
Erciyes’te Sıcak Su Sondaj Çalışmaları, Erciyes’te “En Havalı Voleybol Turnuvası”, yaralı şahin’i kurtarma, yaz spor okulları, Altyapı yatırımları, Sancaktepe’ye Yeni Bağlantı Yolu, Dünya Şampiyonu “Altın” Sporcu Arslan’ı Ağırladı, Soysallı’da Vatandaşlarla Buluştu, Mersin’de Yangın Söndürme Çalışmalarına Destek
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ERCİYES’TE SICAK SU SONDAJ ÇALIŞMALARINI YERİNDE TAKİP ETTİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes’in 12 ay boyunca cazibe merkezi olması için sürdürülen sıcak su sondaj çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Termal ile ilgili çalışmalar yapmak suretiyle burayı 12 aya yayan bir yaklaşımla turizmin hizmetine sunma yönünde gayretlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes Dağı’nda termal turizm potansiyelini değerlendirme hedefiyle devam ettiği sıcak su sondaj çalışmaları aralıksız sürüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sondaj alanında incelemelerde bulundu. Başkan Büyükkılıç’a inceleme esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Hasdal ve Ufuk Sekmen, Fen İşleri Daire Başkanı Sedat Erdoğan ile Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Zafer Akşehirlioğlu da eşlik etti.
Çalışma sahasında görev yapan personele kolaylıklar dileyerek soğuk içecek ikramında bulunan Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada Erciyes’in sadece bir kayak merkezi olmanın ötesine taşınacağını vurguladı. Büyükkılıç, “Erciyes Kayak Merkezi’miz dünya standartlarında projelendirilen ve hayata geçirilen önemli bir merkez. Biz sadece kış turizminin yanı sıra termal ile ilgili çalışmalar yapmak suretiyle burayı 12 aya yayan bir yaklaşım içerisinde turizmin ve insanların hizmetine sunma yönünde gayretlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Hedefte 50 Derece Sıcak Su Var
Daha önce 400 metre derinlikten çıkarılan, 36-38 derece sıcaklığa sahip termal suya dikkat çeken Büyükkılıç, ikinci bir sondaj çalışmasıyla 50 derece civarında bir su kaynağına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. “Termal boyutlu çalışmalara önem verdiğimizi hatırlatmak istiyorum” diyen Başkan Büyükkılıç, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi projesinin de Erciyes’ten 12 ay boyunca faydalanma vizyonu doğrultusunda hizmet verdiğini ifade etti.
“Yüksek İrtifa Merkezi de yine diğer projemiz olarak 12 aya yayma anlamında önem arz ediyor. Sürekli üzerine eklenti ile o projemizde de yol aldığımızı ifade etmek istiyorum. Ekibimizi tebrik ediyoruz” diyen Büyükkılıç, Erciyes’in hem sportif hem de sağlık turizmi açısından çok yönlü bir destinasyon olacağına dikkat çekti.
BÜYÜKŞEHİR ERCİYES A.Ş.’DEN ZİRVEDE “EN HAVALI VOLEYBOL TURNUVASI”
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından voleybol tutkunları için 23-24 Ağustos’ta Erciyes’te “En Havalı Voleybol Turnuvası” gerçekleştiriliyor.
Altın Bayraklı Avrupa Spor Şehri Kayseri’de, sporun her çeşidini sporcular ve vatandaşlarla buluşturmaya devam eden Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, voleybol tutkunlarını zirvede bir araya getiriyor.
Voleybol tutkunlarını, ‘Takımını kur, rakiplerini yen, ödülleri kap’ sloganı ile sınırsız heyecan, bol rekabet ve unutulmaz anları yaşamaya davet eden Büyükşehir Erciyes A.Ş., sporu yine zirveye taşıyor.
Birinci olan takıma 25 bin TL, ikinci takıma 15 bin TL ve üçüncü takıma 10 bin TL ödülün bulunduğu turnuva için kayıtlar 08.00 – 17.00 saatleri arasında 0352 342 39 17 numaralı telefon hattı üzerinden yapılabilecek.
23-24 Ağustos’ta Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş. öncülüğünde düzenlenecek etkinlik, Erciyes Hill Hotel, Radisson Blu Mount Erciyes, Meysu, Erciyes ATV Kiralama, Megasaray Mount Erciyes, Bayramoğlu Beko, H2650 Restoran, Hüma Hastanesi ve Kayseri Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği iş birliğiyle yapılacak.
ERCİYES A.Ş.’NİN DUYARLI EKİPLERİ, ERCİYES’TE YARALI ŞAHİNİ KURTARDI
Erciyes’te kaybolan yaralı bir şahin, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin duyarlı ekibi tarafından bulunarak tedavi altına alındı. Şahin, sağlığına kavuştuğunda doğaya geri salınacak.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. bakım ve onarım ekibi, Erciyes Dağı’ndaki rutin çalışmalarını sürdürürken, arazide yaralı bir şahin buldu. Hızla müdahale edilen kuş, önce Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne götürüldü. Yapılan ilk müdahalede, şahinin yabani bir tür olduğu ve tedavi edilmesi gerektiği belirlendi. Ardından, Doğa Koruma ve Millî Parklar Müdürlüğü’ne teslim edilen şahin, gerekli bakım ve tedavisi için ilgili birimlere sevk edildi.
Yapılan incelemeler neticesinde, kuşun kızıl şahin türüne ait olduğu, özellikle açık arazilerde ve dağlık bölgelerde yaşam alanı bulunduğu belirlendi.
Tedavisinin tamamlanmasının ardından, kuşun sağlığına kavuşarak, Erciyes’te doğal yaşam alanına geri bırakılacağı belirtildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tüm canlılara saygı ve gönül belediyeciliği anlayışıyla, sadece insana değil, doğaya ve yaban hayatına da duyarlı bir yaklaşım sergiliyor.
BÜYÜKŞEHİR, ERKİLET BULVARI’NDAN SANCAKTEPE’YE YENİ BAĞLANTI YOLUNU HİZMETE AÇTI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları kapsamında, Erkilet Bulvarı’ndan Sancaktepe Mahallesi’ne bağlantı sağlayan 30 metrelik 2 milyon TL maliyetli yeni yol hizmete açıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezine olan ulaşımı daha da kolaylaştırmak için Erkilet Bulvarı’ndan Sancaktepe Mahallesi’ne kadar uzanan yeni bağlantı yolunu tamamladı ve hizmete sundu. Yapılan çalışmalar, bölgedeki trafik akışını hızlandırmayı ve güvenliği arttırmayı hedefliyor.
Yapılan çalışmalar kapsamında, Erkilet Bulvarı’ndan şehir merkezi yönüne doğru Sancaktepe Mahallesi’ne dönüş imar planında belirlenen 30 metrelik yeni yol üzerinden yapılacak. Erkilet Bulvarı’ndan şehir merkezi istikametine, Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin karşısındaki eski sola dönüş yolu ise tamamen kapatıldı. Yeni yol, hem standartlara uygun hem de bölgedeki ulaşım altyapısına katkı sağlayacak şekilde tasarlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2 milyon 40 bin TL maliyetli bu önemli yol çalışmasının tamamlandığını belirterek, “Erkilet Bulvarı’mızın asfaltını yenileyerek, bu bölgeye modern bir ulaşım hattı kazandırmış olduk. Sancaktepe Mahallesi’ne bağlanan bu yol da şehrimizin ulaşım standartlarını yükseltecek. Şehir içindeki trafik yoğunluğunu azaltacak ve vatandaşlarımıza daha güvenli bir yol sunacağız” dedi.
Toplamda 1200 ton sıcak asfalt kullanılan yol, imar planı ve teknik şartnamelere uygun olarak tamamlandı. Bu yenileme çalışmasıyla birlikte bölgedeki trafik akışının daha düzenli hale gelmesi ve ulaşım kalitesinin artması hedefleniyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2025 yılı asfalt yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
BÜYÜKŞEHİR SPOR A.Ş.’NİN YAZ SPOR OKULLARINDA 3’ÜNCÜ DÖNEM BAŞLADI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, futbol, basketbol, okçuluk, tenis, yüzme, kick boks gibi birbirinden farklı toplam 16 branşta eğitim sunduğu spor okullarında, 3. yaz dönemi başladı.
Altın Bayrak ödüllü ACES Avrupa Spor Şehri Kayseri, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin spor hizmetleri ile vatandaşlara sağlıklı ve spor dolu bir yaşam sunuyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl organize edilen Yaz Dönemi Spor Okulları’nın 3’üncüsünde eğitimler başladı. Futbol, basketbol, okçuluk, tenis, yüzme, kick boks gibi birbirinden farklı toplam 16 branşta eğitim verilen spor okullarının 3. yaz döneminde yüzlerce öğrenci yaz tatilini spor eşliğinde sağlıklı, keyifli ve verimli bir şekilde geçiriyor.
Üç dönem halinde planlanan ve birinci dönemi 23 Haziran–17 Temmuz, ikinci dönemi 18 Temmuz–12 Ağustos’ta tamamlanan spor okullarının üçüncü dönemi ise 13 Ağustos’ta başlarken 6 Eylül’de tamamlanacak.
Yaş gruplarına göre planlanan kurslarda, cimnastik 4–10 yaş, buz pateni 4–15 yaş, futbol 5–15 yaş, masa tenisi ve atletizm 5–15 yaş arası çocuklar eğitim alırken yüzme, basketbol, hentbol, voleybol, taekwondo ve kick boks 6–15 yaş grubuna hitap ediyor. Tenis 7–15 yaş, badminton 7–15 yaş, su kayağı kursu ise 9–15 yaş arası çocuklar için eğitim veriyor. Okçuluk ve geleneksel okçuluk da eğitimler 7–15 yaş grubuna yönelik sunulurken yetişkin kurslarına ise 16–65 yaş arası bireyler katılıyor.
Spor A.Ş.’nin hem çocukların hem yetişkinlerin fiziksel gelişimine katkı sağlayan hem de spor sevgisini arttıran kursları, tüm Kayserilileri bekliyor.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “29 MİLYON TL’LİK ALTYAPI YATIRIMI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erenköy Mahallesi Şehit Komandolar Caddesi ve Eğribucak Mahallesi Sazyolu Caddesi’nde toplam 29 milyon 769 bin TL maliyet ile içme suyu ve yağmur suyu hattı yapım işi yürüttüklerini kaydetti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde altyapıyı daha modern ve dayanıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
“Güvenli ve Sürdürülebilir Yaşam İçin Çalışıyoruz”
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Eğribucak ve Erenköy mahallelerinde yürütülen altyapı yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Büyükkılıç, “Güçlü yarınlar hedefiyle altyapıdan taviz vermeden, şehrimizin her mahallesine modern hizmetler ulaştırıyoruz. Su gibi hayati bir konuda yapılan yatırımlarla, altyapımızı bugünü değil yarını düşünerek şekillendiriyoruz” dedi.
Kayseri genelinde altyapı hizmetlerini güçlendirmek amacıyla Erenköy Mahallesi Şehit Komandolar Caddesi ile Eğribucak Mahallesi Sazyolu Caddesi’nde kapsamlı bir içme suyu hattı yapım çalışması başlatıldığının altını çizen Başkan Büyükkılıç şunları kaydetti:
“Kayseri’mizin her bir mahallesine hak ettiği modern hizmetleri ulaştırmak için gece gündüz demeden ekip arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Çok şükür altyapı faaliyetlerimizi bugünü değil yarınları düşünerek gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Su gibi hayati bir konuda yapılan bu yatırımla birlikte, şehrimizin altyapısını geleceğe hazırlıyoruz. Bu doğrultuda Erenköy Mahallesi’nin en yoğun kullanılan güzergâhlarından biri olan Şehit Komandolar Caddesi’nde yürüttüğümüz asfalt yenileme çalışmaları doğrultusunda altyapı da revize ederek 25 milyon TL maliyet ile 2.5 kilometrelik yağmur suyu hattı, 1.379.390 TL maliyet ile de içme suyu yapım işi gerçekleştiriyoruz. Diğer yandan Eğribucak Mahallesi Sazyolu Caddesi’nde 3.389.900 TL maliyet ile içme suyu altyapısını yeniliyoruz. Tüm bunlar hemşehrilerimize daha sağlıklı, güvenli ve sürdürülebilir bir yaşam alanı sunma vizyonumuzun bir parçasıdır. Her iki projede de mevcut içme suyu hatlarını artırılmış kapasiteye sahip borular ve ileri teknoloji altyapı ekipmanları ile uzun ömürlü, dayanıklı ve daha modern bir yapıya kazandırmayı hedefliyoruz. Çalışmalar sırasında gösterdikleri sabır ve anlayış için tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı olsun.”
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, DÜNYA ŞAMPİYONU “ALTIN” SPORCU ARSLAN’I AĞIRLADI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2025 Dünya Üniversite Oyunları’nda takım olarak okçulukta kazandığı dünya şampiyonluğu ile Türk sporuna büyük bir gurur yaşatan Yunus Emre Arslan’ı makamında kabul etti.
ACES ‘Altın Bayrak’ ödüllü 2024’ün En İyi Avrupa Spor Şehri Kayseri’de, Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., sportif başarılarını hızla arttırmaya devam ediyor.
2025 Dünya Üniversite Oyunları’nda okçuluk dalında dünya şampiyonu olan Spor A.Ş. sporcusu Yunus Emre Arslan, antrenörü Emre Çömez ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sekmen ile Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Fatih Çağan da hazır bulundu.
Takımın bir parçası olan Yunus Emre Arslan, kazandığı zaferin ardından Başkan Büyükkılıç’a, Hindistan’a karşı kazandığı finalde attığı okların hedef kâğıdını hediye etti.
Başkan Büyükkılıç, Arslan’ın başarılarına ve disiplinine övgüde bulunarak, “Bir yerde olmak değil, orada kalmak ve sürdürülebilir başarılar elde etmek önemlidir. İşinizi sıkı tutun ve sizden Mete Gazoz’ların sayısının artmasını bekliyoruz” dedi.
Yunus Emre Arslan ise olimpiyatlarda da Türkiye’yi gururlandırmak için elinden geleni yapacağına söz verdi. Arslan, desteklerinden dolayı Büyükkılıç’a teşekkür etti.
16-27 Temmuz arasında Almanya’nın Rhine-Rhur bölgesinde gerçekleşen 2025 FISU Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda Türkiye’nin Makaralı Yay Erkek Milli Takımı Batuhan Akçaoğlu, Yakup Yıldız ve Yunus Emre Arslan, Hindistan’ı 232-231 yenerek altın madalya kazanmıştı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın spora verdiği destek ve genç sporculara olan inancı, şehirdeki spor kültürünü daha da güçlendiriyor.
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR’DEN MERSİN’DE YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in Silifke ilçesinde süren orman yangınlarına karşı yangın söndürme çalışmalarına su arazözü ve personel desteği sağlıyor.
Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı ve AFAD’ın talepleri doğrultusunda Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Mersin’in Silifke ilçesinde çıkan orman yangınına karşı hızlı bir şekilde harekete geçti. Yangın, bölgedeki orman alanlarını tehdit ederken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi de yangın söndürme çalışmalarına etkin bir şekilde destek vermek amacıyla bölgeye su arazözü ve personel gönderdi.
Mersin’deki yangınla mücadeleye çok sayıda kurum katkı sağlarken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin gönderdiği ekipler, yangının kontrol altına alınmasına katkı sunuyor.
Tüm Mersin halkına ve Türk milletine geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yangın söndürme çalışmalarına katılan ekiplere kolaylıklar dileyerek, bölgedeki yangının bir an önce sonlanmasını temenni etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde yangın söndürme çalışmalarının sürdüğü bölgelere, gerekli görüldüğü takdirde destek sağlamaya devam edecek.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, TURİZM ZENGİNİ SOYSALLI’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin doğa turizmi bakımından önemli mekânı olan Soysallı Milli Parkı’nı ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu.
Kayseri’nin turizm değerlerini ziyaret ederek, onlara yönelik proje ve yatırımlar gerçekleştirerek ve tanıtımını sağlayarak turizmin canlanması yönünde gayret gösteren Başkan Büyükkılıç, Develi ilçesinin eşsiz doğası ile öne çıkan Soysallı Mahallesi’ne ziyarette bulundu ve mahalle sakinleri ile bir araya geldi.
Ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a mahalle sakinlerinin ilgisi de yoğun oldu.
Soysallı Mahallesi’nde Soysallı Milli Parkı’nı ziyaret eden Büyükkılıç, söz konusu güzelliklere yönelik yaptığı değerlendirmede, “Doğanın her tonunu barındıran manzarası, huzurlu atmosferi ve yemyeşil dokusuyla parkımız, misafirlerine görsel bir şölen sunuyor. Bu güzellikler içinde hemşehrilerimiz ve emekleriyle değer katan üreticilerimizle buluşmanın mutluluğunu yaşadık” ifadelerinde bulundu.
Büyükkılıç, Soysallı Milli Parkı’nda Çocuklara Kayserispor Forması Hediye Etti
Başkan Büyükkılıç, Soysallı Milli Parkı’nda bulunan çocuklarla da bir araya gelerek onlarla sohbet etti. Çocuklara Kayserispor forması hediye eden Büyükkılıç, fotoğraf çekindi, çocuklarla; ‘sarı-kırmızı, en büyük Kayseri’ sloganı attı.
Çocukların yanı sıra milli parkın, mahallenin sakinleriyle ve üreticileri ile de buluşarak sohbet eden Büyükkılıç, vatandaşların, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’ni ziyaret ederek çok sevdikleri yönündeki açıklamalarını da dinledi.