
MİLLİ HEYECAN TALAS MİLLET BAHÇESİNDE, ERCİYES YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ, BASKETBOLCULARIN DA GÖZDESİ, HATAY SÖRF MERKEZİ,
MİLLİ HEYECAN TALAS MİLLET BAHÇESİNDE
A Milli Basketbol Takımımızın Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda Yunanistan ile bu akşam oynayacağı yarı final maçı, Talas Belediyesi tarafından kurulacak dev ekrandan yayınlanacak.
Talas Millet Bahçesi’nde toplanacak sporseverler bu büyük heyecanı birlikte yaşayacak.
Saat 21.00’de başlayacak kritik maç öncesi milli takıma başarılar dileyen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Tarihi bir zaferin eşiğindeyiz. Avrupa Basketbol Şampiyonasında gururumuz olan milli takımımız, bu akşam final yolunda önemli bir maça çıkıyor. Bu heyecanı hemşehrilerimizle birlikte yaşamak amacıyla Talas Millet Bahçesinde dev ekran kuruyoruz. Tüm sporseverleri bu maça davet ediyorum” dedi.
ERCİYES YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ, BASKETBOLCULARIN DA GÖZDESİ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde dünya standartlarında hizmet veren Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Adana Nova Basketbol Spor Kulübü’nü ağırlıyor. Kamp için Erciyes’i tercih eden Adana Nova Basketbol Spor Kulübü başkanı, antrenör ve sporcuları, tesis karşısındaki beğeni ve memnuniyetlerinin yanında kampı 1 hafta daha uzattıklarını belirterek, Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve yaklaşık 1850 metre rakımda hizmet vermeye devam eden Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, futboldan basketbola, yüzmeden atletizm ve bisiklet gibi sporları içine alan geniş bir çerçevede spor merkezi olarak profesyonel kulüp ve sporcuları ağırlamaya devam ediyor.
Altın Bayrak Ödüllü Avrupa Spor Şehri Kayseri’nin dünya standartlarında hizmet veren ve spor camiasından takdir toplayan spor tesisi Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, profesyonel futbol ve yüzme takımlarının yanı sıra basketbol kulüplerinin de tercihi oluyor.
Bu çerçevede yeni sezon hazırlıklarına yönelik kamp için Erciyes’i tercih eden Adana Nova Basketbol Spor Kulübü kampını doğa ile iç içe, verimli ve keyifli bir şekilde sürdürüyor.
Hazırlık kampı ve Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne dair açıklamalarda bulunan Adana Nova Basketbol Spor Kulübü Başkanı Ömer Çetin, takımın kaynaşması ve yeni sezona hazırlanılması amacıyla kamp planladıklarını belirterek, “Kayseri bu konuda bildiğimiz bir yerdi. Geçmiş dönemlerde futbol takımlarımızla da buraya gelmiştik. Birçok futbol takımı geldi, onları biliyorum. Hem Türk futboluna hem Türk basketboluna daha doğrusu spor camiasına böyle bir yer kazandırdığı için teşekkür ediyorum belediye başkanımıza” dedi.
“Türk Futbolu İçin Çok Büyük Bir İmkân”
Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin Türk futbolu için çok büyük bir imkân olduğuna dikkat çeken Çetin, “Burası Türk futbolu için çok büyük bir imkân. Emin olun diğer taraflardan daha da iyi. Çoğu kulüpler de buraları tercih ediyor. Kayseri bu konuda çok iyi ve tercih edilecek yerlerden birisi de burası bence. Biz buraya 8-9 günlük bir kamp programı düzenlemiştik. Oyuncularımızdan ve buradan memnun kaldığımız için bir 9 gün daha uzattık. Burada biz memnun kalıyorsak soran herkese de memnuniyetle bahsedeceğiz” ifadelerini kullandı.
Adana Nova Basketbol Spor Kulübü Baş Antrenörü Ender Ünlü de kampta altıncı günü tamamladıklarını dile getirerek, “Kamp gayet güzel gidiyor. Hem konaklama imkânları hem tesisler çok üst seviyede. Hepsi iç içe olduğu için birbirlerine geçişler çok kolay oluyor. 20 kişilik bir kadroyla burada bulunuyoruz. Kamp süremizi de bir hafta uzattık. Çünkü hoşumuza gitti ve çok verimli geçiyor. Bütün oyuncularımızın performansı yapılan ölçümler neticesinde çok üst seviyelere geldi. Böyle bir tesisi bu şehre kazandırdıkları için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Sporcuların böyle bir tesisin olmasına inanamadığını ifade eden Ünlü, “Ben Kayserili olduğum için yakinen biliyordum daha önce de gelip incelemiştim. İnceleyince de şunu demiştim; ilerde bir takımda görev alırsam kesinlikle buraya getireceğimi düşünüyordum. Bunu kulüp yöneticimiz ve başkana anlattığımızda onlar da hâkimdiler buraya. Çünkü Türkiye’deki değişik bölgelerdeki irtifa merkezlerini görmüşlerdi ama burasının çok modern ve güzel bir tesis olduğunu onlar da biliyorlardı. Oyuncularımız, özellikle Amerikalı oyuncularımız böyle bir tesis gördüklerinde, Kayseri’de böyle bir tesisin olduğunu söylediğimizde ilk başta inanmamışlardı fakat gelip gördüklerinde onlar da inanamadılar. Avrupa standartlarında bir tesis olduğunu onlar da dile getirdiler” ifadelerinde bulundu.
“Her Şeyi Dört Dörtlük, Herkese Tavsiye Ediyorum”
Adana Nova Basketbol Spor Kulübü Baş Antrenörü Ünlü, tesiste antrenmanlar için her türlü imkânın sunulmuş durumda olduğunu ve personelin ilgisi ile kendilerini evlerinde gibi hissettirdiklerini söyledi. Ünlü, “Konaklama olsun, antrenman kısımları olsun, krosu, fitnesi, havuzu her şeyi dört dörtlük. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.
Kampta bir haftanın çok güzel geçtiğini söyleyen Adana Nova Basketbol Spor Kulübü Sporcusu Camille Hobby ise “Birbirimizle kaynaşmamız açısından da spor tesisi açısından da burası çok güzeldi. Tesisimiz çok güzel, otelimiz çok güzel. Burada kendimizi geliştirebiliyoruz, birlikte çok güzel zaman geçiriyoruz. O yüzden şuan mutluyuz. Bu yüksek irtifada olmamızın çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Ciğerlerimizin açılmasına da yardımcı oluyor açıkçası, bizim için çok güzel oluyor” diye konuştu.
Adana Nova Basketbol Spor Kulübü Takım Kaptanı Betül Ulutaş da antrenmanların yoğun ve güzel geçtiğini belirterek, “Hem kondisyon açısından hem de saha içi çalışmalarımız gayet iyi gidiyor. Kaldığımız yer ve tesis olarak çok güzel bir yerdeyiz. Çok verimli bir kamp dönemi geçiriyoruz. Kamp için bir sporcu için çok güzel bir yer” dedi.
Hatay Sörf Merkezi, çocukların öncülüğünde renkli bir sörf festivaline ev sahipliği yaptı
Hatay Sörf Merkezi, 5-6 Eylül 2025 tarihlerinde, yaz sezonunu coşkulu bir sörf festivaliyle noktaladı. Merkezin öğrencilerinin fikirleriyle şekillendirdiği festival, yerel ve merkezdeki çocukları, gençleri ve ailelerini bir araya getirdi.
Hatay Sörf Merkezi, 5-6 Eylül tarihlerinde çocukların ve gençlerin aktif katılımıyla düzenlenen renkli bir sörf festivaline ev sahipliği yaptı. Festival, merkezin eğitim programlarına katılan çocukların fikirleri ve hayalleri doğrultusunda şekillendi; yarışmalar, sanat atölyeleri, oyunlar ve farklı spor aktiviteleriyle dolu iki gün boyunca, deniz kıyısında dayanışma ve neşeyle geçen bir buluşma oldu.
Hem dışarıdan hem de Hatay Sörf Merkezi’ne kayıtlı yaklaşık 60’a yakın çocuk ve genç aileleriyle birlikte festivale katıldı. Festivalin en önemli özelliği, çocukların yalnızca katılımcı değil aynı zamanda organizatör olarak da sürecin içinde yer almasıydı. Onların önerileri ve aktif desteğiyle program, çocuk odaklı bir şekilde tasarlandı.
Yerelde yaşayan gönüllülerin katkısı da festivalin başarısında önemli rol oynadı. Öncesinde çocuk güvenliği eğitimi alan 10 gönüllü, etkinlik boyunca çocukların güvenliği ve mutluluğu için merkezle birlikte çalıştı.
Festivalin ilk günü, eğlenceli kostümlerle renklenen “Silly Sörf Yarışması”, gökyüzünü renklendiren uçurtma atölyesi ve uçurtma uçurma etkinliği, coşkulu bir halat çekme oyunu ve gençlerin kendi oluşturduğu ekip konseri ile geçti.
İkinci gün ise sabah yapılan yoga başlangıç eğitimi, rengarenk batik atölyesi ve futbol, voleybol, minder kapmaca gibi spor oyunlarıyla keyifli geçti. Festivalin en özel anlarından biri ise çocukların merakla beklediği Kalben ile sohbet ve müzik dinletisi oldu. Çocuklarla bir araya gelen sanatçı, şarkıları ve samimi sohbetiyle festivale unutulmaz bir ruh kattı.
Hatay Sörf Merkezi’nin yaz boyunca sürdürdüğü şenliklerin devamı niteliğinde olan bu festival de yine şenlikler gibi TPF (Turkish Philanthropy Funds) desteğiyle hayata geçirildi. Bu kapsamda TPF Genel Müdürü Şenay Ataselim Yılmaz festivale dair değerlendirmesinde şunları ifade etti: “Deprem bölgesinde çocukların öncülüğünde gerçekleşen bu festival, umut ve dayanışmanın en güzel göstergelerinden biri. Hatay Sörf Merkezi’nde çocukların yalnızca katılımcı değil, aynı zamanda organizatör olarak rol alması, onların yaratıcılıklarını ve liderliklerini ortaya koyarken bölgenin yeniden ayağa kalkma sürecine de ilham veriyor. Turkish Philanthropy Funds olarak bizler, depremden etkilenen bölgelerde çocukların ve gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştüren bu tür girişimlerin yanında olmaktan gururu duyuyoruz.”
Hatay Sörf Merkezi kurucularından Deniz Toprak ise, festivale ilişkin düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Merkez olarak, çocuklarımızın enerjisi ve topluluğumuzun dayanışmasıyla gerçekleştirdiğimiz bu festivalin hem katılımcılar hem de Hatay için unutulmaz bir anı olduğuna inanıyoruz. Çocukların liderliğinde şekillenen etkinlikler, katılımcıların eğlenmesini ve kendilerini ifade etmelerini sağladı. Bu yaklaşım aynı zamanda festivalin samimi ve kapsayıcı bir atmosferde geçmesine de olanak tanıdı. TPF’in katkıları ise çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olmayı amaçlayan bu tür etkinliklerin sürdürülebilirliğini sağlıyor. Gelecekte de benzer etkinliklerle çocuklarımızı ve topluluğumuzu bir araya getirmeye devam edeceğiz.”