Politika

‘Sanki Ağam gönlünden bağ bağışlıyor. “Halkımıza helali hoş olsun, koştur koştur çalıştık” ne demek?’

Saadet Partisi Melikgazi ilçe başkanı Sinan Aktaş, melikgazi  ilçe belediye başkanı Mustafa Palancıoğlu’nu yine eleştirdi.  Palancıoğlu’na ‘Sanki Ağam göğnünden bağ bağışlıyor. “Halkımıza helali hoş olsun”, “Koştur koştur çalıştık” ne demek?’ diye soran Aktaş şunları söyledi.

Sn. Mustafa Palancıoğlu ve Sn.Memduh büyükkılıç 2020 yılındaki çalışmalarını değerlendirdiler. Değerlendirmelerinde  “koştur koştur hizmet ettik” “halkımıza helali hoş olsun” gibi ifadeler kullandılar. Ne  demek koştur koştur? Ne demek helali hoş olsun? Bizde bir laf bilirsiniz. “Sanki Ağam göğnünden bağ bağışlıyor” Tabiiki helal hiç şüpheniz olması. Kimse hayrına bir iş yapmıyor. Yapıyorsa maaşını alıyor.

Peki ne yapmışlar diye ortaya koydukları açıklamalara baktığımızda, yol, kavşak, bulvar, Asflalt, pandemi ile mücadele, Ağaç dikimi, bina yıkımı, Meryem ana kilisesi restorasyonu buraya 3 trilyon harcandı biliyorsunuz. Erciyes’e buz pisti, sıcak su çıkarma çalışmasıki bu yeni başladı henüz bitmiş bir şey değil.

Erciyese güvenli kayak merkezi belgesi alınmış. Bu belgeyi aldılar. Daha sonra acentalarla görüşüp Erciyes’e turist getirdiler. Getirdiler ama pistleri kapattılar. Peki kardeşim kaymayacaklarsa bu turistler neden geldi. Koskoca Allah’ın dağında kaydıracak yer mi bulamadınız? Peki ne oldu? Geriye dönen turistler ve iptaller. Turizm böyle bir şey değil. Bir dahaki seneye bu turistleri nasıl  getireceksiniz. Üstelik mağduriyetlerinden dolayı bir de size tazminat davası açarlarsa siz filmi o zaman izleyin.

Başka ne yapılmış? Devlet tiyatrosu açılmış, Etnospor ve okçuluk merkezi inşaatı başlamış(bu da bitmiş değil), Koramaz vadisi dünya mirası listesine alınmış, Erciyesi 2 adet futbol sahası yapılmış, Hıdrellez bölgesine yeni çevreyolu çalışması yapımı. Bu yol halen devam ediyor. Ama bence şu an için hiç de gerekli olmayan bir harcama 7,5 trilyon.  Kızıl köşk restorasyonu, Ağaç dikimi, Çiftçilere tohum dağıtımı, Sürünen sahabiye kentsel dönüşüm projesi bitirilmiş, hasta yakınlarına misafirhaneki(bunun temeli yeni atıldı), Millet bahçesi yapımı(henüz yeni başlandı), Kent ekmek develi gacer ekmeği üretmeye başlamış(bu arada halkın ekmeğinede % 25 zam yapıldı 1 tl oldu.),Chp ve iyi partiyi ziyaret ederek muhalefete karşı mesafeli olmadıklarını göstermişler, Kadına karşı şiddete maske takarak destek vermişler, Sokak hayvanlarına yem isteyen vatandaşı bizzat başkan ziyaret ederek yem götürmüş, 10 binlerce tablet dağıtmışlar( daha geçen 5 bin tablet dağıttılar hepsi bu),dezenfektan üretimi yapılmış(ilk zaman çarşıya koydukları bazen çalışıp bazen çalışmayan cihazları kaldırdılar. Maliyeti yüksek geldi demekki.), Bilbordlara ilan vererek sağlık çalışanlarına vefa borçlarını ödemişler(böyle nasıl ödeme yapılıyorsa. Ödemeyi reklam şirketine yaptılar sanırım).

Bunlardan farklı olarak Sn.palancıoğlu ise kentsel gönüşüm, iş makinesi alımı, iaşe dağıtımı, restorasyon ve yeni açılan yol kenarına ve yeni parkların etrafına bisiklet yolu. ha birde sonbahar temizlikleri var her Cuma tesbit edip pazartesi günleri yaptıkları temizlik çalışması. Tüm bu faaliyetlere baktığımızda halkın cebinden çıkanlar var halkın cebine giren bir krş bile yok. Sn. Başkanlarım bunlar klasik belediyecilik. Halkın cebinden aldığınızı tekrar halkın cebine koymak için çalışın.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü