İçişleri-Adalet

4 savcı ve eski Adana jandarma komutanı hakkında yakalama kararı verildi

Bir ara Türkiye’nin gündemine oturan MİT TIR’larının durdurulması ile ilgili soruşturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 4 savcı ve 1 kurmay albay için yakalama kararı çıkarıldı. 4 savcı ve 1 komutan, ‘hükümete darbe yapmak’la suçlanıyor.

Yakalama kararı çıkarılan isimler şöyle: Dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, dönemin Adana Başsavcıvekili Ahmet Karaca, Adana TMK savcıları Aziz Takçı, Özcan Şişman, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay.

Yakalama kararı HSYK Başmüfettişi talebi üzerine suç yerine en yakın ağır ceza olan Tarsus İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nce verildi.

Yakalama kararı verilen 5 isme; “Cebir ve şiddet kullanarak T.C. Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen yaptırmayı engellemeye teşebbüs etmek, devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek” suçlaması yönetildi.

Hakkında yakalama kararı çıkartılan Savcı Aziz Takçı, Radikal’e karara ilişkin şunları söyledi:

“Bu bir eşkiyalıktır. Evinize gelen, yolumuzu kesen eşkiyaya yasaya aykırı davrandığını hatırlatmak ne kadar anlamsızsa bu da öyledir. Ne sorarlarsa cevabını vereceğiz. Ancak, bir eşkiyalık düzeni bu işi yapıyor.”

Böylesi bir kararı beklemediğini, bizzat giderek teslim olacağını söyleyen Savcı Aziz Takçı, tutuklanma olasılığı için de şu yorumda bulundu: Bu yola girenler mahkemeleri de ayarlamıştır. Normalda bu işleme bir soruşturma dahi açılmaz ancak, bunu yapanlar bunu da hesap etmişlerdir. Devlet varsa, -ki olmadığı görülüyor-, bir suç örgütü devlete egemen olmuştur ve bu işlemi yapıyor.”

Hakkında yakalama kararı çıkartılan savcı Özcan Şişman,  tutuklama kararıyla ilgili “Hukuksuzluğun olduğu bir yerde hukuksuzluk devam ediyor. Güce biat edenler, hukuku yok sayarak, gücün talimatını yerine getiriyorlar. Birilerinin gazını almak için bizi tutukluyorlar. Yaşadığımız süreç budur. Daha önce de dile getirdiğim gibi hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bütün işlerimizde hukuk neyi gerektiriyorsa onu yaptık” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir başka isim de Antalya’da bulunan savcı Süleyman Bağrıyanık oldu. Bağrıyanık, “Gidip mahkemenin huzuruna çıkarız. Bizim saklayacağımız bir şey yok.” dedi. Bağrıyanık’ın açıklamaları şöyle; “Biz bu memleketin insanıyız. Biz bu memleketten kaçacak da değiliz. Bu memlekette doğduk, bu memlekette öleceğiz. Ben uygun bir saatte gider çıkarım mahkemeye. Tarsus’a gideceğim. Ne sorarlarsa söylerim. Bizim sakladığımız, çekindiğimiz bir şey yok. Kararı basından öğrendim, davetiye çıkabilirdi. Adresim belli. Gidip mahkemenin huzuruna çıkarız. Bizim saklayacağımız bir şey yok.”

Ancak bu açıklamalarından bir süre sonra savcı Süleyman Bağrıyanık’ın adliye yakınındaki evine polisler gitti. Polislerin savcı Bağrıyanık’ı götürmeye mi geldiği henüz netleşmedi.

Süleyman Bağrıyanık, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden alındıktan sonra Antalya’ya önce Başsavcı vekili, ardından savcı olarak atanmıştı. Süleyman Bağrıyanık yürütülen soruşturma gerekçesiyle HSYK tarafından bu görevinden uzaklaştırılmıştı.

Onur Özgür Güleç

Teknik Destek Uzmanı, Web Master, Teknoloji Yazarı, Android Meraklısı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü