Yerel Haberler
Pınarbaşı’nda ‘kırmızı çizgi’ uygulaması
Pınarbaşı Belediyesi, yayaların geçiş üstünlüğüne dikkat çekmek için İçişleri Bakanlığı’nca başlatılan kırmızı çizgi uygulaması kapsamında İlçe Merkezindeki ışıksız yaya geçitlerine kırmızı çizgi çekti.
İçişleri Bakanlığı’nın “30 Mart’ta “kırmızı çizgimizi çekiyoruz” sloganıyla başlattığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik kampanyaya Pınarbaşı Belediyesi de destek verdi. Belediye ekipleri okul geçitleri ile kavşak giriş ve çıkışlarındaki yaya geçitlerini kırmızıya renge boyadı.
Yaya geçitlerinin kırmızı renge boyanmasının ardından bir açıklama yapan Pınarbaşı İlçe Kaymakam vekili İbrahim Gökmen, İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu uygulama çok önemlidir. Çocuklarımızın okul çıkışı sıkıntı yaşamamaları için bütün sürücülerimizden isteğimiz, öğrencilerimize öncelik verelim. Öğrencilerimiz sıkıntı yaşamasınlar, güvenle evlerine gitsinler dedi.
Pınarbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Şahan’’da tüm kurum amirlerimizle bugün bir farkındalık oluşturmak için bir araya geldik. Önceliğimiz yaya. Bakanlığımızın bu konuda hassasiyetleri var. Farkındalık oluşturmak için burada bir etkinlik gerçekleştirdik. Yaya yollarımıza Kırmızı çizgimizi çizdik dedi.