Yerel Haberler

Gülsoy’dan ‘ödeme kolaylığı’ talebi

KTO Başkanı Gülsoy, Koronavirüs Salgınından Turizm, Ulaşım, Otel ve Lokanta başta olmak üzere etkilenen çok sayıda sektör olduğunu belirterek; Vergi, SGK Primi gibi ödemelere kolaylık getirilmesini talep etti.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Tüm dünyayı tehdit eden COVID-19 bildiğimiz adıyla Korona virüsü salgını nedeniyle turizm ve ulaşım başta olmak üzere etkilenen çok sayıda sektör olduğunu belirterek; Vergi, SGK primi gibi ödemelere kolaylık getirilmesini talep etti.

KTO Başkanı Gülsoy, yaptığı yazılı açıklamada, dünyayı kasıp kavuran Korona virüsü (COVİD-19) salgınına ilişkin sürecin Türkiye’de zamanında alınan önlemler sayesinde başarıyla yönetildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya teşekkür eden Başkan Gülsoy, Sayın Bakanımızın  “ Salgınlarda olaylar panikle kontrolden çıkar. Tedbir ve panik, birbirinin zıttıdır. Tebdirleri sıkı tutalım. Virüsle temas ihtimalini sıfırlayalım” açıklaması çok önemlidir.

Türkiye’nin bu süreçten en az zararla çıkabilmesi için mevcut üretim ve ticari yapıyı korumaya yönelik tedbirlerin de erkenden alınması gerektiğine dikkat çeken Gülsoy, “Koronavirüs sürecini halkın sağlığı açısından bugüne kadar çok başarılı biçimde yürüten hükümetimizin, işletmelerimizin ayakta kalması için de her türlü tedbiri alarak destek vereceğinden şüphemiz yok” dedi.

Başkan Gülsoy,  dünyada yaşanan ekonomik durgunluktan çıkış sürecinde ticari faaliyetlerin devam ederek istihdamın korunması açısından işletmelerin desteklenmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

“41 MESLEK KOMİTESİNİN TAMAMI SALGINDAN ETKİLENDİ”

Ticarette de üretimde de sınırların tüm dünya olduğuna dikkat çeken Gülsoy, “Tüm dünyada hammadde üreticilerinden, lojistik sağlayıcılarına kadar sektörleri etkileyen süreç Odamızda üyelerimizin temsil edildiği aralarında Motorlu Kara Taşıtları Ticareti, Sigorta Acenteleri ve Aracıları, Otel, Lokanta, Eğlence Yerleri ve Benzer Hizmet Firmaları, Yük ve Yolcu Taşımacılığı, Güvenlik ve Temizlik, Mimarlık, Mühendislik, Unlu ve Sütlü Gıda Ürünleri ve Üretimi ve Ticareti Meslek Komiteleri başka olmak üzere 41 meslek komitemizin tamamını etkiledi” diye konuştu.

KTO Başkanı Gülsoy, “ Devletimizden salgından etkilenen sektörlerimiz için Vergi, SGK primi gibi ödemelere kolaylık getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü