
MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 4 MAHALLEYE ASFALT ATAĞI
Selçuklu, Osmanlı, Danişmentgazi ve Esenyurt Mahallerinde devam eden yol çalışmalarını inceleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçede ulaşım ağını genişleterek, daha konforlu ve güvenli yollar yaptıklarını söyledi.
58 mahallede birçok alanda koştur koştur hizmet ettiklerini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Havaların ısınması ile ihtiyaç olan mahallelerimizde asfalt çalışmalarımız hızlandı. Asfalt dökmemiz için sıcaklıkların belli bir aşamaya gelmesi gerekiyor. Yoksa asfalt tutmuyor. Osmanlı Mahallemizdeyiz. Danışmentgazi yol bağlantısı yapılıyor. Pazar yerinin de olduğu İpekten Sokak’ta yapılan çalışmaları inceledik. Bu sokakta vatandaşlar tarafından asfaltının yenilenmesi için talepler vardı. Sokakta çalışmaya başlamadan önce altyapı kurumları çalıştı ve ihtiyaçlar giderildi. Yolun yukarı kısmı tamamlandı aşağı kısımda da çalışmalar devam ediyor. Asfalt çalışmasını da hızlı bir şekilde bitireceğiz inşallah. Burası çok yoğun kullanılan bir aks. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızla da uyumlu bir şekilde çalışıp, gerekli ihtiyaçları tespit hemen yapmaya gayret ediyoruz. Biliyorsunuz yağmurlar çok uzun sürdü; hala ara ara yağmurlar devam ediyor. Çok yakında bu yolumuzun asfaltını yapıp vatandaşlarımızın hizmetini açacağız. Hayırlı ve uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin inşallah.” dedi.
Selçuklu’nun yolları artık daha konforlu ve güvenli…
Bölgedeki çalışmaları inceledikten sonra Selçuklu Mahallesi’nde devam eden çalışmaları da inceleyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Palancıoğlu, “Buradaki altyapı çalışması tamamlandı, şimdi inşallah asfalt ve kaldırımını yapmaya başlıyoruz. Burası 15 gün içerisinde yeni asfaltına kavuşacak. Tüm mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yeni yol yapıldıktan sonra vatandaşlarımız güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlayacak. Hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
4 mahalleye yapılan çalışmalardan sonra toplamda 5 kilometrelik yeni asfalt yol vatandaşlara hizmet verecek.
HACILAR’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK İHALE TAMAMLANDI
Hacılar Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan modern iş merkezinde yer alan 32 ofis ve işyerinin satış ihalesi gerçekleştirildi. İhalede 11 işyerinin satışı yapılarak toplam 67 milyon 900 bin TL gelir elde edildi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ihalenin ilçenin büyümesine ve yeni yatırımların hayata geçirilmesine katkı sunacağını ifade etti.
Hacılar Belediyesi tarafından yaptırılan modern iş merkezindeki 32 ofis ve iş yerinin satış ihalesi Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yeni iş merkezinin ilçenin ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, Hacılar’ın büyüyen ve gelişen yapısına yakışır bir yatırımın daha hayata geçirildiğini ifade etti.
Başkan Özdoğan, “32 ofis ve iş yerini kapsayan ihalemizi gerçekleştirdik. İhalede 11 işyerinin satışı yapılarak toplam 67 milyon 900 bin TL gelir sağlandı. İlçemizin büyümesine ve yeni yatırımların hayata geçirilmesine katkı sunacak bu ihaleye ilgi gösteren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyor; iş yeri sahibi olan vatandaşlarımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.
Kalan 21 işyerinin satış sürecine ilişkin de bilgi veren Başkan Özdoğan, ilk etapta satılamayan iş yerlerinin 8 Temmuz Çarşamba günü pazarlık usulüyle yeniden satışa sunulacağını belirtti.
İş yerlerinin teslim sürecine de değinen Başkan Özdoğan, “İhaleyi kazanan vatandaşlarımızla yapacağımız ikinci bir sözleşmeyle, ödemeler tamamlanmadan da ağustos ayının başından itibaren iş yerlerinin teslimini gerçekleştirebileceğiz. Yıl sonu itibariyle mevcut iş hanımızdaki kira sözleşmelerinin süreleri sona erecek ve yenileme yapılmayacaktır. Böylece ilçemize kazandırdığımız yeni ve modern iş merkezimiz tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacaktır. Bu yatırımın ilçemize, esnafımıza ve yatırımcılarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Hacılar’ın ticari potansiyelini artırmaya yönelik projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Özdoğan, ilçe meydanında yükselen modern iş merkezinin hem esnaf hem de yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. Toplam 32 ofis ve iş yerinden oluşan proje, ilçenin ekonomik hareketliliğine katkı sağlayacak en önemli yatırımlar arasında yer alıyor.
GELECEĞİN YILDIZLARI TALAS’TA YETİŞECEK
Talas Belediyesinin spora ve gençliğe yaptığı yatırımlar meyvelerini vermeye devam ederken, geleceğin futbolcularını yetiştirecek Talas Belediyespor Yaz Futbol Okulu için kayıtlar başladı. Tamamen ücretsiz olarak düzenlenecek futbol okulunda, 2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019 doğumlu çocuklar profesyonel eğitim alma fırsatı bulacak.
Talas Belediyesinin spor vizyonunun önemli bir parçası olan ve bugüne kadar birçok başarılı sporcunun yetişmesine katkı sağlayan Talas Belediyespor, yaz döneminde de çocukları sporla buluşturmaya hazırlanıyor. Harman Mahallesi Erhan Caddesi’nde bulunan Talas Belediyespor Tesisleri’nde gerçekleştirilecek eğitimlerle minik sporcular hem futbolun temel tekniklerini öğrenecek hem de takım ruhu, disiplin ve fair-play anlayışını kazanacak.
SPORCU FABRİKASI’NIN YENİ YETENEKLERİ ARANIYOR
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sporu yalnızca bir faaliyet olarak değil, gençlerin fiziksel, sosyal ve kişisel gelişimlerinin önemli bir parçası olarak gördüklerini belirterek, Talas’ta sporun her branşında güçlü bir altyapı oluşturduklarını ifade etti.
Başkan Yalçın, “Sporcu Fabrikası vizyonumuzla çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine imkan sağlıyor, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlıyoruz. Yaz Futbol Okulumuz da bu anlayışın önemli bir halkasıdır. Amacımız sadece iyi futbolcular yetiştirmek değil; özgüveni yüksek, disiplinli, takım ruhuna sahip ve sağlıklı bireyler yetiştirmektir. Geleceğin yıldızlarını bugünden keşfetmek ve Türk sporuna kazandırmak için tüm çocuklarımızı Yaz Futbol Okulumuza bekliyoruz.” dedi.
ÜCRETSİZ KAYIT İMKANI
Talas Belediyespor Yaz Futbol Okulu’na katılmak isteyen sporcular için kayıtlar ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Son başvuru tarihi 3 Temmuz 2026 olarak belirlenirken, kayıt ve detaylı bilgi için 0543 652 34 31 numaralı telefon üzerinden müracaat yapılabilecek.
Talas Belediyesi, çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri, sporla iç içe büyümeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla düzenlediği Yaz Futbol Okulu ile bir kez daha gençliğe verdiği önemi ortaya koyarken, geleceğin yıldızlarını yeşil sahalara kazandırmayı hedefliyor.
GÖKKENT MAHALLESİ SORDU, BAŞKAN PALANCIOĞLU CEVAPLADI
Milletle bütünleşen belediyecilik anlayışıyla vatandaşlarla bir araya gelmeye devam eden Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Vatandaş Soruyor Başkan Cevaplıyor” programı kapsamında Gökkent Mahallesi sakinleri ile buluştu.
Melikgazi Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri, teknik ekipler ve ilgili altyapı kurumlarının temsilcileri ile mahalle sakinlerini dinlediklerini söyleyen Başkan Palancıoğlu, “Bugün de Gökkent Mahallesi sakinlerimiz ile bir araya gelerek vatandaşlarımızın talep ve önerilerini dinledik. Burada ilçemize dair yürüttüğümüz çalışmaları ve geleceğe yönelik projelerimizi paylaşma fırsatı da bulduk. 600 bin nüfuslu bir ilçe olarak 58 mahallemize hizmet ediyoruz. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye’de en çok okul yapan belediyeyiz. Yine en çok cami, Kur’an kursu, sağlık ocağı, park ve kütüphane yapan belediyeyiz. Fidan değil ağaç dikiyoruz sloganımızla ilçemize büyük ağaçlar dikiyor ve zamandan kazanıyoruz. Böylece Melikgazi’miz hızla yeşilleniyor. Borcu olmayan, kredi çekmeyen ve faiz ödemeyen bir belediyeyiz. Birçok bölge de kentsel dönüşüm projeleri yapıyoruz. Şu ana kadar 8500 daire dönüştürdük. Birçok alanda yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.
Katılım sağlayan tüm hemşehrilerine teşekkür eden Başkan Palancıoğlu, Melikgazi için ortak akılla, istişare ve hizmet odaklı anlayışla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
KOCASİNAN KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BELEDİYELER ARASINDA YERİNİ ALMAYA HAZIRLANIYOR
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin tüm tesisleri, işletmeleri ve elektrikli araçlarının enerji ihtiyacını karşılayacak 104 bin metrekare alanda kurulan ve 6,4 megavat enerji üretecek Güneş Enerjisi Santrali’ndeki (GES) çalışmaları yerinde inceledi. Çevreci ve sürdürülebilir belediyecilik vizyonunu dev bir yatırımla taçlandıracaklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ın kendi enerjisini üreten öncü belediyelerden biri olacağını söyledi.
