Yerel Haberler

Belediyelerden haberler (07.05.2018)

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN SPORA VE SPORCUYA TAM DESTEK

Kocasinan Belediyesi, Mayıs ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirilen meclis toplantısında 16 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Meclis toplantısında konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak her zaman spora ve sporcuya destek verdiklerini vurguladı.

Kocasinan Belediyesi Meclis Salon’unda gerçekleştirilen meclis toplantısında, 16 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda ilk olarak, Kocasinan Belediye Meclis Üyesi İsa Ferah’ın 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesi ile ilgili madde görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Belediye Meclis Üyemiz İsa Ferah arkadaşımız, milletvekili aday adaylığı için meclisimizden istifa etmiştir. İsa Bey’e başarılar diliyoruz. Yerine görev alan Ahmet Yılmaz’a ise Rabbim, güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

Daha sonra Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı ve Kocasinan Belediyesi Spor Kulübüne yardım talebi görüşüldü. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü’nün yurt içi ve yurt dışında katıldığı müsabakalarda başarılar elde ettiğini hatırlatarak, “Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü sporcuları her branşda bizim yüz akımız. Kocasinan Belediyesi olarak bütçemizin imkanları doğrultusunda spora destek oluyoruz. Yaptığımız hizmetlerle geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha iyi imkanlar sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar’ın açıklamasının ardından oylanan madde oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Beyazşehir Mahallesi 2 parseldeki parka Şehit Abuzer Doğan, Barbaros Mahallesi’nde parka Şehit Mehmet Emin Kocaman isminin verilmesi kararı alındı. Konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Başkan Çolakbayrakdar, “Şehitlerimizin isimlerini yaşatmak noktasında elimizden geldiğince yoğun gayret sarf ediyoruz. Bir kez daha dile getiriyorum ki; vatanını, milletini ve kutsal değerlerini korumak için savaşan ve bu uğurda canını veren aziz şehitlerimiz asla unutulmayacak. Bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz. Gazilerimize de sağlık sıhhat içerisinde hayırlı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

Toplantıda ardından Şeker, Alsancak, Cırgalan, Sümer, Mimarsinan, Erkilet, Elagöz, Ziyagökalp, Yunusemre ve Yavuzselim Mahallerinde çeşitli imar plan maddeleri görüşülüp, İman Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Toplantının son gündem maddesinde yer alan Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Takımı sporcu ve antrenörlerine ödül verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinanlı Millilerin başarıdan başarıya koştuklarını vurgulayarak, “Masa tenisi takımımız bizi sürekli gururlandırıyor. Aldığı ödüller derecelerle takımımız başarıdan başarıya koşuyor. Son olarak İsveç’in Halmstad kentinde Türkiye’yi temsil eden Kocasinanlı Millilerimiz; Özge Yılmaz ve Betül Nur Kahraman, karşılaşmalarda üstün performansları sayesinde A Milli Takımımız, Türkiye tarihinde ilk defa Dünya Süper Ligi’ne yükseldi. Takımımızın kuruluşundan bugüne kadar emeklerinden dolayı Bekir Yıldız’a teşekkür ediyorum. Sağolsun Bekir Abimizin vermiş olduğu emekleri bugün taçlandırılmaktadır. Bizler de bu gururu paylaşıyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanındayız” şeklinde konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, Mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararların şehrimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunmasıyla toplantı sona erdi.

Öte yandan Meclis Üyelerine, Kocasinan Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Gevher Nesibe Şifahanesi ve Tıp Medresesi’ kitabi hediye edildi.

OY BİRLİĞİ İLEEğitime, spora, tarihi mekanlara, camilere ve ekonomiye destek ve hizmet…

Melikgazi Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden 2018 yılı Mayıs ayı meclis toplantısını yaptı. Meclis gündeminde 11’i ek olmak üzere toplam 31 gündem maddesi görüşüldü.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, başkanlığında toplanan Mayıs ayı olağan meclis toplantısında yer alan maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı. 18 madde oylanırken, 13 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi

BaşkanBüyükkılıç “Meclisimizce şehrin ekonomik gelişmesine ve imar hareketliğine hız takacak olan gündem maddeleri yine oybirliği ile onaylandı. Bu gün alınan karar ile 2018 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı görüşülerek kabul edildi. 1 izcilik kulübü ile Görmeyenler derneğine mali ve malzeme desteği sağlandı. Milli Eğitim, Müftülük ve Kültür Varlıkları Koruma gibi Kamu Kurumların talepleri kabul edildi. Amaç Melikgazi şehrine hizmet ve yatırım olunca Meclis Kararları oybirliği ile alınıyor ” dedi

Eğribucak Mahallesinde doğalgaz çalışmasının hızlandırılması için kararlar alındığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulunarak Meclis Üyelerine teşekkür etti.

DOĞA KAYSERİLİLERİ ÇAĞIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş. tarafından “Doğa Seni Çağırıyor” sloganıyla düzenlenen sağlıklı yaşam yürüyüşleri devam ediyor. Hafta sonu Erciyes’te yapılan ve şenlik havasında gerçekleşen yürüyüşe yaklaşık 11 bin kişi katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve her seferinde çok büyük bir ilgiyle karşılanan sağlıklı yaşam yürüyüşleri bu kez Erciyes-Kırlangıç Vadisi parkurunda yapıldı. Sağlıkları için yürümek isteyenler Erciyes’te bir araya geldiler. Büyük ilginin olduğu yürüyüşe şehrin dört bir yanından gelen yaklaşık 11 bin doğa ve sporsever katıldı.

Erciyes’ten Kırlangıç Vadisi’ne yürüyüşe geçen sporseverler 9 kilometrelik parkurun 5 km’lik bölümünü yürüdükten sonra Spor A.Ş.’nin eğitmenleri nezaretinde toplu halde spor yaptılar. Daha sonra Spor A.Ş.’nin ikramlarıyla kahvaltı yapan katılımcılar yine Spor A.Ş.’nin alanda oluşturduğu etkinliklerle doyasıya eğlendiler. Şenlik havasında geçen programda daha sonra kalan 4 km’lik parkur yüründü.

FOTOĞRAFLARLA TARİHE YOLCULUK

Büyükşehir Belediyesi’nin her ay gerçekleştirdiği Profesyonel Fotoğraf Eğitimi ve Uygulama Gezisi bu ay Kayseri ve Anadolu tarihine ışık tutan Kültepe’de yapıldı. Uygulama gezisine katılanlar kazı alanının birbirinden güzel fotoğraflarını çekti.

Büyükşehir Belediyesi, yeni fotoğrafçılar yetiştirmeye ve Kayseri’nin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmaya devam ediyor. Kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Profesyonel Fotoğraf Eğitimi ve Uygulama Gezisi, çok sayıda fotoğrafçının katılımıyla yapıldı.

Her ay Kayseri’nin farklı bir güzelliğini görme şansı bulan Fotoğraf Eğitimi ve Uygulama Gezisi’ne katılanlar Kültepe’de Anadolu tarihine şahitlik ettiler. Kültepe’deki kazı alanından fotoğraflar çeken katılımcılar hem fotoğrafçılık hem de tarihimiz hakkında bilgiler aldılar.

BAŞKAN ÇELİK’TEN VAKIF VURGUSU

Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir ve Bölge Müdürlüğü yöneticileri Vakıflar Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Başkan Çelik, Vakıflar Haftası’nı kutladı ve Türk medeniyetindeki vakfın nemini vurguladı.

Vakıflar Bölge Müdürü Murat Seçilir, Vakıflar Haftası nedeniyle yapılacak programlarla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e bilgi verdi. 2018 yılı Vakıflar Haftası’nın temasının kendi vakfını kuran kadınlar olduğunu ifade eden Seçilir, toplumdaki vakıf bilincini ve şuurunu artırmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, geçmişten bugüne toplumsal hayatta ihtiyaç hissedilen hemen her konuda bir vakfın kurulduğunu söyledi. Kayseri’de vakıf kültürünün en güzel şekilde devam ettirildiğini ifade eden Başkan Çelik, “Elhamdülillah, Kayseri’deki vakıf kültürü başarılı olarak sürdürülüyor. Yönetim olarak sizler vakıfların etkinliği için çalışıyorsunuz, bizler de yerel yönetimler olarak gereken desteği veriyoruz. Sosyal hayatı canlı tutmak için sadece devlet değil, vakıflar vasıtasıyla da çalışmalar yapılması için gayret edeceğiz” diye konuştu.

DEVELİ’DE TRAFİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Ülke genelinde her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan “Trafik ve İlk Yardım Haftası”, Develi’de Develi Kaymakamlığının riyasetinde İlçe protokolünün, öğrencilerin ve Develililerin katılımıyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Serdar Çiftçi Trafik Haftasının farkındalık oluşturmak için önemli bir imkan olduğunu belirterek son yıllardaki trafik kazaları hakkında istatistiki bilgiler veren bir konuşma yaptı. Son yıllarda ülke genelinde olduğu gibi İlçemizde de alım gücünün artmasından dolayı hızla artan araç sayısının trafik problemlerine sebebiyet verdiğini belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “İnsanlığın selameti için belirlenmiş trafik kurallarına uymak sadece şahsi görev değil toplumsal bir vazifedir. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın hem hayatlarını tehlikeye atmamak hem de onlara güzel örneklik teşkil etmemiz için trafik kurallarına harfiyen uymamız gerekmektedir” dedi. Kutlama programının son konuşmasını ise Develi Kaymakamı Murat Duru yaptı. Trafik ve İlk Yarım Haftası’nın bu yıl ilk kez Cumhuriyet Meydanında yapıldığını belirten Kaymakam Duru “Bu sayede bu haftanın İlçemiz insanının trafik hususunda daha da bilinçlenmesini amaçlıyoruz. Ağır sonuçlar doğuran trafik kazalarının büyük bir çoğunluğunun sürücü hatasından kaynaklandığını bilmekteyiz. İnşallah Develimizin bu programlarla daha da bilinçlenerek trafik kazalarının çok daha az hatta hiç yaşanmadığı bir yer haline gelmesi en büyük temennimizdir” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından Seyrani İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan skeç izleyenler tarafından büyük beğeni toplarken sonrasında Trafik ve İlk Yardım Haftası münasebetiyle dereceye girmiş olan şiir ve kompozisyon okundu. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrenciler e İlçe protokolü tarafından hediyeler verilirken, bu yılın en iyi sürücüleri arasına giren Sinan Fırat, Mehmet Ezer, Hasan Hüseyin Sütçü, Esra Çelik, Sevgi Coruk ve Hatice Sena Göbül’e de plaket takdim edildi.

Cumhuriyet Meydanına İlçemiz halkının farkındalığını artırmak için kurulan stantları ziyaret eden İlçe protokolü daha sonra simülasyon aracına binerek emniyet kemerinin ne kadar hayati bir fonksiyonu olduğunu gözleriyle görmüş oldular. Program Develi Esnaf Odası, Ziraat Odası, Ticaret Odası, Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin lokma ikramıyla sona erdi.

KOCASİNANLI MİLLİLERİN BÜYÜK BAŞARISI

Masa Tenisinde Milli Takımı temsil eden Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi sporcuları Özge Yılmaz ve Betül Nur Kahraman, Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu (ITTF) Dünya Takımlar Masa Tenisi Şampiyonası’nda müsabakalara damga vurdu.

Kocasinan’ın Millileri, İsveç’in Halmstad kentinde gerçekleştirilen ITTF Dünya Takımlar Masa Tenisi Şampiyonası’nda performanslarıyla dikkat çekti. Türkiye’yi temsil eden Özge Yılmaz ve Betül Nur Kahraman, karşılaşmalarda üstün performanslarıyla hem ülke puanlarını, hem de kendi rating puanlarını yükseltti. Rakipleri karşısında üstün bir oyun sergileyen Kocasinanlı Milliler, Kocasinan’ı ve Kayseri’yi bir kez daha gururlandırdı. Özge Yılmaz, 2-0 geriye düştüğü maçta, inanılmaz bir performansla rakibi Lupulesku’yu 3-2 yenerken, Betul Nur Kahraman ise Surjan’ı 3-2 mağlup etti. Böylelikle Bayan A Milli Takımı, Dünya 2.Ligi’nde ikinciliği elde ederek, 2019 da düzenlenecek olan Dünya Takımlar Şampiyonasında Dünya Süper Ligi olan Championship Division’da mücadele etme hakkı kazandı.

Başarılarından dolayı sporcuları tebrik eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Ay yıldızlı formayı layıkıyla taşıyıp, İstiklal Marşımızı Uluslararası camiada okutturarak, her defasında bizim gururumuz olan Özge Yılmaz ve Betül Nur Kahraman’a teşekkür ediyorum. Gerek Kocasinan Belediyesi olarak gerekse şahsım her zaman sporcularımızın yanındayız ve spora desteklerimizi artırarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Büyükkılıç, öğrencileri tebrik etti

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, genç A erkek voleybol takımı Türkiye 5. Ci olanHürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için mesaj yayınladı.

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Genç A Erkek Voleybol takımı Türkiye 5’incisi olmalarındanson başarısından son derece gurur duyduklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Gurur duyduk, onurlandık, Kayseri bu başarıyı hak ediyor” dedi.

Antalya´da yapılan genç A erkek Voleybol takımı Şampiyonasında Türkiye 5’incisi olan ve şehrimizi bu başarısı ile bir kez daha günleme getiren öğrencileri kutladığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Genç A Erkek Voleybol takımının 8 takım arasındaki mücadelesi sonrası şehrimizi onurlandırdıklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, şahsı ve hemşerileri adına Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi genç A erkek Voleybol Takımıve yöneticilerini kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini sözlerine ekledi.

‘KOCASİNAN’IN YILDIZLARI’ İÇİN ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen okullar arası yarışmalarda dereceye giren “Kocasinan’ın Yıldızları” için ödül töreni gerçekleştirildi. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Çocuklarımızla birlikte Güçlü ve Büyük Türkiye’yi inşa ediyoruz” dedi.

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Kocasinan Belediyesi Meclis Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Feyziye Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Mehteran takımının dinletisiyle başlayan program, Kocasinan Akademi ney kursiyerlerinin mini konseriyle devam etti.

Programda konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak hayatın her alanında yer aldıklarını vurgulayarak, “Hizmetlerimizle 7’den 70’e herkesin yanındayız. İnsan odaklı projeler üretiyoruz ve yaptığımız her bir yatırım, şehrimize değer katmaktadır. Bu bakış açısıyla hemşehrilerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra yeni ve farklı projeler ürettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Belediye olarak temizlik, yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalarımız olmazsa olmazımızdır. Bunları en iyi şekilde yapmaya yoğun gayret ediyoruz. Bunun yanı sıra bölgemizde yaşayan vatandaşlarımıza daha güzel hizmet etmenin çabası içerisindeyiz. Kocasinan’ımızı ve Kayseri’mizi daha kıymetli ve daha değerli olması için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Özellikle sosyal belediyeciliğe ayrı bir önem veriyoruz. Bu kapsamda Sosyal Market’ten İkinci El Eşya Mağazasına kadar farklı hizmetleri hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Kocasinan Gönüllüsü  projesiyle hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüsü kuruyoruz. Ayrıca Kocasinan Akademi çatısı altında vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz tesislerin her geçen gün sayısını artırarak, hemşehrilerimize daha iyi hizmetler sunuyoruz. Çocuklarımıza yönelik verdiğimiz eğitim, sanat ve sosyal aktivelerle yarınlarımızı inşa ediyoruz. Böyle yarışmalarla Büyük ve Güçlü Türkiye’yi inşa ediyoruz. Bu vesileyle dereceye giren geleceğimizin teminatı yavrularımızı tebrik ediyor, onları yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk ise “Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak bizler ‘Yeteneğini keşfet’ düşüncesiyle yola çıktık. Bu kapsamda belediyemizle okullarımızda yarışmalar düzenleyerek, öğrencilerimizin yeteneklerini keşfettik. Bize her zaman destek olan Kocasinan Kaymakamımız Mustafa Kılıç’a, Kocasinan Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a, müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, başarılı öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kocasinan ilçesinde bulunan ilkokul-ortaokul ve liseler arasında yapılan İstiklal Marşı’nı en güzel okuma ile Çanakkale şiirlerini en güzel okuma yarışmaları ve Türk Halk Müziği Ses Yarışmasında birincilik elde eden öğrenciler performanslarını sergiledi. Daha sonra 5 branşta dereceye giren öğrencilerin ödülleri dağıtıldı. Başkan Çolakbayrakdar, program sonunda öğrencilerin ilgisi ve sevgi gösterileri ile karşılaştı.

‘Galatalı Bankerlerden Günümüze Finans Tarihi’

Beyoğlu’nda Gün Yüzüne Çıkıyor

Sayın Basın Mensubu;

Türkiye’nin Galata’dan başlayıp, Anadolu’ya uzanan ekonomik serüveni ile Hisse senetleri ve paraların üzerindeki motiflerin harmonisini meraklılarıyla buluşturacak “Galatalı Bankerlerden Günümüze Finans Tarihi’ sergisi Beyoğlu’nda açılıyor. Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda 7 Mayıs 2018 Pazartesi günü açılışı gerçekleştirilecek sergi de, Alpay Tarhan’ın özel koleksiyonundan nadide eserler yer alacak.

Ekonomik serüvenimizin yanı sıra Beyoğlu özelinde kültürel zenginliğimizi de gözler önüne serecek serginin açılış törenine herkesi bekleriz.

PROGRAM

Tarih                     : 07 Mayıs 2018 Pazartesi

Saat                       :16.30

Yer                         : Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu

Adres                   :Şahkulu Mah. Meşrutiyet Cad. No:121 Şişhane

Kâğıdı Sanata Dönüştüren, El Emeği Göz Nuru Eserler Sergiledi

Melikgazi Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme kurs merkezinde gerçekleştirilen Kağıt Rölyef ve İğne Oyası kurslara katılan 167 kursiyerin el emeği göz nuru eserleri, sergiyle beğeniye sunuldu.

Melikgazi Belediyesi Mel-Mek kurs merkezlerinde eğitim alan hanımların ürettiği el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı karma sergi, Melikgazi Belediyesi Hizmet Binasındaki Fuaye Salonunda açılan sergiye Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eşleri, Melikgazi Kaymakamı Erkara Yırık ve Eşleri,  Halk Eğitim Müdürleri, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, Ak Parti Melikgazi Kadın Kolları Başkanı Rabia Çamdal, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Daire Müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mel-Mek Kursiyerleri tarafından yapılan 60 kağıt Rolyef ve 150 iğne oyası ürünlerin bir hafta süre ile sergileneceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç  “Melikgazi Belediyesi olarak sosyal belediyecilik ilkeleri çerçevesinde kültürel ve sanatsal çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu açıdan 24 ayrı merkezde 8 bin civarında kursiyerlerimiz 115 ayrı branşta kurs almaktadır. Kursiyerimizin hem el becerisini geliştirmek, kabiliyetini ortaya çıkarabilmek hem de geçmişten gelen değerlerimizi geleceğe aktarabilmek adına geleneksel Türk el sanatlarımızın kaybolmasının önüne geçmek için bizim önceliklerimiz arasındadır. Emek veren eğitimcilerimize, idarecilerimize ve bizlere güvenip bu kurslara geldiğiniz için çok teşekkür ederim” dedi.

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayarak “Bu çalışma bir bakıma kültürün ve sanatın gelecek kuşaklara aktırılması için bir değerler bütünüdür. Kursiyerler ile adeta Kağıt sanata, iplik ise göz nuruna dönüşmüştür. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Sergi açılışında Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Halk oyunları ekibi ise Misket ve Erik dalı gevrektir’ gösterileri ile misafirleri adeta mest etti. Açılış sonrası ile hep birlikte sergi gezilerek eserler tek tek incelendi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü