
İsrafa Yönelik Duyarlılık Çağrısı, Prestijli Bir Proje Daha, Sarıoğlan’a yatırım, Özkan’ın adı parka verildi, Dadaloğlu Avşar Kültür ve Sanat Şenlikleri, Ali Dağı’nda yangın önlemi, Hacılar’da parklar, Öğrencilere Yönelik Afet Güvenlik Eğitimi, Meteoroloji Katlı Kavşağı’nda Saha İncelemesi, KASKİ’nin Çalışmalarına Yakın Takip,
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN İSRAFA YÖNELİK DUYARLILIK ÇAĞRISI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, israfın insana yakışmayan diğer taraftan insanın kendisine zararı dokunan bir tutum olduğunu dile getirerek tüm israf türlerinin ötesinde ekmek ve su israfına dikkat çekerek herkesi israftan sakınmaya davet etti.
“İsraf Bireysel Olarak Başlar, Tüm İnsanlığı Etkiler”
İsrafa karşı, önce anlayışın geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapan Büyükkılıç, israfın bireysel olarak başladığının ve tüm insanlığı etkilediğinin altını çizdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “İsrafın türleri, kapsamı, nedenleri ve sonuçları ile birlikte derinlemesine bir şekilde düşünmek ve israfın nihayetinde büsbütün olarak insanın kendisine zarar verdiğini özümsemek, israfa karşı bir anlayış geliştirmemize vesile olur. İnsan kendisine nasıl bir zarar gelmesini istemiyorsa, israfı da hem maddi hem mali hem de manevi olarak, ya dolaylı yahut doğrudan diğer bütün insanlar gibi kendisine zararı olacak bir tutum olarak değerlendirmelidir ve tabi ki kaçınmalıdır. Unutmayalım, israf bireysel olarak başlar, tüm insanlığı etkiler” ifadelerinde bulundu.
“Bizim Kültürümüzde ve Değerlerimizde Ekmek Baş Tacıdır. Aynı Şekilde Su da Öyle”
Başkan Büyükkılıç, israfı şiddetle reddeden, tasarrufu teşvik eden ve bu doğrultuda yaşayan bir ecdadın evladı, bu anlayışta olan kültür ve medeniyetin nesli olduklarını dile getirdiği ifadelerinde, “Bizim kültürümüzde ve değerlerimizde ekmek baş tacıdır. Aynı şekilde su da öyle. Ekmek yerde olursa öpülüp alına sürülür, yükseğe konulur, hürmet gösterilir. Denizin, nehrin yanında olsak dahi suyu israf etmemeliyiz diye bir anlayışın sahibiyiz. Bütün bunlar bizim nimetlerimize karşı bir bakış açımızı, anlayışımızı ortaya koyar. Bizler böyle düşünen ve yaşayan bir ecdadın evladı, böyle bir kültür ve medeniyetin nesliyiz. Geçmişten bugüne böyle olmuştur. Bugünden sonra da bu anlayışa sahip çıkalım ki sonunda mağdur olmayalım” şeklinde düşüncelerini paylaştı.
“İsraf Olmasaydı İnsanlık Refah İçerisinde Olurdu”
İsrafın tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu da vurgulayan Büyükkılıç, bu sorunun bir ülkenin, bir milletin, bir zümrenin sorunu değil, tüm insanlığın müşterek sorunu olduğuna işaret etti. Başkan Büyükkılıç, “Bugün israf sadece bugünümüzü değil yarınlarımızı da tüketmektedir. Sahip olduğumuz servetlerimizi heba etmektedir. Geçmişten günümüze israf noktasında insanlık büyük bir hassasiyet gösterseydi insanlık çok daha fazla refah içerisinde, yaşam standartları yüksek bir durumda olurdu. İsrafın bugünü olduğu kadar yarını da büyük bir bedel ödetecektir yeni nesillere. Durumun önemli olduğunu hiçbir zaman akıldan çıkarmadan hareket etmek durumundayız hem kendimiz hem geleceğimiz çocuklarımız için. Zira kaynakların hiçbirisi sınırsız değil” diye konuştu.
“İsraf Sadece Üründen Değil, Emekten, Zamandan ve Maliyetten de İsraf”
Büyükkılıç son olarak, israfın en önemli varlıklarından bir ekmek ve temiz su israfının dâhi sadece ekmek ve sudan ibaret olmadığını, onları elde ederken harcanan zaman, emek, maliyet gibi önemli unsurların da israfı ile zincirleme bir israf halkasının yaşandığına da dikkat çekti. Başkan Büyükkılıç, insanların bu merhaleyi de göz önünde bulundurmaları gerektiğini sözlerine ekleyerek, “Ekmek ve su başta olmak üzere hiçbir nimetimizi, varlığımızı israf etmeyelim. İsraf insandan kaynaklanmakta diğer taraftan da insanı mağdur etmektedir” ifadelerini kullandı.
KOCASİNAN MECLİSİ, AĞUSTOS AYI TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Kocasinan Belediyesinde Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yönetiminde yapılan meclis toplantısında 23 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda, geçirdiği kalp krizi sonrası tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybeden CHP’li Meclis Üyesi Ahmet Turan Özkan’ın isminin Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan parka verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Kocasinan Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 23 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Başkan Çolakbayrakdar’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Şehit Bekir Çakır Ortaokulu yanındaki Dikendere Geçidi Sokak üzerinde bulunan park alanına “Ahmet Turan Özkan Parkı” isminin verilmesi oy birliğiyle karara bağlandı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Çolakbayrakdar, meclis üyelerine teşekkür ederek, “Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı dileriz. Hocamızın hem öğretmen kimliği hem de çocuklara olan hassasiyeti nedeniyle, okulun yanında bulunan parka isminin verilmesi son derece anlamlı ve değerli olmuştur.” dedi.
CHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Ümit Tugay Koca ise çocuklara olan duyarlılığıyla tanınan Özkan’ın isminin bir parka verilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Toplantıda ayrıca, Kırşehir Akçakent Belediyesi ile Kocasinan Belediyesi arasında “kardeş kent” ilişkisi kurulması talebi görüşüldü. Gündem maddeleri arasında yer alan Erciyesevler Mahallesi’nde yapılması planlanan Aile Sağlığı Merkezi projesinin yapımı için Kocasinan Belediyesi, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ve hayırsever arasında protokol imzalamak üzere belediye başkanı veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi görüşüldü. Diğer gündem maddeleri arasında Boğazköprü, Kocasinan, Elagöz, Yenişehir, Erkilet Ertuğrulgazi, Saraybosna ve Uğurevler mahallelerinde çeşitli imar planı maddeleri ele alındı.
Toplantı, Başkan Çolakbayrakdar’ın Ağustos ayı meclis toplantısında alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunmasıyla sona erdi.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN PRESTİJLİ BİR PROJE DAHA
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin vizyoner projelerinden biri daha tanıtılıyor. Talas ilçesinde yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başlayan Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi, hem spor hem de sosyal hayatı merkezine alan çok yönlü yapısıyla tanıtılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve protokolün katılımlarıyla gerçekleşecek tanıtım töreni ile birlikte, Kayseri’ye yeni bir cazibe merkezi daha kazandırılmış olacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kayseri’mizin her köşesine sosyal, kültürel ve sportif yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi, hem sağlıklı bireyler hem de güçlü bir toplumsal yapı için önemli bir adım” ifadelerini kullandı.
Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi Tanıtım Töreni’nin 5 Ağustos Salı günü saat 17.00’de gerçekleşeceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, bu prestijli projenin tüm kente ve ilçeye hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.
Toplam 5 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi, spor odaklı donatılarıyla dikkat çekiyor. Bay ve bayan yüzme havuzları, modern fitness salonları, sauna ve buhar odaları, sağlıklı yaşamı destekleyecek şekilde halkın kullanımına sunuluyor. Ayrıca; derslikler, seminer salonu, kütüphane ve kafeterya gibi sosyal ve kültürel alanlarla da merkez, her yaştan Kayseriliye hitap ediyor.
Merkezin mimarisi, bulunduğu alandaki kot farklarıyla uyumlu bir çevre düzenine sahip. Yarı açık ve açık alanlarıyla kullanıcı dostu bir kamusal alan niteliği taşıyan yapı, farklı büyüklüklerdeki dükkânları ile de ekonomik canlılığa katkı sağlayacak.
Tanıtım töreni gerçekleştirilecek Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi, sporla iç içe bir yaşam anlayışını benimseyenlerin yeni buluşma noktası olacak.
KIRSALI KALKINDIRMA ATAĞINI SÜRDÜREN BÜYÜKKILIÇ’TAN SARIOĞLAN’DA 3 MAHALLEYE 38 MİLYON TL’LİK YATIRIM
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmaya yönelik gerçekleştirdiği yatırımlar kapsamında Sarıoğlan ilçesinde başlattığı 38 milyon 500 bin TL’lik sıcak asfalt çalışmasını tamamladı. Çalışma ile Sarıoğlan ilçesi Çiftlik, Palas ve Üzerlik mahallelerinde altyapı çalışmaları ve diğer nedenlerle yenileme ihtiyacı tespit edilen toplamda 12 km yol, 17 bin 500 ton asfalt kullanılarak sıcak asfalt ile kaplandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda kırsal mahalle sakinlerinin daha güvenli, konforlu ve modern ulaşım imkânına kavuşması için Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu çerçevede, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Sarıoğlan ilçesi Çiftlik, Palas ve Üzerlik mahallelerini kapsayan sıcak asfalt çalışması gerçekleştirildi.
Çalışmada kapsamında ilk etapta Çiftlik Mahallesi, akabinde Palas ve Üzerlik mahallelerinde altyapı çalışmaları ve diğer nedenlerle yenileme ihtiyacı tespit edilen yollar sıcak asfalt ile kaplandı. Çiftlik Mahallesi’nde 5.5 km, Palas Mahallesi’nde 4 km, Üzerlik Mahallesi’nde ise 2.5 km olmak üzere toplamda 12 km yol asfaltlanırken, 17 bin 500 ton asfalt sıcak asfalt kullanıldı. Sarıoğlan ilçesi Çiftlik, Palas ve Üzerlik mahallelerinde ulaşım konforunu ve güvenliğini arttıran Büyükşehir’in bu yatırımının maliyeti 38 milyon 500 bin TL oldu.
Mahalle sakinleri Büyükşehir’in sıcak asfalt çalışmasını memnuniyetle karşılarken Palas Mahallesi Muhtarı Ahmet Zengin de çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sayın Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ederiz. 3 kilometre asfalt istemiştik, 4 kilometreyi geçti. Allah razı olsun, emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki hizmet kalitesini kırsal mahallelere taşımaya yönelik çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor.
BÜYÜKKILIÇ, DADALOĞLU AVŞAR KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİKLERİ PANELİNE KATILDI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Dadaloğlu Avşar Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenen panele katıldı. Panelde konuşan Başkan Büyükkılıç, birlik, beraberlik vurgusu yaparak, ““Et tırnak gibi iç içe olduğumuz, beraber olduğumuz bir anlayış içerisinde hepinize minnet duyuyorum” dedi.
Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, 2’nci Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Pilot Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Baro Başkanı Av. Murat Tolga Özsoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ve vatandaşlar katıldı.
“Et Tırnak Gibi”
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panelde konuşan Başkan Büyükkılıç, birlik, beraberlik vurgusu yaparak, “Et tırnak gibi iç içe olduğumuz, beraber olduğumuz bir anlayış içerisinde hepinize minnet duyuyorum. Bugüne kadar bizlere sahip çıkma yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum” dedi.
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da konuşmasında birlik, beraberlik mesajları vererek, “Memduh Bey, Şıhlılıdır, Develilidir, Kayseri’nin yerlisidir, Avşardır öz ve net bir şekilde Türkiye’nin özetidir. Kendisini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Bir kısmımız Avşar, bir kısmımız Yörük, bir kısmımız Türkmen bu toprakları vatan ilan etmişiz ve aynı devlet şemsiyesi altında devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Avşarların yaşadığı acılara dikkat çeken Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de “Avşar ağıdı denildiğinde gözlerimiz dolar, tüylerimiz diken diken olur. Kalktı göç eyledi Avşar elleri denildiğinde duygulanmayan birisi varsa bu topraklara ait değildir diye düşünüyorum” diye konuştu.
AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ise panelde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ülkemizin ne kadar birliğe ve beraberliğe ihtiyacı varsa Avşarların da o kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacı var, sarılmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. Ataş, Başkan Büyükkılıç’ın Avşarların düzenlediği her etkinliğe destek verdiğini belirterek panelin ve şenliğin verimli geçmesi temennisinde bulundu.
Dadaloğlu Derneği Başkanı Galip Bitigen ise Dadaloğlu Avşar Kültür ve Sanat Şenlikleri kapsamında düzenlenen panele katılımları ve desteklerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından panel konuşmacısı katılımcılara plaket takdimi gerçekleştirildi.
ALİ DAĞI’NDA YANGINA KARŞI ÜST DÜZEY ÖNLEM
Talas Belediyesi, yangın riskine karşı önleyici çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte Ali Dağı 360 Yürüyüş Parkuru’nda kapsamlı kuru ot temizliği başlatıldı. Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla hem doğa korunuyor hem de yürüyüş güzergahı daha güvenli hale getiriliyor.
Doğayla iç içe olmayı seven vatandaşların sıkça tercih ettiği Ali Dağı 360 Yürüyüş Parkuru’nda yapılan temizlik faaliyetleri, motorlu ekipmanlarla yürütülüyor. Parkur boyunca kurumuş ot ve çalılar dikkatle temizlenerek olası yangınlara karşı önlem alınıyor.
“DOĞAYI KORUYOR, GÜVENLİĞİ SAĞLIYORUZ”
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Yaz mevsimiyle birlikte yeşil alanlarımızda yangın riski artıyor. Biz de Talas Belediyesi olarak bu riski önceden tespit ederek gerekli müdahaleleri yapıyoruz. Ali Dağı 360 Yürüyüş Parkuru gibi yoğun kullanılan alanlarda kuru ot temizliğiyle hem doğayı koruyor hem de vatandaşlarımızın güvenliğini sağlıyoruz. Çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum, bu duyarlılık Talas’ın yaşam kalitesine yansıyor. Burayı kullanan doğa ve sporsever vatandaşlarımıza huzurlu ve güvenli yürüyüşler diliyorum.”
VATANDAŞLARDAN TAM NOT
Çalışmalar, vatandaşlardan da tam not aldı. Parkurda yürüyüş yapan Talaslılar memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:
“Belediyenin çalışmaları çok güzel, memnunuz. Bu havada bu saatte ot biçme faaliyeti süper. Teşekkür ederim. 10 yıldır emekliyim. Evde oturuyordum. 5 aydır bir grupla beraber burada yürüyoruz. Bu parkuru keşfettik. Böyle bir yeri gördükten sonra neden 10 yıldır evde oturuyorum diye çok pişman oldum. Gerçekten buranın yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir parkur. Temizliği çok güzel. Keşke bizim gibi yürüyenler olarak temiz tutsak, pet şişeleri atmasak. Tuvalet hizmetinin bile dağın başında olması çok güzel bir şey. Her şeyiyle dört dörtlük düşünülmüş bir güzergah. Çok keyifli bir parkur. Yürümeyen arkadaşlara tavsiye ediyorum. Ayrıca temiz olması bu işi çok daha güzelleştiriyor. Hizmetler için teşekkür ederim.”
Ali Dağı 360 Yürüyüş Parkuru, Talas Belediyesi’nin bu tür duyarlı ve sürdürülebilir çalışmalarıyla hem doğaseverler için daha cazip hale geliyor hem de olası yangın tehlikelerine karşı koruma altına alınıyor.
BAŞKAN ÖZDOĞAN: “HACILAR’IMIZA YENİ PARKLAR KAZANDIRIYORUZ”
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, ilçede iyileştirme süreci devam eden Zambak Parkı, Basal Parkı ve Hadzici Parkı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Özdoğan, Hacılar’a yeni park alanlarının kazandırılması için projeler hazırlandığını duyurdu.
Başkan Özdoğan, saha ziyaretleri kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde değerlendirerek, vatandaşlardan gelen taleplerin titizlikle ele alındığını belirtti. Parkların mevcut durumunun gözden geçirildiğini ifade eden Başkan Özdoğan, “Hacılarımızdaki iyileştirme süreçleri devam eden parklarımızı ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledik. Mevcut parklarımızı güzelleştirirken, yeni park projeleri için de adımlar atıyoruz” dedi.
Saha incelemelerine Akdam Mahallesi’ndeki Zambak Parkı ile başlayan Başkan Özdoğan, ardından Yenimahalle Baki – Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi’ne komşu park alanında ve son olarak Hadzici Parkı’nda yapılan yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Parklardaki kamelya eksiklikleri, yürüyüş alanlarının yenilenmesi ve çocuk oyun gruplarının güçlendirilmesi gibi çeşitli taleplerin değerlendirildiğini vurgulayan Başkan Özdoğan, şunları söyledi:
“Vatandaşlarımızdan gelen talebin küçüğüne büyüğüne bakmadan hepsini dikkatle değerlendiriyoruz. Bu kapsamda yapılan işlerimizi; tamamlanan, devam eden ve planlanan şeklinde üç ana başlık altında inceliyoruz. Özellikle çocuklarımızın oyun oynarken karşılaştığı riskleri en aza indirmek adına, örneğin top kaçmalarını önleyecek önlemler gibi çalışmalarımızı Akdam Mahallemizde hayata geçirdik. İlçemizdeki tüm parkların bakım ve düzenlemeleriyle ilgili çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz.”
Başkan Özdoğan, yapılan çalışmaların yanı sıra yeni park projeleri için de hazırlıkların sürdüğünü kaydetti. Her yaş grubuna hitap eden huzurlu ve güvenli yaşam alanları oluşturmanın öncelikleri arasında olduğunu belirten Başkan Özdoğan, “Hacılar’ımızda herkesin huzurla vakit geçireceği park alanlarını artırmak için ekiplerimizle birlikte yoğun bir mesai harcıyoruz. Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, keyifli vakit geçirebilecekleri alanlar sunmak önceliğimizdir. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzdeki özverili ekibimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
KAYSERİ’Yİ DİRENÇLİ KENT YAPMA HEDEFİNDEKİ BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK AFET GÜVENLİK EĞİTİMİ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) Gençlik Merkezleri’ndeki çocuklar ve gençlere afet ve yangın güvenlik eğitimi verilerek gençler bilinçlendiriliyor.
Bu kapsamda KAYMEK Gençlik Merkezi TOKİ tesislerinde hem teorik hem de pratik olarak afet ve yangın güvenlik eğitimi gerçekleştirildi.
Kayseri’yi her yönüyle dirençli kent haline dönüştürme hedefiyle kurum ve kuruluşları tarafından proje ve faaliyetleri hayata geçiren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevedeki eğitim faaliyetlerini de aralıksız sürdürüyor.
Eğitim ve Halkla İlişkiler Amiri Odabaşı Eğitimler Hakkında Ayrıntılı Bilgi Verdi
Gerçekleşen eğitimler hakkında bilgiler paylaşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Halkla İlişkiler Amiri Güney Odabaşı, Genç KAYMEK Gençlik Merkezleri’ndeki yaz kurslarında çocuklara yangın güvenlik eğitimi verdiklerini ve minik itfaiyeci eğitimi parkuru kurarak bu faaliyeti eğlenceli hale çevirdiklerini ifade ederek eğitimler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Odabaşı konuşmasında şunları aktardı:
“Oluşabilecek bir yangında nasıl davranmaları gerektiğinden bahsettik. Bir yangın çıkmadan önce alınması gereken önlemlerden bahsederek risk yönetimi anlamındaki bir afeti ya da bir acil durumu ilk etapta karşılamalarına yardımcı olacak faydalı bilgileri verdik. Akabinde uygulamamızı yaptık. Özellikle bir evde karşılaşabilecekleri başlangıç aşamasındaki yangınlara nasıl müdahale etmeleri gerektiklerinden bahsettik. Akabinde de bir parkur kurduk.”
“Hem Eğleniyorlar Hem Öğreniyorlar”
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim ve Halkla İlişkiler Amiri Odabaşı, gerçekleştirilen eğitimlerle çocuklar ile gençlerin hem eğlediklerini hem de öğrendiklerini dile getirerek, “Şu an hem eğleniyorlar hem öğreniyorlar. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mızın verdiği hem buradaki destekler hem de talimatlar doğrultusunda bu faaliyeti gerçekleştirebiliyoruz. Kurslarımız genç KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde devam edecek” diye konuştu.
Çocuklar ile Gençler Hem Teorik Bilgi Aldı Hem de Uygulamalı Eğitim
Gerçekleştirilen eğitimler ile hem teorik bilgiler hem de uygulamalı eğitimler alan çocuklar ile gençlere, afetler ve yangınla mücadele noktasında güvenlik eğitimine yönelik ayrıntılı bilgiler verilerek uygulamalar yaptırıldı. Hem eğlenen hem öğrenen kursiyer öğrenciler dirençli Kayseri vizyonu doğrultusunda bireysel olarak hazırlık yapmış oldu.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN METEOROLOJİ KATLI KAVŞAĞI’NDA SAHA İNCELEMESİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin ulaşım altyapısını güçlendirecek projeler kapsamında yapımı devam eden Meteoroloji Katlı Kavşağı’nda saha incelemesinde bulundu.
Meteoroloji Katlı Kavşağı projesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin en önemli ulaşım noktalarından biri olan Kartal Katlı Kavşağı Projesi’ne alternatif güzergâh oluşturma hedefiyle başlattığı çalışmalar arasında yer alıyor.
Mehmet Özhaseki Bulvarı ile Askeri Hastane Caddesi kesişiminde yürütülen çalışmaları yerinde takip eden Başkan Büyükkılıç, projeye dair teknik sunum aldı, şantiye alanını adım adım gezdi ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Başkan Büyükkılıç’a teknik inceleme gezisinde, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ve Fen İşleri Daire Başkanı Sedat Erdoğan eşlik etti. Büyükkılıç, çalışanlara kolaylıklar dileyerek projeye verilen önemin altını çizdi.
Başkan Büyükkılıç yaptığı açıklamada, “Mehmet Özhaseki Bulvarı ile Askeri Hastane Caddesi’nin kesişim noktasında yapımına hızla devam ettiğimiz Meteoroloji Katlı Kavşağı’nda saha incelemelerinde bulunduk” dedi.
Çalışmaları yerinde takip edip, her detayı titizlikle değerlendirdiklerini ifade eden Büyükkılıç, “Şehrimizin ulaşımını rahatlatacak bu önemli projeyi en kısa sürede tamamlamak için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor” diye konuştu.
Kısa sürede tamamlanması planlanan katlı kavşak, Kartal Katlı Kavşağı Projesi sürecinde Talas ilçesinden Organize Sanayi, Erciyes ve şehir merkezine ulaşımda herhangi bir aksaklık yaşanmamasını sağlayacak. Aynı zamanda Erciyes ile Hisarcık bölgesinin şehir merkezine kesintisiz erişimi mümkün hale gelecek.
BÜYÜKKILIÇ’TAN KAYSERİ’NİN GELECEĞİNE YATIRIM YAPAN KASKİ’NİN ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi İlçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde KASKİ tarafından yürütülen yaklaşık 24 kilometre uzunluğunda hatta 70 milyon TL maliyetli proje çalışmalarını yerinde inceledi. Suyun önemine dikkat çeken Büyükkılıç, “Su, artık insanlığın geleceği. İsrafa fırsat vermeden yol almamız gerekiyor. Yaptığımız bu çalışmayla tam 70 milyon TL’lik bir yatırımı hayata geçiriyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın kentte her alanda yaşam konforunu arttırma vizyonu doğrultusunda ulaşım ve altyapıda daha verimli ve güvenli bir sistem oluşturma hedefiyle yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.
Bu çerçevede Melikgazi ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde başlatılan Kuzey Çevre Yolu Bağlantısı projesi, şehir içi trafiği rahatlatmayı amaçlayan önemli bir adım olarak öne çıkarken KASKİ tarafından da gerekli altyapı çalışmaları yapılıyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bölgede KASKİ tarafından sürdürülen hummalı çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç’a incelemeleri esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal, Fen İşleri Daire Başkanı Sedat Erdoğan ve KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan eşlik etti.
Çağan’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükkılıç, bölgedeki ulaşım altyapısının güçlendirilmesine ve alternatif yolların oluşturulmasına imkân tanıyacak projeye dair açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, “Hatırlanacağı üzere Yeşilyurt Mahallemizin ikinci el malzemeler ve inşaat malzemecilerinin bulunduğu bu bölgede etap etap 50 metrelik, 30 metrelik yolların platformunu oluşturacak çalışmalarımızı başlatmıştık. Yeni süreç içerisinde yol çalışmalarını başlatır başlatmaz altyapı çalışmalarını da önemsiyoruz” dedi.
“Su, Artık İnsanlığın Geleceği”
Günün koşullarına uygun projeler ürettiklerine dikkat çeken Büyükkılıç, suyu israf etmeden kullanmanın önemine de vurgu yaparak, “Günün koşullarına uygun olarak kanalı ayrı, suyu ayrı, yağmur suyu ayrı. Yağmur suyu hasadı adı altında yeşil alanlarda kullanılmak suretiyle yağmur su kanallarımızı hayata geçirmiş oluyoruz. Çünkü su, artık insanlığın geleceği. Bu anlamda da çok önemli. Hepimizin duyarlılık göstermesi ve su konusunda gerekli hassasiyeti göstererek israfa da fırsat vermeden yol almamız gerektiğinin farkındayız” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, çalışma neticesinde 70 milyon TL’lik bir altyapı yatırımının kente kazandırılacağını ifade ederek, “Burada yaptığımız çalışmayla, şuanda 3 kilometrelik bir etap, toplamda 24 kilometrelik bir etabı yağmur sularıyla buluşturacağız. 500 ile 1200’lük borular arasında yaptığımız bu çalışmayla tam 70 milyon TL’lik bir yatırımı hayata geçiriyoruz” dedi.
Bir Taşla İki Kuş: Yağmur Hasadı Suyu Engir Gölü’ne Can Katacak
Proje ile elde edilecek yağmur hasadı sularının Kocasinan ilçesi Gesi Mahallesi yakınlarında bulunan Türkiye’nin en büyük kuş yaşam alanlarından biri olan Engir Gölü Sazlıkları ve Kuş Cenneti’ni beslemek amacıyla kullanılacağını kaydeden Büyükkılıç, çalışmanın önemine işaret etti. Başkan Büyükkılıç, “Yağmur sularını demiryolu ve Sivas yolundan geçirmek suretiyle Engir Gölü’nü canlandıracak, yağmur sularıyla buluşturacak, bir taşla iki kuş vurma mantığı içeresinde önemli bir proje. KASKİ’mize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yatırımdan Yatırıma, Hizmetten Hizmete
Büyükkılıç, Kayserililerin konforunu arttırmayı önemsediklerin dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hizmetler yokluğunda anlaşılır. O açıdan biz insanlarımızın hizmetlerimizle konforunun artmasını önemsiyoruz. Allah’a şükürler olsun gerek Fen İşleri’miz gerek KASKİ’miz gerek elektrik şirketimiz el ele vermek suretiyle, ilgili birimlerimiz yatırımdan yatırıma, hizmetten hizmete koşuyor. Bir kez daha buradan paylaşıyorum son 4 yıllık dönemde yatırıma bütçesinden en çok pay ayıran 30 büyükşehir içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi birinci sırada yer almaktadır. Emeği geçen tecrübeli ekibimi bir kez daha kutluyor, yapılan çalışmaların hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bizleri seven, güvenen ve seçen hemşehrilerimize layık olma yönünde her zaman gayretli çalışmalarımızı sürdüreceğimizi de ifade ediyorum.”
Başkan Büyükkılıç, çalışmaları yürüten ekibe kolaylıklar diledi.
Başkan Özdoğan, KASKİ yönetimi ile Hacılar’ı değerlendirdi
Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Yavuz Çağan ile bir araya gelerek, Hacılar’da devam eden altyapı çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Özdoğan, “İlçemizin her geçen gün daha da gelişen ve modernleşen yapısına katkı sunmak amacıyla, son dönemde yürütülen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında tamamlanmak üzere olan etaplardaki içme suyu ve kanal altyapı çalışmalarını gözden geçirdik. Bu sezon ve gelecek sezon planlanan tüm altyapı faaliyetlerini ele alarak, işbirliği ve koordinasyonun en üst seviyede sağlanması için gerekli planlamaları yaptık. Başta KASKİ Genel Müdürümüz Sayın Yavuz Çağan olmak üzere, toplantıya katkı sunan tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Toplantı kapsamında KASKİ Genel Müdürü Yavuz Çağan, Başkan Özdoğan’a Veri Tabanlı İzleme Sistemi Merkezi (SCADA) hakkında da teknik bilgiler verdi. SCADA sisteminin; Kayseri genelindeki içme suyu depolarının seviyesi, kullanım durumu ve basınç gibi verilerinin anlık olarak takip edilmesini sağladığını belirten Çağan, bu sistem sayesinde su yönetiminin daha etkin ve güvenli bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etti.
Toplantının sonunda taraflar, altyapı yatırımlarının kesintisiz ve koordineli şekilde ilerlemesi için işbirliğini sürdüreceklerini belirtti.