Cırgalan Mahallesi’nde çalışmaların son aşamaya geldiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, enerji üretiminin başlamasıyla birlikte belediyecilikte yeni bir dönemin kapılarının açılacağını ifade ederek, “Şu anda Kocasinan Belediyemizin Güneş Enerji Santrali’ndeyiz (GES). 6,4 megavatlık projemizin artık sonlarına yaklaştık. Şu anda panellerin imalatı son aşamada. Bundan sonraki süreçte kablolama ve diğer çalışmalarımızı tamamlayarak inşallah Temmuz ayının sonlarına doğru burada enerji üretimine başlamış olacağız. Bu ne demek? Burada elde edeceğimiz enerjiyle Kocasinan Belediyesi’nin ihtiyaç duyduğu tüm alanlardaki enerji ihtiyacını karşılamış olacağız. Burada üretilecek 6,4 megavatlık enerjinin tamamı Kocasinan Belediyesi’nin sosyal tesislerinde, Fen İşleri Atölyesi’nde, kırsal atölyelerde, Park ve Bahçeler Atölyesi’nde, agrega tesisinde ve bitüm tesisinde kullanılacak. Kısacası ihtiyaç duyduğumuz enerjinin tamamını bu GES alanından karşılamış olacağız. Yani tasarruf etmiş olacağız. Kendi kendine yeten, enerjisini kendi üreten bir belediye olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Tabii ki bu yalnızca tesislerin elektrik ihtiyacını karşılamakla sınırlı değil. Daha çevreci, çevreye daha duyarlı, aynı zamanda daha fazla tasarruf sağlayan kendi enerjisini ve kendi yakıtını üreten bir belediye olarak faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bunun neticesinde burada üretilecek 6,4 megavatlık enerjiden sağlanacak tasarruf Kocasinan Belediyesi’ne ve dolayısıyla Kayseri halkına katkı sağlayacak. Buradan elde edilen tasarruf, Kayseri halkına yeniden hizmet olarak geri dönecek.” diye konuştu.
“Kocasinan artık yalnızca hizmet üreten değil, enerjisini de üreten bir şehir modeli ortaya koyuyor” diyen Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki hedefimiz, araç filomuzu da temiz enerjiyle çalışan bir yapıya dönüştürmek. Yakıtını güneşten alan, çevresine duyarlı, tasarruf odaklı ve kendi kendine yeten bir belediye anlayışıyla yolumuza devam edeceğiz. Bu yatırımın sağlayacağı her tasarruf yeniden vatandaşımıza hizmet olarak dönecek.”
GES yatırımından elde edilecek her tasarrufun yeniden vatandaşlara hizmet olarak döneceğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Burada elde edeceğimiz ekonomik kazanım doğrudan Kayseri’ye ve hemşehrilerimize hizmet olarak yansıyacak. Daha güçlü Kocasinan, daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.
TALAS BELEDİYESİNDE KURUMSAL KÜLTÜR VE AİDİYET EĞİTİMİ
Talas Belediyesi, personelinin mesleki gelişiminin yanı sıra kurumsal bilinç ve ortak çalışma kültürünü güçlendirmeye yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor.
Talas Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası iş birliğinde düzenlenen program kapsamında belediyede görev yapan işçi personele yönelik “Kurumsal Aidiyet, Kurumsal Kültür ve EtikK Değerler” konulu eğitim gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen programa Hizmet İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yavuz Navruz da katılırken, çalışanlar yoğun ilgi gösterdi.
PERSONELE YÖNELİK FARKINDALIK EĞİTİMİ
Eğitimde Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) Aile Danışmanı Sebahat Bayar ile İletişim Uzmanı Özden Algan, kurumsal aidiyetin kurum başarısındaki rolü, güçlü kurumsal kültürün oluşturulması ve çalışma hayatında etik değerlerin önemi üzerine kapsamlı bilgiler verdi.
GÜÇLÜ KURUM, GÜÇLÜ HİZMET
Katılımcılarla interaktif şekilde gerçekleştirilen eğitimde, çalışanların kuruma bağlılık duygusunu artıran unsurlar, ekip ruhunun geliştirilmesi, vatandaş odaklı hizmet anlayışı ve kamu kurumlarında etik ilkelerin önemi ele alındı.
EĞİTİM HEDİYELERLE TAMAMLANDI
Program sonunda gerçekleştirilen mini çevrimiçi bilgi yarışmasında sorulara en hızlı ve doğru cevap veren katılımcılar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Eğitimin hem bilgilendirici hem de motivasyonu artırıcı yönüyle çalışanlardan tam not aldığı ifade edildi.
BAŞKAN YALÇIN’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİR TARİHİ ADIM DAHA
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, ilçenin girişinde yer alan Marmaris ve Beyaz Saray siteleri ile Çanakkale ve Şenevler apartmanlarında yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel dönüşüm sürecinde sağlanan önemli kazanımları paylaştı.
Talas Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda bölge sakinlerine hitap eden Başkan Yalçın, uzun yıllardır çözüme kavuşması beklenen kentsel dönüşüm sürecinin önündeki en önemli engellerden birinin emsal sorunu olduğunu belirtti.
EMSAL 2,45’TEN 3’E YÜKSELDİ
Bölgedeki vatandaşların hak kaybı yaşamadan dönüşüm yapabilmeleri için yoğun çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Yalçın, Talas Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi meclislerinde alınan kararlarla emsal değerinin 2,45’ten 3’e yükseltildiğini söyledi.
Yapılan düzenlemenin arsa değerlerinde yaklaşık yüzde 20’lik artış anlamına geldiğine dikkat çeken Başkan Yalçın, şöyle konuştu:
“Değerli komşularımızı bu önemli gelişmeyi paylaşmak için davet ettik. Uzun süredir kentsel dönüşüm için gerekli olan arsa payları, Kayseri’de uygulanan eve-ev dönüşüm modeline uygun seviyede değildi. Bu nedenle özel bir gayret gösterdik. Belediyemiz ve Büyükşehir Belediyemizin meclislerinde aldığımız kararlarla emsal değerini 3’e çıkardık. Böylelikle müteahhitlerle yapacağınız görüşmelerde evinize karşılık ev talep edebilecek noktaya geldiniz. Bu gayretimiz sizlere helali hoş olsun.”
“TALAS’A ÖRNEK OLACAK BİR UYGULAMA”
Söz konusu bölgenin Talas’ın vitrini konumunda bulunduğunu kaydeden Başkan Yalçın, yıllar içinde yıpranan yapıların artık yenilenmesinin kaçınılmaz hale geldiğini belirterek şunları söyledi:
“Talas’ın girişinde bulunan ve bir dönem ilçemizin en modern yapıları arasında yer alan bu sitelerimizdeki binalar, 40-50 yılın ardından doğal olarak yıprandı. Demirleri ortaya çıkan ve deprem dayanıklılığı konusunda endişe oluşturan yapıların yenilenmesi gerekiyordu. Biz de belediyenizin hemen yanı başındaki komşularınız olarak bu süreci yakından takip ettik. Bize düşen görev, sizlere rehberlik etmek ve karşılaştığınız prosedürlerin aşılmasına yardımcı olmaktı. İlk kez Talas’ta emsal teşkil edecek böyle bir ayrıcalık sağlandı. Bunun yapılması da gerekiyordu. Çünkü burası Talas’ın girişinde, ilçemiz açısından çok özel bir bölge.”
“BİRLİKTE HAREKET EDİN, PAZARLIK GÜCÜNÜZ ARTSIN”
Başkan Yalçın ayrıca Marmaris Sitesi sakinlerine diğer sitelerle birlikte hareket etmelerinin dönüşüm sürecinde önemli avantaj sağlayacağını belirterek, ortak hareket edilmesi halinde müteahhitler karşısında pazarlık gücünün artacağını ve daha modern, daha konforlu yaşam alanlarına kavuşulabileceğini ifade etti.
Toplantının sonunda vatandaşların sorularını da yanıtlayan Başkan Yalçın, Talas Belediyesi olarak kentsel dönüşüm süreçlerinde vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.
170 DAİRE VE 2 DÜKKANI KAPSIYOR
Kentsel dönüşüm çalışmasının planlandığı bölgede Marmaris Sitesi’nde 58, Beyaz Saray Sitesi’nde 58, Şenevler Apartmanı’nda 24 ve Çanakkale Apartmanı’nda 30 daire bulunuyor. Toplam 6 bloktan oluşan alanda 170 daire ve 2 dükkân yer alıyor.
HACILAR BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ BEKİR TUĞRUL’UN ACI GÜNÜ
Hacılar Belediyesi Meclis Üyesi Bekir Tuğrul’un babası Ahmet Tuğrul, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 69 yaşındaki Tuğrul, kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.
Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi altında bulunan 1957 doğumlu Ahmet Tuğrul için Hacılar Camii Kebir’de öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Merhum Tuğrul, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze törenine Hacılar Kaymakamı Cüneyt Caner, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, protokol üyeleri, Tuğrul ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende aileye taziyelerini ileten Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; “Merhum Ahmet Tuğrul’a Cenab-ı Allah’tan rahmet, başta kıymetli meclis üyemiz Bekir Tuğrul olmak üzere ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı.
📢 Haberle İlgili Bildirim
Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.




