Ekonomi

OİB’den otomotivdeki girişimci projelere 300 bin TL ödül

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İTÜ Çekirdek Big Bang Girişimcilik Yarışmasında Türk otomotiv sanayinin gelişimine katkı sunacak sekiz projeye toplam 300 bin TL para ödülü verdi. OİB tarafından en büyük ödülü alan Hagelson projesi; çöpe giden atık veya fire halılardan yeniden kullanılabilir plastik ham madde üretmesi ile güzel bir geri dönüşüm örneği sergiliyor.

OİB Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, “Üç yılda destek verdiğimiz projelerle toplam 8 milyon TL yatırım, 86 milyon TL şirket değerlemesi, 3 milyon TL ciro ve 150 kişiye istihdam sağlanması gibi skorlara vesile olduk. Türkiye’nin doğru ve etkili yatırımlarla değişen otomotiv sektöründe çok büyük şansı var. Değişimde öncü olmak, genç girişimcilerimizle mümkün. OİB olarak onları desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARI Teknokent tarafından düzenlenen İTÜ Çekirdek Big Bang 2017 Girişimcilik Yarışmasında Türk otomotiv sanayinin gelişimine katkı sunacak projeleri ödüllendirdi. OİB, Big Bang yarışmasında 8 girişimci projeye toplam 300 bin TL para ödülü dağıttı.

OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu tarafından verilen ödüller ve projeler sırasıyla; Hagelson 70 bin TL, B-Preg 60 bin TL, Eyedius 50 bin TL, Ecogear 40 bin TL, 3DRubber 30 bin TL, Nika ECU 20 bin TL ve TrakTS ve Simularge da 15’er bin TL oldu.

OİB tarafından en büyük ödüle layık görülen Hagelson; oteller gibi kurumsal binalardan alınan atık halıların veya üretim tesislerinden çıkan fire halıların çöpe gitmesini ya da yalıtım malzemesi gibi tekrar geri dönüşemeyecek şekilde kullanılmasını önlüyor. Hagelson, geliştirdiği proje ile bu atıklardan yeniden kullanılabilir plastik ham madde üreterek güzel bir geri dönüşüm örneği sergiliyor. Diğer büyük ödülü kazanan projelerden B-Preg ise araçların hafifletilmesine yönelik yüksek mekanik ve akustik performanslı doğal elyaf takviyeli termoplastik kompozit malzemeler üretiyor.

OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, Big Bang kapsamında son dört yılda 135 girişimci projeye destek olduklarını ve çok güzel sonuçlar aldıklarını söyledi. Ödüle layık görülen sekiz projeden beşinin “Türkiye Otomotiv sektöründe 6. Ar-Ge Proje Pazarı ve 6. Komponent Tasarım Yarışması” etkinliğinde derece alan projeler olduğunu hatırlatan Burhanoğlu “

“Şimdiye dek destek verdiğimiz projeler arasında aldıkları yatırım tutarı milyon TL’leri bulanlar mevcut. Üç yılda verdiğimiz desteklerle toplam 8 milyon TL yatırım, 86 milyon TL şirket değerlemesi, 3 milyon TL ciro ve 150 kişiye istihdam sağlanması gibi skorlara vesile olduk” dedi.

Otomotiv sektörünün geleceğine girişimcilerle hazır olacağız

Günümüzde otomotiv endüstrisinin çok hızlı değiştiğine işaret eden OİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu, “Bu değişimde öncü olmamız da bu tür genç girişimcilerimizle mümkün. Türkiye’nin doğru ve etkili yatırımlarla bu değişimde çok büyük şansı var. Gençlerin hayallerinin peşinde koşması için elimizden geleni yaparsak, aynı oranda gelecekle ilgili başarılı işlerin sektöre kazandırılmasını sağlayabiliriz. Bunu Türkiye ve endüstri için bir kazanç olarak görüyoruz. Sanayi sektörü çok hızlı bir şekilde servis sektörüne doğru ilerliyor. Servis sektöründe de yeni uygulama ve iş modelleri çıkacak. Buna en güzel hazırlığımız, bu tür girişimleri desteklemekle olacak. Bu anlamda OİB olarak gençlerin hayalini gerçekleştirmeye ve Türkiye’de girişimciliği desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Araçların hafifletilmesine yönelik yüksek mekanik ve akustik performanslı doğal elyaf takviyeli termoplastik kompozit malzemeler üretiyor.

 OİB’ten 8 projeye toplam 300 bin TL ödül

PROJE ADIALINAN ÖDÜL TL
Hagelson70 bin TL
B-Preg60 bin TL
Eyedius50 bin TL
Ecogear40 bin TL
3DRubber30 bin TL
NikaECU20 bin TL
TrakTS15 bin TL
Simularge15 bin TL

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü