İçişleri-Adalet

Bakan Ala: 20 bin polis alınacak

Bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, FETÖ soruşturması nedeniyle açığa alınan polislerin yerine 10 bin polis ve 10 bin de özel harekat polisi olmak üzere 20 bin alım gerçekleştirileceğini ifade etti.

Lise ve üniversite mezunu 10 bin alım için 7 Ağustos’ta ilan çıkarıldığını belirten Bakan Ala, şu ana kadar 66 bine yakın başvuru olduğunu, KPSS puanı 60 ve yukarı olanların değerlendirileceğini ifade etti.

Devlet kadrosuna alınacak 10 bin özel harekat polisi için bir kaç ay içerisinde ilan çıkarılacağını söyleyen Efkan Ala, özel harekat polislerinde KPSS şartı aranmayacağını ancak başvurularda askerliğini yapmış olma şartı olacağını belirtti.

KPSS şartı aranmasının sebebini de açıklayan Ala, “Özel harekat polisleri için fiziki kapasite ve yapılabilirlik kıstas olacak. Çok sayıda başvuru olsun içinden seçelim istiyoruz. Bu yüzden KPSS şartı koymadık” dedi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü