Yerel Haberler

Belediyelerden haberler (24.07.2019)

Başkan Büyükkılıç, ilçe ziyaretlerini Bünyan ile sürdürdü

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ, ŞEHİT EMANETLERİ SERGİSİNİ GEZDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilçe ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Geçen hafta Sarız ve Pınarbaşı ilçelerini, hafta sonu Özvatan ve Sarıoğlan’ı ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, bugün de önce Bünyan’ı ardından da Tomarza’yı ziyaret etti. Bünyan’da İlçe Belediyesini ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Kadın ve Gençlik Merkezi’nde açılan Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi’ni de gezdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bünyan’ı AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ile birlikte ziyaret etti. Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun ve AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Yıldıray Hakkı Koç ile vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Büyükkılıç, ilk olarak Bünyan Belediyesi’ne ziyarette bulundu.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, tüm ilçeleri Başkan Memduh Büyükkılıç ile ziyaret ettiklerini ifade ederek, “Memduh Başkanımızın önderliğinde muhteşem bir sinerji yakalanmış durumunda” diye konuştu. Başkan Memduh Büyükkılıç da 16 ilçeyle dayanışma içinde çalıştıklarını vurgulayarak, “Geçen hafta Pınarbaşı ve Sarız’daydık, sonra Özvatan ve Sarıoğlan’a gittik, şimdi Bünyan’dayız, biraz sonra Tomarza’ya gideceğiz. Durmak yok koşmaya devam diyoruz. Dayanışma ve belediye başkanlarımızla işbirliği içinde ilçelerimize yapılması gereken hizmetleri; hükümetimizin yaptığı takip edilmesi gereken yatırımları konuşuyor, paylaşıyoruz ve birlikte güzel işler yapıyoruz. Bizleri seven ve güvenen Bünyanlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Ziyarette AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Bünyan Belediye Başkanı ve AK Parti İl Başkanı’na Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tablosunu hediye etti. Bünyan Belediye Başkanı Altun da Başkan Büyükkılıç ve Çopuroğlu’na kendilerinin karakalem portresini takdim etti.

ŞEHİT EMANETLERİ SERGİLENDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Bünyan Belediyesi’nin ardından Kadın ve Gençlik Merkezi’ne geçti. Başkan Büyükkılıç, Kadın ve Gençlik Merkezi’nde açılan “Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi”ni 15 Temmuz şehitlerimizden Bünyanlı Polisimiz Cennet Yiğit’in babası Yahya Yiğit ile birlikte gezdi.

Şehitlerin asla unutulmayacağını ve ilahi mesajda da şehitlerimizin ölmediğinin vurgulandığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Şehitlerimizin bizlere şefaatçi olmasını diliyoruz. Onlar şahadet mertebesine erişmeseydi bizler burada bu konuşmaları yapamaz ve buralarda olamazdık. Şehitlerimiz ülkemiz üzerine oynanan oyunları bozdular. Bizler onlara minnettarız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerindeki bürokratlarla yatırım zirvesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hizmet ve yatırımların çok daha hızlı bir şekilde vatandaşlara ulaşması için geniş kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yaptı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri belediyeciliğini ekol ve okul olarak nitelendirdi.

Başkan Memduh Büyükkılıç’ın yapmış olduğu değerlendirme toplantısına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri, Genel Sekreter Yardımcıları, Büyükşehir bünyesindeki şirketler ile iştiraki olan şirketlerin Genel Müdürleri ve Daire Başkanları katıldı. 4 saati aşan toplantıda kent merkezi ve ilçelere yapılan ve yapılacak olan yatırımlar tek tek ele alındı.

“KAYSERİ, BELEDİYECİLİKTE EKOL VE OKUL”

Toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Tüm kurum ve kuruluşlarımızla dayanışma içinde bürokrasiyi hızla aşma ve kısa sürede kararlarımızı vermek suretiyle yatırımlarımızı hızlandırmak için değerlendirme toplantısı yaptık. Nerde kaldık, ne yapıyoruz ve ne yapmalıyız anlayışı içinde çalışmalarımızı değerlendirdik. Kayseri’mizin yüz akı olan, her zaman takdir ettiğimiz, Kayseri belediyeciliğinin ekol ve okul olmasında, Türkiye’ye ve dünyaya örnek çalışmalar yapmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Daha yaşanabilir, daha konforlu ve daha güvenli bir Kayseri için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, 16 ilçeyle, birlik beraberlik içinde bu çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu 
“Yine Doğru Tercih, Doğru Eğitim Ve Doğru Meslek Seçimin Adresi “Melikgazi Belediyesi”
23-29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sürecinde Melikgazi Belediyesince hizmet verilen “Tercih Masası’na” yoğun ilgi olduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Üniversiteye giriş sonuçlarında öğrenci ve velilerimize doğru tercih yapmaları konusunda yardımcı olabilmek için İletişim Merkezinde tercih masası oluşturulduğunu kaydetti.
Tercih Masası rehberlik görevlilerince değişen sistemle birlikte akla gelen tüm sorulara cevap verildiğini ve alternatifli yol haritası çıkarıldığını ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu “Melikgazi Belediyesi İletişim Merkezinde öğrencilere tercih hizmeti veren Tercih Masası öğrenci ve velilere her türlü bilgi akışını sağlamaktadır. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak gençlerimiz için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Bu neden ile gençlere doğru tercih, doğru eğitim ve doğru meslek seçimleri konusunda yardımcı oluyoruz” dedi.
Tercih de bulunan öğrenci ve velileri ise bu hizmetlerden son derece memnun olduklarını, Tercih Masası ile huzur ve gönül rahatlığı ile hem şehir, hem fakülte hem de bölüm tercihinde bulunduklarını söylediler.

Başkan Büyükkılıç, Kurban Bayramı için oluşturulan komisyonun çalışmalarına katıldı

KURBAN BAYRAMI İÇİN TEDBİRLER ALINDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı için Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin katılımıyla oluşturulan komisyonun çalışmalarına iştirak etti. Başkan Büyükkılıç, kurban ibadetinin sağlıklı bir şekilde yapılması için her türlü önlemi aldıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Hüseyin Beyhan başkanlığında; Melikgazi, Kocasinan ve Talas Belediyesi Başkan Yardımcıları ile belediyelerin zabıta müdürlerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi. Kurban Bayramı nedeniyle yapılacak hizmetlerin ele alındığı toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katıldı.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri’de birlik beraberlik anlayışı içinde şehrin ortak konularını paylaşarak hem vatandaşların konforunu sağlamak hem de sağlıklı bir şekilde hizmet almalarını mümkün kılmak için çalıştıklarını söyledi. Kurban Bayramı nedeniyle yapılan hazırlıkları gözden geçirdiklerini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Genel Sekreterimiz başkanlığındaki komisyonumuz çalışmalara gerekli desteği veriyor. Varsa problemler zamanında gideriyoruz. Kesim ve satış yerleri hazır. Tarım İl Müdürlüğümüzden de gerekli desteği alıyoruz. Amacımız Kayseri’mizin hep olumlu yönleriyle anılmasını sağlamak. Tüm bunlara rağmen art niyetli kişiler çıkabilir. Onlara da olumsuz olabilecek malzemenin verilmemesi için duyarlılığı gösteririz. Hem dini ibadetimizi sağlıklı bir şekilde yerine getirmek hem de oluşabilecek kirliliğinin topluma ve çevreye zarar vermemesini sağlamak için önlemlerimizi alıyoruz. Her zaman uyum içinde çalışan Kocasinan, Melikgazi ve Talas Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan da gerekli desteği ve duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz” dedi.

YAHYALI BELEDİYESİ BİRİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, belediye başkan yardımcıları, birim müdür ve amirleriyle değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantıya katılan başkan yardımcıları ve birim müdürleri, devam eden ve tamamlanmış çalışmalar ve birim faaliyetleri hakkında Başkan Esat Öztürk’e bilgiler verdi. Birim müdürlerini tek tek dinleyerek yapılması gereken çalışmalar hakkında talimatlar veren Başkan Esat Öztürk, mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştıklarını, bu ilçe için en güzeli yapmak için yoğun gayret sarf ettiklerini söyledi.

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Esat Öztürk “ Belediye başkan yardımcılarımız, birim müdür ve amirlerimiz ile birlikte, 2019 yılını değerlendirdik. 31 Mart seçimlerden bu zaman kadar 4 aylık bir zaman geçti. Hem bu geçen dönem hakkında, hem de 2019 yılı sonuna kadar müdürlüklerimizin yapacakları çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı yaptık. Değerlendirme toplantısı yaparken, aynı zamanda 2019 yılı Kurban Bayramı hazırlıklarımızı da gözden geçirmiş olduk. 2018 yılındaki vermiş olduğumuz Kurban hizmetleri ile ilgili eksiklerimizi değerlendirdik. Ben, verimli bir toplantı olduğuna inanıyorum. Birim müdürlerimize, birim amirlerimize ve mesai arkadaşlarımın her birine yürekten teşekkür ediyorum. Bu ilçede çok güzel hizmetler yapıldığı kanaatindeyim. Belediyemizde tüm arkadaşlarımız, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyorlar. Tabi belediyecilik fedakârlık isteyen bir kurum. Her zaman söylediğim gibi, belediye başkanında, birim müdürlerinde ve çalışan personelde tevazu, samimiyet ve gayret olması gerekiyor. Turizm ilçesi olan Yahyalımıza katma değerler katacağız. Birinci dönemimizde yaptığımız güzellikler var. İnsanlar bize yüzde 68 oranında oy vererek, durmak yok ekibinle birlikte koşmaya devam dediler. Hatta 31 Mart seçimlerinde Kayseri ilçeleri arasında en yüksek oranda oyu bizlere vererek, gerekli vefayı gösterdiler. Ben, Yahyalı’daki hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum. Bu güzel insanlara, güzel hizmetler yakışır diye düşünüyorum. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 2019 yılını asfalt ve kilitli parke yılı ilan ettik. İnşallah bu yılın sonunda kadar asfalt ve kilitli parke yüzünden vatandaşlarımızdan bir şikâyet duymayacağız.” diye konuştu.

KOCASİNAN’DA GELECEĞİN AŞÇILARI HEM ÖĞRENİYOR HEM EĞLENİYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi Erciyesevler Tesisi’nde çeşitli kurslarda eğitim gören öğrencilerle bir araya gelip, onlarla keyifli vakit geçirdi. Fatma Çolakbayrakdar, özellikle Pastacılık Kursu’nda geleceğin aşçılarına karpuzlu limonata, simit pizza ve süt dilimi tarifini verdi ve mutfakta bilinmesi gereken püf noktaları anlattı.

Fatma Çolakbayrakdar, ilk olarak El Sanatları Nakış Kursu’nu ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet etti. El emeği göz nuru ürünler hakkında bilgi alan Bayan Çolakbayrakdar, kursiyerlere ‘Ellerinize emeklerinize sağlık’ dedi. Ardından İngilizce, Robotik Kodlama ve Ebru Kursu’nu ziyaret eden Fatma Çolakbayrakdar, geleceğin teminatı çocukların yoğun sevgisiyle karşılaştı.

Sonrasında ise 8-12 yaş arası Aşçılık Kursu’nda eğitim gören minik aşçılar ile birlikte mutfağa girerek onlara tecrübelerini paylaşan Fatma Çolakbayrakdar, gençlere karpuzlu limonata, simit pizza ve süt dilimi tarifini verdi ve mutfakta bilinmesi gereken püf noktaları anlattı. Çocuklara bilgi ve tecrübelerini aktarmayı da ihmal etmeyen Fatma Çolakbayrakdar, onlarla keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Ziyarette Fatma Çolakbayrakdar’ın sıcakkanlı sohbetinden etkilenen minik aşçıların mutluluğu yüzlerde tebessüm oluşturdu. Çocukların her zaman yanında olduklarını belirten Fatma Çolakbayrakdar, “Çocuklarımız ile birlikte zaman geçirmek ve onlarla birlikte nefes almak bizlere neşe ve enerji katıyor. Özellikle Kocasinan Akademi’nin yaz boyunca çocuklara açmış olduğu kurslar sayesinde gençlerimiz hem eğlenerek öğreniyor, hem de sosyalleşerek keyifli zaman geçiriyorlar. Bu kursta da çocuklarımızın buraya çok istekli geldiklerini gördük. İlgilerinden dolayı hepsine teşekkür ederim. Her zaman yanlarında olduğumuz çocuklarımıza gönülden verdiğimiz desteği artırarak devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Renkli ve eğlenceli görüntülerin oluştuğu ziyarette, minik aşçılar ise Fatma Çolakbayrakdar’ın kendilerini ziyaret etmesinden çok memnun olduklarını belirterek, teşekkür etti.

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE TERCİH HİZMETİ

Kocasinan Belediyesi, üniversiteye girecek adaylara doğru tercihte bulunabilmeleri için ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunuyor. Hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren gençler, daha doğru tercih yaparak geleceklerine yön vermelerine katkı sağladığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Kocasinan Akademi Erciyesevler Tesisi’ndeki tercih merkezine gelen öğrencilere, aldıkları puana, sıralamalarına ve istedikleri mesleklere göre uzmanlar tarafından profesyonel destek sunan Kocasinan Belediyesi, gençlerin daha doğru tercih yaparak, geleceklerine yön vermelerine katkı sağlıyor. Öğrencilere rehberlik ettiklerine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak bizler şehrimize yapılması gereken ne var ise her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu çerçevede Gençlik Merkezi aracılığıyla Kocasinan Akademi Erciyesevler Tesisimizde öğrencilerimize doğru tercih yapmaları konusunda ışık tutuyoruz. Eğitim alanında her zaman olduğu gibi tercih döneminde de gençlerimizin yanındayız. Tercihlerini yapacak olan gençlerimize hayatları boyunca iyiliklerle ve güzelliklerle dolu bir yaşam diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kocasinan Akademi Gençlik Merkezi Rehber Öğretmeni Merve Okandan ise üniversite adaylarının aldıkları puanla hangi üniversitelere tercih yapma imkanı olduğu konusunda bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Üniversite adayları da tercih merkezi ile daha doğru tercih yaparak geleceklerine yön verdiklerini belirterek, ücretsiz olarak rehberlik desteği sağlayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü