Magazin-Yaşam

700 YILLIK VASİYET GÜNÜMÜZE TAŞINDI:

Haberi Dinleyin Dinlemek için oynat tuşuna basın
Haberi Dinleyin Dinle Duraklat Devam Et Dinlemek için oynat tuşuna basın Haber seslendiriliyor Okuma duraklatıldı Kalan dk sn Varsayılan Ses Okuma tamamlandı Bu dil icin ses bulunamadi. Tarayiciniz veya cihaziniz bu dili desteklemiyor olabilir. Dinle Duraklat Durdur Hızı sağdaki menüden ayarlayın (0.75x - 2x) Tarayıcınız destekliyorsa Ses menüsünden farklı bir ses seçebilirsiniz, tercihiniz hatırlanır Okuma başladıktan sonra boşluk tuşu ile oynat/duraklat Sayfadan çıksanız da Durdur a basmadığınız sürece kaldığınız yerden devam eder Sayfa çevrildiğinde yeni dil otomatik algılanır ve okuma yeniden başlar
Haberi Dinleyin

700 YILLIK VASİYET GÜNÜMÜZE TAŞINDI: KAYSERİ KALESİ’NDEN CEZA İNFAZ KURUMUNA VAKIF TATLISI
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, ecdat mirası vakfiyelerde yer alan hayır şartlarını günümüzde de hassasiyetle yaşatmaya devam ediyor.
Bu kapsamda, 1323 (Hicri 723) yılında Tokat’ın Niksar ilçesinde kurulan ve halk arasında “Mahpuslara tatlı ikram eden vakıf” olarak bilinen Niksarlı Hacı Mehmed (Ahi Pehlivan) Vakfı’nın asırlar öncesine dayanan hayır şartı doğrultusunda, Kayseri Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’nda barınan çocuk ve gençlere tatlı ikramında bulunuldu.
Kayseri Kalesi’ndeki Asırlık Şart Günümüz Gençleriyle Buluştu
Tarihi vakfiyelerde tutuklu ve hükümlülerin gözetilmesi, topluma kazandırılması ve moral motivasyonlarının yüksek tutulması amacıyla konulan özel hükümler, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün eliyle birebir yerine getiriliyor.
Kuruluşu 1323 yılına dayanan Niksarlı Hacı Mehmed (Ahi Pehlivan) Vakfı’nın tarihi vakfiyesinde yer alan “Kayseri Kalesi ve Sivas Kalesi’nde bulunan muhafızlar ile mahpuslara tatlı ikram olunması…” hayır şartı, günümüz şartlarına uyarlanarak Kayseri Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurumu’ndaki gençlere tatlı ikram edilmesi suretiyle ihya edildi.
“Kayseri Kalesi’ndeki Ecdad Vasiyetini Yaşatıyoruz”
Ecdadın dayanışma ve yardımlaşma ruhunu yarınlara aktarmanın gururunu yaşadıklarını belirten Kayseri Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir, vakıf medeniyetinin sadece maddi yardımlardan ibaret olmadığını; insan ruhuna dokunan, tebessüm ve moral veren ince düşünceler üzerine inşa edildiğini vurguladı. Tarihte Kayseri Kalesi’ndeki mahpuslar için belirlenen bu özel niyet doğrultusunda gerçekleştirilen ikramla, ceza infaz kurumundaki çocuk ve gençlerin moral ve motivasyonlarına katkı sağlanması hedeflendiğini dile getirdi.

💬 WhatsApp açılıyor...

📢 Haberle İlgili Bildirim & Paylaşım

Haberi WhatsApp'ta paylaşabilir, düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni haber paylaşabilirsiniz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Haberler

Haber Seçenekleri

Haber metnini kopyalayabilir veya kapak görselini indirebilirsiniz.

Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Uygulamayı ana ekranınıza ekleyin, internet bağlantısı olmadan da haberlere ulaşın!

iPhone / iPad için:
1. Alttaki Paylaş butonuna ( ⬆️ ) dokunun
2. "Ana Ekrana Ekle" seçeneğini seçin
3. Sağ üstten "Ekle" butonuna basın