
VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR’DEN KAYSERİ 4. ULUSLARARASI ÂŞIKLAR ŞÖLENİ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği iş birliğinde Kayseri 4. Uluslararası Âşıklar Şöleni düzenleniyor. 31 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da Erciyes Kültür Merkezi’nde düzenlenecek şölende 7 şehir ve 5 ülkeden âşıklar, Kayserilileri mest edecek.
Düzenlediği kültür sanat etkinlikleri ile kadim kent Kayseri’nin kültür sanat hayatını daima canlı tutan, kentin kültür sanat birikimine sahip çıkarak gelecek nesillere aktarma gayretini sürdüren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2027 TÜRKSOY Türk Dünyası Kültür Başkenti adayı olan Kayseri’de, kültür sanat etkinliklerini hız kesmeden sürdürüyor.
Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği iş birliğinde Kayseri 4. Uluslararası Âşıklar Şöleni düzenleniyor. 31 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da Erciyes Kültür Merkezi Turkuaz Salon’da düzenlenecek ve Kayserililere unutulmaz bir akşam yaşatacak şölene 7 şehir ve 5 ülkeden âşıklar katılacak.
Kayseri 4. Uluslararası Âşıklar Şöleni’ne Kayseri’den Âşık Gulfani, Halil Daylak, Ozan Köroğlu, İhsan Karakuş, Dost Cemali, Duran Aydın ve Ozan Avşaroğlu katılacak. Farklı illerden 8 halk ozanının daha katılacağı şölende Osmaniye’den Âşık Gül Ahmet Yiğit ve Âşık Abdullah Gizlice, Kars’tan Âşık Maksut Feryadi, Gümüşhane’den Âşık Kul Nuri, Erzurum’dan Âşık Temel Turabi ve Âşık Rahim Sağlam, Konya’dan Yağız Ozan ve Adana’dan Âşık Yemliha sazları ve sözleri ile katılımcıları mest edecek.
Türk Cumhuriyetleri’nden de halk ozanlarının sanatlarını sergileyeceği şölene Azerbaycan’dan Şergiye Zengilanlı, Karakalpakistan’dan Artur Utegenov, Özbekistan’dan Mubarek Palvasheva, Kırgizistan’dan Tumar Nurakova, Kazakistan’dan Malika Aldamzharova katılacak.
2027 TÜRKSOY Türk Dünyası Kültür Başkenti adayı Kayseri, 4. Uluslararası Âşıklar Şöleni ile unutulmaz bir akşam yaşayacak.
BÜYÜKŞEHİR’İN ANLAMLI PROJESİ ANNE ULAŞIM KARTI’NDAN 2025’TE 1016 ANNE FAYDALANDI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2025 “Aile Yılı” kapsamında Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla hayata geçirilen “Anne Ulaşım Kartı” projesinden 2025 yılında 1016 anneye ulaşım desteği sağlandı.
2025 yılında da insan odaklı sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciliği hizmetlerini hayata geçiren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını “Aile Yılı” ilan etmesiyle “Anne Ulaşım Kartı” projesini başlattı ve uygulama vatandaşlardan takdir topladı.
2025 yılında doğum yapmış annelerin başka şart aranmadan yararlanabildiği Anne Ulaşım Kartı projesinden son verilere göre ilçelerde 47 anne, merkezde ise 969 anne olmak üzere toplam 1016 anne faydalandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen 2025 yılında doğum yapan annelere ücretsiz toplu ulaşım imkânı sunan, şehir içi toplu ulaşımda aylık 40, ilçe-Kayseri hatlarında ise aylık 20 ücretsiz biniş imkânı tanıyan proje ile annelerin hayatını kolaylaştırmak ve toplumsal hayata katılımlarını arttırmak hedeflendi. Uygulamayı, Kart38 İşlem Merkezleri veya yetkili noktalar yürüttü. Anne Ulaşım Kartı alan anneler kartlarını, bir yıl boyunca kullandı.
Anlamlı projeyi değerlendiren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, aile kurumunun önemine ve ailenin desteklenmesinin önemli bir sosyal belediyecilik alanı olduğuna işaret ederek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının Aile Yılı olarak ilan edilmesinin akabinde Büyükşehir olarak bu anlamlı projeyi hayata geçirmiştik. 2025 yılında doğum yapan annelerin faydalandığı projemiz ile onların yaşamını kolaylaştırmak ve toplumsal hayata daha rahat katılmalarını sağlamak adına güzel bir uygulama oldu” diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin anlamlı projesi, annelerden de tam not aldı.
BÜYÜKŞEHİR SPOR A.Ş.’NİN 3. KIŞ DÖNEMİ SPOR OKULU KAYITLARI BAŞLADI
Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin spor alanında marka kuruluşu Spor A.Ş. tarafından düzenlenecek, 3. Kış Dönemi Spor Okulu kayıtları başladı. 17 tesiste 15 branşta düzenlenecek kurslar, 17 Şubat 2026’da başlayıp 29 Mart 2026’da tamamlanacak şekilde planlandı.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimdeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi her yaş grubundan vatandaşı sporla buluşturan hizmetlerini hız kesmeden sürdürüyor.
Kente kazandırdığı spor yatırımları ve vizyonu ile Altın Bayrak ödüllü ACES 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanını elde eden ve şimdi de Dünya Spor Başkenti adayı olan Kayseri’de, yediden yetmişe tüm Kayserililerin sporu bir yaşam şekli haline getirmesini hedefleyen spor hizmetlerinden biri olan Spor Okulunun 3. Kış Dönemi için kayıtlar başladı.
Büyükşehir Spor A.Ş. tarafından düzenlenen futboldan basketbola, okçuluktan tenise, yüzmeden kick boksa birbirinden farklı 15 branşın yer aldığı, 17 Şubat 2026’da başlayıp 29 Mart 2026’da tamamlanacak 3. Kış Dönemi Spor Okulu’na kayıtlar www.sporaskayseri.com.tr internet adresi üzerinden alınıyor.
17 spor tesisinde, yetişkin kursları 16–65 yaş, cimnastik 4-10 yaş, yüzme 6-15 yaş, futbol 6-14 yaş, basketbol 7-15 yaş, hentbol 7-15 yaş, tenis 7-15 yaş, masa tenisi 5-15 yaş, okçuluk 7-15 yaş, geleneksel okçuluk 7-15, buz pateni 4-15 yaş, kick boks 7-15 yaş, voleybol 7-15 yaş, badminton 7-15 yaş, atletizm 7-15 yaş ve wushu tao 4-12 yaş olmak üzere gerçekleştirilecek olan kurslarda spor okulu kurs ücreti öğrenci aylık 1500 TL olarak belirlendi.
BÜYÜKŞEHİR’DEN EĞİTİM YUVASINDA BOYA ÇALIŞMASI: TEMİZ SINIFLAR MUTLU ÖĞRENCİLER
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 32 derslik, 1 konferans salonu, 2 mescit, koridorlar ve merdivenlerin tavan ve duvar yüzeylerinin boyalarını yeniledi.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, eğitime desteklerini çeşitlendirerek sürdürüyor.
Bu çerçevede Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı atölyeler ekibi ile İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’na bağlı Teknik Bakım Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 32 derslik, 1 konferans salonu, 2 mescit, koridorlar ve merdivenlerin tavan ve duvar yüzeylerinin boyaları yenilendi.
Yarıyıl tatilinde ihtiyaç doğrultusunda eğitim yuvalarına çeşitli tamirat, tadilat ve yenileme çalışmaları ile destek sunan Büyükşehir Belediyesi, Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni yeni eğitim dönemine daha nezih bir şekilde hazır hale getirmiş oldu.
Arif Molu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenleri, çalışmadan dolayı Başkan Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini ilettiler.
BÜYÜKKILIÇ, 2025’TE İLÇELERE 104 KEZ ZİYARETTE BULUNDU
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, masa başında değil proje, yatırım ve faaliyetlerin yer aldığı cadde, sokak ve mahallelerde vatandaşla iç içe yerel yönetim anlayışı sergileyerek ağırlığı kırsal ilçeler olmak üzere 2025 yılında toplam 104 kez ziyaret gerçekleştirdi.
Sürekli olarak halk ile buluşarak ortak akıl ve istişareyle yerel yönetim faaliyetlerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, adeta makamında durmadan hep sahada Büyükşehir’in çalışmalarını koordine etti.
Halk ile bir araya gelerek samimi ilişkiler kuran, vatandaşların fikirlerini ve hatırlarını sorarak belediyecilik faaliyetlerini şekillendiren Başkan Büyükkılıç, bu çerçevede merkezde olduğu kadar kırsalda da bizzat bulunarak hizmetleri takip etti, kırsal sakinleri ile buluştu.
1 Yılda 104 İlçe Ziyareti
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kırsal ağırlıklı olmak üzere Kayseri’nin 16 ilçesine sürekli ziyaretlere gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda Büyükşehir’in kırsal mahallelere en fazla yatırımı yapan dönemini yaşatan Büyükkılıç, öte yandan ilçelere de giderek ilçe sakinleri ile buluşmayı ihmal etmedi. Başkan Büyükkılıç, 2025 yılında ilçelere toplam 104 kez ziyaret gerçekleştirerek hizmetleri yerinde inceledi, vatandaşlar ile bir araya geldi onların talep ve önerilerini dinleyerek, vatandaşlarla kaynaştı.
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE 30 BİN KM BÖLÜNMÜŞ YOL TÖRENİ’NDE GÖRÜŞTÜ
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 30 Bin Kilometre Bölünmüş Yol Töreni’nde bir araya gelerek Erdoğan’a Kayserililerin selamlarını iletti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından, 30 Bin Km Bölünmüş Yol Töreni düzenlendi.
Kayseri Modeli Belediyecilik anlayışı ile Türkiye’ye örnek olan ve bütçesinden yatırıma en çok pay ayıran Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerinin yanında faaliyetleri ile de öne çıkarken, Kayseri’nin bu başarısı Cumhurbaşkanlığı ve Ankara düzeyinde de takdir görüyor.
Bu doğrultuda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “30 Bin Km Bölünmüş Yol Töreni’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Başkan Büyükkılıç, görüşmeye ve törene dair değerlendirmelerde bulundu.
Büyükkılıç törene ilişkin yaptığı değerlendirmede, “30 Bin Km Bölünmüş Yol Töreni’nde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner hitaplarını dinledik. Türkiye’nin dört bir yanını güvenli, konforlu ve kesintisiz ulaşım ağlarıyla buluşturan 30.000 kilometrelik bölünmüş yol hamlesi, güçlü liderliğin, kararlı iradenin ve istikrarlı yatırımların en somut göstergelerinden biri” ifadelerini kullandı.
Değerlendirmesinde ayrıca, “Bu büyük vizyonun mimarı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Gülşen’e ve emeği geçen tüm yol arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyor; ülkemizin yarınlarına değer katan bu kıymetli eserlerin hayırlı olmasını diliyorum” diyen Başkan Büyükkılıç, Türkiye’nin sağlam adımlarla geleceğe yürüdüğünün altını çizdi.
📢 Haberle İlgili Bildirim
Haberle İlgili Düzeltme bildirebilir, ihbar gönderebilir veya yeni bir haber paylaşabilirsiniz.



