bilinirliğini artırmak ve Kayseri’nin gastronomi alanındaki marka değerini güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Ünlü şeflerin söyleşi ve atölyelerinden yöresel yemek yarışmalarına, çocuklara yönelik etkinliklerden lezzet duraklarına uzanan zengin programıyla 4. Kayseri Gastronomi Günleri, 25 Ekim Pazar gününe kadar Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tüm vatandaşları kentin eşsiz mutfak kültürünü yakından tanımaya, yöresel lezzetleri keşfetmeye ve bu gastronomi şöleninin coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyor

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, GASTRONOMİ GÜNLERİ’NDE KAYSERİLİLERLE BULUŞTU: MİLLET BAHÇESİ DOLDU TAŞTI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4. Kayseri Gastronomi Günleri kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Şehrin zengin mutfak kültürünün tanıtıldığı organizasyonda vatandaşlarla sohbet eden Büyükkılıç, usta şeflerin hazırladığı lezzetleri inceledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4. Kayseri Gastronomi Günleri dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikleri ziyaret etti. Gastronomi kültürünün farklı lezzetlerle buluştuğu organizasyonda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, hemşehrileriyle sohbet ederek etkinliğin coşkusunu paylaştı.

Kayseri’nin köklü mutfak kültürünü ve zengin gastronomi mirasını tanıtmayı amaçlayan etkinlikte, usta şefler tarafından hazırlanan birbirinden özel lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Her yaştan vatandaşın ilgi gösterdiği organizasyon, şehrin yöresel tatlarının keşfedilmesine ve gastronomi kültürünün geniş kitlelerle buluşmasına imkân sağladı.

“Kayseri’mizin Güzelliklerini Birlikte Paylaşıyoruz”

Etkinlik alanında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Büyükkılıç, Kayserililerin gösterdiği katılım ve ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gastronomi Günleri’nin yalnızca lezzetlerin tanıtıldığı bir organizasyon olmadığını, aynı zamanda hemşehrilik bağlarının güçlendiği bir buluşma ortamı sunduğunu ifade eden Büyükkılıç, vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki yoğun katılıma dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemize bu akşam sığmayan yalnızca kalabalığımız değil, sevincimiz, heyecanımız ve gönül birliğimizdi. Bu akşam gösterdiğiniz ilgi, sevgi ve gönülden katılımınız için tüm hemşehrilerime ve kıymetli misafirlerimize yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki hep birlikteyiz” ifadelerini kullandı.

Kayseri Mutfağı, Ortak Bir Kültürel Değer Olarak Öne Çıktı

Kayseri’nin gastronomi alanındaki birikiminin tanıtıldığı 4. Kayseri Gastronomi Günleri’nde, geleneksel lezzetler ile usta şeflerin hazırladığı özel sunumlar ziyaretçilerle buluştu. Vatandaşların aileleriyle birlikte katıldığı etkinlikte, kentin mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve bu kültürel mirasın daha geniş çevrelere tanıtılması da ön plana çıktı.

Başkan Büyükkılıç, 7’den 70’e her yaştan hemşehriyle aynı atmosferi paylaşmanın önemine işaret ederek Kayseri’nin zengin mutfak kültürünün yaşatılmasına yönelik etkinliklerin toplumsal buluşmalara da katkı sunduğunu belirtti.

Gastronomi Günleri’ndeki ziyaretini vatandaşlarla sohbet ederek sürdüren Başkan Büyükkılıç, etkinliğe katılan hemşehrilerine ve misafirlere teşekkür ederek, “Afiyetimiz, muhabbetimiz ve bereketimiz daim olsun” mesajını verdi.

💬 WhatsApp açılıyor...

📢 Haberle İlgili Bildirim & Paylaşım

Haberi WhatsApp'ta paylaşabilir, düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, Televizyoncu Uzman Polis-Adliye Muhabiri, Spor Yazarı Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi Uluslararası Basın Konfederasyonu (UBK) Kayseri İl Temsilcisi TSYD, TİMEF, AVKON, ADD Üyesi TEMA'cı, Kızılay'cı, Dağcı, Trekkingci Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın Sözcüsü Kayseri Spor Adamları Derneği Üyesi Tüm Mücadele Sporları Derneği Üyesi Kent Güvenlik Konseyi Üyesi Alp Disiplini Kayak Milli Hakemi Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi Mezunu

İlgili Haberler

Kayseri’nin Gastronomi Şöleninde Lezzet ve Kültür Buluşması

Kayseri’nin Gastronomi Şöleninde Lezzet ve Kültür Buluşması

KAYSERİ’NİN GASTRONOMİ ŞÖLENİNDE LEZZET VE KÜLTÜR BULUŞMASI SÜRÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 4. Kayseri Gastronomi Günleri, ikinci ve üçüncü gününde birbirinden renkli etkinliklerle ziyaretçilerini ağırladı. Cuma günü gerçekleştirilen paneller, yöresel lezzet atölyeleri, yemek yarışmaları, kortej, konser ve ödül töreninin ardından organizasyonun üçüncü günü de gastronomi kültürünü odağına alan etkinliklerle devam etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen 4. Kayseri Gastronomi Günleri, kentin köklü mutfak kültürünü tanıtmak, yöresel lezzetleri gelecek kuşaklara aktarmak ve gastronomi turizmine katkı sunmak amacıyla ziyaretçilerini buluşturuyor. Türkiye’nin farklı yörelerinden lezzetlerin tanıtıldığı organizasyonda, sektör temsilcileri, şefler, öğrenciler, kadın girişimciler ve gastronomi meraklıları bir araya geliyor.

İkinci Gün Paneller, Atölyeler ve Yarışmalarla Geçti

Gastronomi Günleri’nin 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen ikinci günü, “Yerel Ürünlerin Turizm Sektöründe Kullanımı” paneliyle başladı. Alanında uzman isimlerin katılımıyla düzenlenen panelde, yerel ürünlerin gastronomi ve turizm sektöründeki önemi ele alındı. Aynı saatlerde gerçekleştirilen peskütan çorbası atölyesiyle geleneksel lezzetler tanıtılırken, liseler arası bireysel ana yemek “Et Yemeği” yarışmasında genç aşçılar hünerlerini sergiledi.

“Gastronomide Kadın Eli: Fikirden Markaya, Emekten Başarıya” panelinde Kayseri’de faaliyet gösteren kadın girişimciler, gastronomi alanındaki deneyimlerini ve başarı hikâyelerini paylaştı. Kadın emeğinin, üretkenliğinin ve girişimcilik ruhunun öne çıktığı panelde, fikirlerin markaya dönüşme süreçleri ele alındı.

“Kayseri Mutfağının Uluslararası Tanıtımı, Pazarlaması ve Teknoloji” panelinde ise kentin zengin mutfak mirasının uluslararası alanda tanıtılması, pazarlama olanakları ve teknolojinin gastronomi sektörüne katkıları değerlendirildi.

Yöresel Lezzetler Şeflerin Sunumuyla Tanıtıldı

Günün atölye ve söyleşi programında geleneksel tarifler farklı yörelerin mutfak kültürleriyle buluştu. Şef Memet Özer’in sunumuyla gerçekleştirilen “Kuzu Etli Yamula Patlıcanlı Güveç ve Buğday Risottosu” etkinliğinde yöresel ürünler farklı dokunuşlarla yorumlandı.

Niğde Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından Niğde tava, Çanakkale Derneği tarafından soğanlı pide ve Çiğköfte Eğitimcileri Derneği tarafından çiğ köfte atölyeleri gerçekleştirildi. Kayseri mantısı atölyesinde ise kentin simge lezzetlerinden birinin hazırlanışı katılımcılarla paylaşıldı.

Şef Hazer Amani’nin sunumuyla gerçekleştirilen “Pöç Taco ve Pöçlü Nohutlu Gacer Pilavı” söyleşi ve atölyesi de günün dikkat çeken etkinlikleri arasında yer aldı. Kayseri mutfağının özgün tatlarının yaratıcı sunumlarla buluşturulduğu etkinlikte, geleneksel lezzetlerin farklı yorumları gastronomi meraklılarının beğenisine sunuldu.

