Haberler

6. Erciyes film festivali’nde ilk gün heyecanı…

Erciyes üniversitesi iletişim fakültesi haftalardır bu festivale hazırlandı.

Ünlü yıldızların, usta yönetmenlerin öğrencilerle buluştuğu Erciyes film festivalinin ilk günü dolu dolu geçti.

İletişim fakültesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen festival, birbirinden değerli konukları ağırladı.

Festivalin ilk etkinliği, “film eleştirisinin sınırları” konulu konferans oldu.

Sinema eleştirmeni serdar akbıyık’ın konuşmacı olduğu konferans, iletişim fakültesi Nurcan Çetinsaya konferans salonunda gerçekleşti.

Usta yönetmen metin erksan anıldı

Ve metin erksan… türk sinemasına, kuyu, susuz yaz ve yılanların öcü gibi filmleriyle damga vuran ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden usta yönetmen…

Erciyes film festivali bu yıl onun anısına düzenlendi.

İlk olarak metin erksan’ın “sevmek zamanı” adlı filmi nurcan çetinsaya konferans salonunda sinemaseverlerle buluştu.

Ardından sinema eleştirmenleri ihsan kabil ve burçak evren, “metin erksan sineması” konulu panel gerçekleştirdi.

Uygulama birimleri tanıtıldı

Festival, iletişim fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren ve öğrencilerin kendilerini mesleğe hazırlamaları amacıyla kurulan uygulama birimlerinin öğrencilere daha iyi tanıtılması için de fırsat oldu.

Erciyes film atölyesi, haber merkezi, gazete kampüs, televizyon atölyesi, dükkân ve fotoğraf atölyesi temsilcileri, iletişim fakültesi bahçesinde kurdukları standlarda öğrencileri faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

Karma fotoğraf sergisi açıldı

Etkinlikler bunlarla da sınırlı kalmadı.

6. Erciyes film festivali kapsamında yine nurcan çetinsaya konferans salonuna “karma fotoğraflar” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

30 parçalık sergi, erciyes üniversitesi iletişim fakültesi öğrencileri sezer turnacıgil, ramazan dikbay, seda tufan ile öğretim elemanları uğur aydın, mustafa bostancı ve çilem tuğba akdağ’ın objektiflerinden yansıyan fotoğraflardan oluştu.

Sergi, festival süresince gezilebilecek.

Büyük gün yarın…

Festivalde etkinlikler yarın da hız kesmeden devam edecek.

09.00 ila 12.00 saatleri arasında finale kalan kurmaca filmlerin gösterimi yapılacak.

13.00 ila 15.00 saatleri arasında “kısa film yönetmenleriyle türkiye’de kısa film” adlı panel gerçekleştirilecek.

Panelistler; yıldıray yıldırım, abdurrahman öner, nursel doğan, halil aygün, mehmet yamak, utku ali güler, hakan hücum ve ayşenur uyanık olacak.

Yarın türkan şoray geliyor

Ve sabırsızlıkla beklenen türkan şoray söyleşisi…

Festivalin geçen yılki onur konuğu yeşilçam’ın usta oyuncusu hülya koçyiğit olmuştu.

Festivale bu yıl türk sineması’nın sultanı türkan şoray renk katacak.

Türk sinemasının sultanı, 15:30’da öğrencilerle “türkan şoray sineması” adlı söyleşi yapacak.

Kurmaca dalı jüri üyeliği de yapacak şoray, 27 nisan’da 14:00 – 16:00 saatleri arasında kayseripark’ta düzenlenecek imza töreninde hayranlarıyla buluşacak.

Ödüller sahiplerini bulacak…

Festival, 26 nisan cuma günü gerçekleştirilecek ödül töreninin ardından sona erecek.

Festivalin belgesel ve kurmaca dalındaki birincilerine süleyman çetinsaya birincilik ödülü olan 2000 lira verilecek.

Yarışmanın ikincileri 1500 liranın sahibi olacak. Üçüncülük alan proje sahipleri 1000 lira ile ödüllendirilecek.

Ayrıca sosyal medyada gösterime sunulan filmler arasından izleyicilerin seçeceği kurmaca ve belgesel dalından birer filme facebook beğeni ödülü verilecek.

Facebook beğeni ödülü ise 500 lira olarak belirlendi.

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel İletişim Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası