Tramvay imzaları atıldı, kırsal mahalle zirvesi ve il hıfzısıhha toplantısı yapıldı
Başkan Büyükkılıç, yapım sözleşmesine imza koyduğu 15 milyon 142 bin 577 Euro bedelli projenin yapım süresinin 3 yıldan 2 yıla çekildiğinin müjdesini de verdi.
BÜYÜKŞEHİR’DE TRAMVAY İMZALARI ATILDI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak 5.5 kilometrelik Talas Mevlana Mahallesi-Furkan Doğan arası tramvay hattı yapım sözleşmesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ile yüklenici firma yöneticileri tarafından imzalandı. Başkan Büyükkılıç, 15 milyon 142 bin 577 Euro bedelli projenin yapım süresinin 3 yıldan 2 yıla çekildiğinin müjdesini de vererek, “Cenab-ı Allah mahcup etmesin. Bu projelerin tamamlanması ile birlikte tramvay hattımız 48 kilometreye uzanacak” dedi.
Başkanlık makamında düzenlenen imza programına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, önceki dönem Ekonomi Bakanı ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı İsmail Emrah Karayel, Dilekçe Komisyonu Başkanvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi İsmail Tamer, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve yüklenici firmalar GÜLERMAK Genel Müdürü Alper Uzman ile YDA Teknik Müdürü Özcan Çakmak katıldı.
BÜYÜKKILIÇ: 2 YIL İÇERİSİNDE HATTIMIZ HAYATA GEÇMİŞ OLACAK
Başkan Büyükkılıç, yüklenici firma yöneticileri ile birlikte yapım sözleşmesine imza attıktan sonra, tramvay hattının hayırlı olmasını dileyerek, şöyle konuştu:
“Hatırlanacağı üzere 30 Aralık’ta 5.5 kilometrelik tramvay hattı ile ilgili ihalemizi yapmıştık. O ihale gerçekleşmiş durumda, imzalar atıldı. Projenin yapım süresi 36 ay olarak ön görülüyor ama inşallah 2 sene içerisinde hattımız hayata geçmiş olacak. Hayırlı, uğurlu olsun. Cenab-ı Allah mahcup etmesin. Bu projelerin tamamlanması ile birlikte tramvay hattımız 48 kilometreye uzanacak. Ayrıca Şehit Furkan Doğan Yurdu’muzun orada tramvay ile araçların kesiştiği yerde katlı kavşağımızın çalışmaları da sürüyor. O da yaklaşık 7-8 ay içerisinde tamamlanacak”
YALÇIN: TAM İSABETLİ YATIRIM
Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da “Kayseri rahat yaşanabilir şehirdi, bu proje ile daha da rahat yaşanabilir hale geliyor, tüm ekibinizi tebrik ediyoruz” derken, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise, “En isabetli kararlardan birisi bu. 80 bin nüfusla Kayseri’nin en yoğun mahallesi Mevlana Mahallesiydi. Memduh başkanımızın tespiti ile bu projenin yapılıyor olması tam isabetli bir yatırımdır. Allah utandırmasın” diye konuştu.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İÇİN KONFORLU VE RAHAT ULAŞIM
Bu projenin tamamlanması ile özellikle Erciyes Üniversitesi öğrencileri için önemli ölçüde yerleşim yerlerinden biri olan Talas Anayurt bölgesinin raylı sistem ile üniversiteye bağlanması hedefleniyor. Bu sayede üniversiteye erişim sağlayan kesimin rahat, konforlu ve güvenli seyahat etmeleri amaçlanıyor. Raylı sistem devreye girmesi ile birlikte otobüs güzergahlarının planlanması sonucunda her iki toplu ulaşımın entegre çalışması ile Anayurt bölgelerinden üniversite içine gelecek karayolu araçlarının azalması sağlanacak. Kayseri Kentiçi Raylı Taşıma Sistemi 5. Etap Şehit Furkan Doğan İstasyonu ile bağlantılı olacak şekilde Talas Anayurt bölgesine yaklaşık 5,5 kilometre uzunluğunda güzergah boyunca 9 adet yolcu istasyonu, 3 adet yer altı kuyu ve deposu ile birlikte su deposu ve 3 adet de trafo merkezi bulunan elektromekanik işleri de dahil olmak üzere ilave raylı sistem hattı yapılacak.
Başkan Büyükkılıç’ın ev sahipliğinde önceki dönem bakanlar ve milletvekilleri ile Cumhur İttifakı İl Başkanları ve 16 ilçe belediye başkanının katıldığı değerlendirme toplantısı yapıldı.
BÜYÜKŞEHİR’DE “KIRSAL MAHALLE” ZİRVESİ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ev sahipliğinde önceki dönem bakanlar ve milletvekilleri, Cumhur İttifakı il başkanları ve 16 ilçe belediye başkanının katılımıyla Bütünşehir Yasası ile köy iken mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine ilişkin “Kırsal Mahalle Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, önceki dönem Ekonomi Bakanı ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş, önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı İsmail Emrah Karayel, Dilekçe Komisyonu Başkanvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, MHP İl Başkanı Serkan Tok, 16 ilçe belediye başkanı ile Büyükşehir Belediyesi’nin üst düzey yöneticileri katıldı.
“TEK BİR YUMRUK HALİNDE HİZMETE DEVAM EDİYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “7254 sayılı kanun gereği bir araya geldik. Sağlıklı karar alıp, şehrimize hizmetleri kısa sürede, konforlu şekilde iletebilmek amacıyla ilçelerimizde değişik çalışmalar yapılıyor. İlçelerde alınacak kararlar Büyükşehir’imizde onaylandıktan sonra hayata geçecek. 16 ilçe belediyemiz ve 1 Büyükşehir’imiz aynı kaygının, aynı sevdanın, aynı inancın, aynı kültürün sahibi olarak tek bir yumruk halinde hizmete devam ediyor. İl başkanımız bunu zaman zaman gündeme taşıyor, Türkiye’de başka yok, bu birlikteliğin kadrini, kıymetini bilmeliyiz. Daha güzel geleceğe taşımalıyız.” ifadelerini kullandı.
TANER YILDIZ, KANUNUN DETAYLARINI ANLATTI
Önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaklaşık 9 yıl kadar önce, 2012 yılı Kasım ayında Büyükşehir Yasası’nın değiştirildiğini ve 30 ilde 16 bin 220 tane köyün mahalleye dönüştüğünü hatırlattı. O dönem hemen hemen köylerinin yarısının mahalleye dönüştürüldüğünü ifade eden Yıldız, “Türkiye’de yaklaşık 34 bin 500 civarında köy olduğunu o zaman kabul edersek hemen hemen yarısı mahalleye dönüştürülmüş oldu. Yine aynı değişiklikle beraber bin 50 kadar da belde yine aynı şekilde mahalleye dönüştürüldü. 2012’de çıktıktan sonra, ilk belediye seçimlerinde yani 30 Mart 2014’te malum bu da belediyelerde uygulamaya geçti. Şimdi de 7254 sayılı kanun kapsamında kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan kavramları üzerinde çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
“HERKESİ HAYRAN BIRAKAN, HERKESİ KISKANDIRAN BİR BİRLİKTELİK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Önceki dönem Ekonomi Bakanı ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Elitaş ise, “Hepimiz siyaset yapıyoruz, bu siyasette halkın menfaatinin, şehrimizin imkânları doğrultusunda karar verip, değerlendirmek gerekir. Bugün cumhur iktidarı olarak çok önemli şey yapıyoruz. Herkesi hayran bırakan, herkesi kıskandıran bir birliktelik gerçekleştiriyoruz. Bu birlikteliği, iki siyasi parti liderinin gerçekten olağanüstü bir liderlik vasfıyla ortaya koydukları duruşa ve karaktere bağlamak mümkündür” diye konuştu.
Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı İsmail Emrah Karayel, köy veya belde belediyesi iken mahalleye dönüşen yerlerin sıkıntıları ve süreçlerle ilgili toplantı olduğunu, istişare anlayışı içerisinde bu tür toplantıların önemli olduğunu ifade ederken, Dilekçe Komisyonu Başkanvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi İsmail Tamer de cumhur ittifakının Türkiye’nin geleceğine katkı koymasıyla bu birlikteliğin uzun süre devam etmesini Allah’tan dileyerek, Kayseri’nin her zaman örnek olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ise yaptığı konuşmada, “Burada güzel bir manzara var. Cenab-ı Allah bundan sonra yapacağınız tüm işleri hayırlı kılsın. Burada bakanlarımızın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” derken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Serkan Tok da “Bizlere yani, MHP’ye gelen bütün meseleleri, sorunları ilettiğimiz zaman mutlaka bir karşılık geliyor, mutlaka bir çalışmanın bize dönüşü oluyor. Bundan MHP olarak halkımız ve şehrimiz adına memnun olduğumuzu beyan etmek istiyorum. Burada 17 belediye başkanımız var, Rabbimin bereketini görüyoruz” dedi.
Toplantıda açılış konuşmalarının ardından 7254 sayılı kanun kapsamındaki konular ilçe belediye başkanlarının da konuşmalarıyla kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ İL HIFZISSIHHA KURULU TOPLANTISI’NA KATILDI
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’na katıldı.
Video konferans yönetimiyle yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı’nda koronavirüs salgınının giderilmesi için alınan önlemler ve bu konuda yapılan çalışmalar değerlendirildi.
Kayseri’de salgının başından beri dayanışma ve uyum içerisinde pandemi sürecinin yürütüldüğünü kaydeden Başkan Büyükkılıç, vatandaşların rehavete kapılmadan bu süreci devam ettirmesi gerektiğine vurgu yaptı. Başkan Büyükkılıç bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tüm önlemleri almaya ve çalışmaları yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında yapılan toplantıda, İl Hıfzıssıhha Kurulu üyeleri ile pandemi mücadelesine ilişkin değerlendirmelerde bulunularak, mücadelede kararlılık mesajı verildi.