Yemek Yarışmalarında Hünerler Sergilendi

Kayseri Gastronomi Günleri kapsamında düzenlenen liseler arası bireysel ana yemek “Balık Yemeği” ve “Tatlı Tabağı” yarışmalarında öğrenciler hünerlerini sergiledi. Liseler arası ekip “Başlangıç ve Ana Yemek” yarışmasıyla genç aşçıların takım çalışması ve mutfak becerileri ön plana çıktı.

Ev Hanımları Kayseri Mutfağı Yöresel Yemek Yarışması’nda ise geleneksel tarifler ve ev mutfağının birikimi buluştu. Kadim mutfak kültürünün yaşatılmasına katkı sunan yarışmada, katılımcıların hazırladığı yöresel yemekler değerlendirmeye alındı.

Program kapsamında gerçekleştirilen “İmza Yemeği” etkinliği de gastronomi alanındaki özgün sunumlara yer verirken, yemek yarışmaları gün boyunca ziyaretçilere heyecanlı anlar yaşattı.

Gastronomi Günleri’nin ikinci gününde düzenlenen “Yerel İşletmelerde Başarı, Girişimcilik ve Markalaşma” panelinde Kayseri’de faaliyet gösteren işletmelerin temsilcileri deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Gastronomi sektöründe başarı, girişimcilik ve markalaşmanın ele alındığı panelde yerel işletmelerin deneyimleri ve başarı hikâyeleri aktarıldı. Gün boyunca düzenlenen etkinliklerin ardından gerçekleştirilen ödül töreniyle ikinci gün programı tamamlandı.

Üçüncü Gün Yöresel Lezzetlerle Başladı

Kayseri Gastronomi Günleri’nin 24 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen üçüncü günü, saat 10.00’da stantların açılması ve ziyaretçilerin etkinlik alanına girişleriyle başladı.

Günün ilk saatlerinde Kahramanmaraş Aşçılar Derneği tarafından düzenlenen yöresel paça çorbası atölyesi ile İzmir Aşçılar Derneği tarafından gerçekleştirilen enginarlı Ege pilavı atölyesi ziyaretçilerle buluştu.

“Yerelden Dünyaya Gastronomi: Kimlik, Deneyim ve Diplomasi” panelinde gastronominin kültürel kimlik, deneyim paylaşımı ve uluslararası tanıtımdaki rolü ele alındı. Aynı saatlerde düzenlenen üniversiteler arası bireysel ana yemek “Et Yemeği” yarışmasında öğrenciler yeteneklerini ortaya koydu.

TAFED GIZTAT iş birliğiyle gerçekleştirilen çocuk atölyesi, minik katılımcıları mutfak kültürüyle buluştururken TAFED’in 20’nci yıl pasta kesimi de programda yer aldı.

Kayseri Mutfağının Geçmişi ve Geleceği Ele Alındı

Üçüncü gün programında “Bir Mutfak Nasıl Yaşar?” panelinde mutfak kültürünün korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusu değerlendirildi. “Kayseri Mutfağı’nın Geçmişi, Bugünü ve Geleceği” panelinde ise kentin köklü gastronomi mirası, günümüzdeki yeri ve geleceğe yönelik potansiyeli farklı yönleriyle ele alındı.

Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından gerçekleştirilen çiğ köfte atölyesiyle yöresel lezzetlerin tanıtımına devam edildi. Böylece Kayseri Gastronomi Günleri, üçüncü gününde de farklı yörelerin mutfak kültürlerini bir araya getirerek ziyaretçilerine zengin bir gastronomi deneyimi sunmayı sürdürdü.

Kayseri’nin eşsiz lezzetlerini, geleneksel tariflerini ve gastronomi alanındaki birikimini geniş kitlelerle buluşturan Kayseri Gastronomi Günleri, 25 Ekim Pazar gününe kadar Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde çeşitli etkinliklerle devam edecek.

DÖRDÜNCÜ  KAYSERİ GASTRONOMİ GÜNLERİ’NE VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen 4. Kayseri Gastronomi Günleri, zengin etkinlik programı, yöresel lezzetleri ve özenle hazırlanan etkinlik alanıyla vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Kayseri’nin gastronomi kültürünü tanıtan etkinlik için Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’a ve emeği geçenlere teşekkür ederek herkesi bu lezzet şölenine davet etti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, kentin köklü mutfak kültürünü tanıtmak, yöresel lezzetleri daha geniş kitlelerle buluşturmak ve gastronomi turizmine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 4. Kayseri Gastronomi Günleri, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kayseri’nin Lezzetleri, Vatandaşların Memnuniyetiyle Buluştu

22-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon; geleneksel lezzetleri, ünlü şeflerin katılımıyla düzenlenen etkinlikleri, atölyeleri, yarışmaları ve her yaş grubuna hitap eden programlarıyla Kayserililerden ve şehir dışından gelen misafirlerden ilgi görüyor. Etkinlik alanını ziyaret eden vatandaşlar, organizasyonun kapsamından, düzeninden ve sunulan imkânlardan duydukları memnuniyeti dile getirirken Kayseri’nin gastronomi değerlerinin böylesine kapsamlı bir etkinlikle tanıtılmasını da takdirle karşıladı.

“Kayseri Büyükşehir Belediyesi Çok Güzel Düşünmüş”

Etkinlik alanını ziyaret eden Leyla Doğan, organizasyonun beklediğinden daha kapsamlı olduğunu belirterek, “Bu kadar yoğunluk beklemiyordum. Bugün çok güzel, hafta sonunun daha da yoğun geçeceğini düşünüyorum. Çocuk alanı düşünülmüş, çay ikramı var. Mutlaka gelsinler. Vaktim olsa dört gün burada olabilirim. Kayseri Büyükşehir Belediyesi çok güzel düşünmüş, çok teşekkür ederiz. Devamı gelsin” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl da etkinliğe katıldığını belirten Yüksel Ay ise bu yılki organizasyonu daha düzenli ve keyifli bulduğunu ifade etti. Millet Bahçesi’ne sık sık geldiğini söyleyen Ay, “Geçen yıl da gelmiştik, bu sene daha hoş ve daha düzenli. Biz burasının aşığıyız. Kesinlikle gelmeyen vatandaşlarımız gelip görsünler. Erciyes’i, Ali Dağı’nı görüyorum. Böyle bir mekân başka yerde yok. Çok hoşuma gidiyor” dedi.

Gençlerden Organizasyona Övgü

Etkinlik alanının kapsamı ve düzeninden etkilendiğini belirten genç ziyaretçi Enes Tektaş da Kayseri’de böylesine geniş kapsamlı bir organizasyon düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Tektaş, “Alan güzel olmuş. Bu kadar kapsamlı bir etkinlik olacağını düşünmemiştik, çok şaşkınız. Böyle bir etkinliğin Kayseri’de düzenlenmesinden çok mutluyuz. Düzeni ve sistemi çok güzel kurulmuş. Herkes hemen buraya gelmeli” diye konuştu.

Fatma İnal ise etkinlik alanında her detayın düşünülmüş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Alanı çok beğendim. Her şey çok güzel organize edilmiş, çok güzel bir ortam olmuş. Yöresel lezzetleri tadacağım. Herkes mutlaka gelsin. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Müşerref Akyol da organizasyonu çok beğendiğini belirterek tüm vatandaşları etkinliğe davet etti ve Kayseri Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti. Farklı şehirlerden gelen ziyaretçiler de organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek Kayseri’nin misafirperverliğine ve gastronomi zenginliğine dikkat çekti.

Kayseri’nin Gastronomi Değerleri Geleceğe Taşınıyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihinden, kültüründen ve üretim geleneğinden beslenen mutfak mirasını tanıtmak, yerel değerlerin bilinirliğini artırmak ve Kayseri’nin gastronomi alanındaki marka değerini güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Ünlü şeflerin söyleşi ve atölyelerinden yöresel yemek yarışmalarına, çocuklara yönelik etkinliklerden lezzet duraklarına uzanan zengin programıyla 4. Kayseri Gastronomi Günleri, 25 Ekim Pazar gününe kadar Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tüm vatandaşları kentin eşsiz mutfak kültürünü yakından tanımaya, yöresel lezzetleri keşfetmeye ve bu gastronomi şöleninin coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyor

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, GASTRONOMİ GÜNLERİ’NDE KAYSERİLİLERLE BULUŞTU: MİLLET BAHÇESİ DOLDU TAŞTI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4. Kayseri Gastronomi Günleri kapsamında Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Şehrin zengin mutfak kültürünün tanıtıldığı organizasyonda vatandaşlarla sohbet eden Büyükkılıç, usta şeflerin hazırladığı lezzetleri inceledi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 4. Kayseri Gastronomi Günleri dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikleri ziyaret etti. Gastronomi kültürünün farklı lezzetlerle buluştuğu organizasyonda vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, hemşehrileriyle sohbet ederek etkinliğin coşkusunu paylaştı.

Kayseri’nin köklü mutfak kültürünü ve zengin gastronomi mirasını tanıtmayı amaçlayan etkinlikte, usta şefler tarafından hazırlanan birbirinden özel lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Her yaştan vatandaşın ilgi gösterdiği organizasyon, şehrin yöresel tatlarının keşfedilmesine ve gastronomi kültürünün geniş kitlelerle buluşmasına imkân sağladı.

“Kayseri’mizin Güzelliklerini Birlikte Paylaşıyoruz”

Etkinlik alanında vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Büyükkılıç, Kayserililerin gösterdiği katılım ve ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gastronomi Günleri’nin yalnızca lezzetlerin tanıtıldığı bir organizasyon olmadığını, aynı zamanda hemşehrilik bağlarının güçlendiği bir buluşma ortamı sunduğunu ifade eden Büyükkılıç, vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ndeki yoğun katılıma dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemize bu akşam sığmayan yalnızca kalabalığımız değil, sevincimiz, heyecanımız ve gönül birliğimizdi. Bu akşam gösterdiğiniz ilgi, sevgi ve gönülden katılımınız için tüm hemşehrilerime ve kıymetli misafirlerimize yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki hep birlikteyiz” ifadelerini kullandı.

Kayseri Mutfağı, Ortak Bir Kültürel Değer Olarak Öne Çıktı

Kayseri’nin gastronomi alanındaki birikiminin tanıtıldığı 4. Kayseri Gastronomi Günleri’nde, geleneksel lezzetler ile usta şeflerin hazırladığı özel sunumlar ziyaretçilerle buluştu. Vatandaşların aileleriyle birlikte katıldığı etkinlikte, kentin mutfak kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve bu kültürel mirasın daha geniş çevrelere tanıtılması da ön plana çıktı.

Başkan Büyükkılıç, 7’den 70’e her yaştan hemşehriyle aynı atmosferi paylaşmanın önemine işaret ederek Kayseri’nin zengin mutfak kültürünün yaşatılmasına yönelik etkinliklerin toplumsal buluşmalara da katkı sunduğunu belirtti.

Gastronomi Günleri’ndeki ziyaretini vatandaşlarla sohbet ederek sürdüren Başkan Büyükkılıç, etkinliğe katılan hemşehrilerine ve misafirlere teşekkür ederek, “Afiyetimiz, muhabbetimiz ve bereketimiz daim olsun” mesajını verdi.

Haber Seçenekleri

Haber metnini kopyalayabilir veya kapak görselini indirebilirsiniz.

Logo Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Uygulamayı ana ekranınıza ekleyin, internet bağlantısı olmadan da haberlere ulaşın!

iPhone / iPad için:
1. Alttaki Paylaş butonuna ( ⬆️ ) dokunun
2. "Ana Ekrana Ekle" seçeneğini seçin
3. Sağ üstten "Ekle" butonuna basın
Yükleniyor…