Kültür-sanat, magazin-yaşam, eğitim haberleri (06.05.2024)

Güne Olimpiyat Şampiyonu Enerjisiyle Başlayın

Her gün koşturmaca içinde olan, aktif bir yaşam tarzını benimseyen ve kaliteli bir uyku için kısıtlı zamanı olanlar için Armis Yatak Flexfix modeli ile maksimum uyku kalitesi sunarak güne bir olimpiyat şampiyonu kadar dinç ve enerjik başlamanızı sağlıyor. Doğanın ilham veren güzelliğini gece boyunca hissetmenizi sağlayacak özelliklerle donatılan Flexfix yatak modeli, özel kumaşı sayesinde yüksek oksijen seviyeleriyle dolu bir uyku deneyimi sunar. Bu özellik, vücudunuzun ihtiyacı olan oksijeni sağlayarak kas ağrılarını minimalize eder ve günün stresini azaltır.

Sadece bir yatak değil, aynı zamanda yaşam tarzının bir parçası olacak ürünler tasarlayan Armis Yatak, doğanın huzur veren dokunuşundan ilham alarak uyku deneyiminizi yeniden tanımlıyor.

Doğaya yakın hisseden ve sürekli aktif bir yaşam tarzına sahip olanlar için özel olarak tasarlanan Armis’in Flexfix yatak modeli, uyku kalitesini en üst düzeye çıkaracak özelliklerle donatılmıştır. Böylece her sabah adeta bir olimpiyat şampiyonu gibi dinç ve enerjik uyanmanızı sağlayan Flexfix yatak modeli, benzersiz tasarımı ile vücudunuzu destekler ve doğal uyku pozisyonlarınızı teşvik eder, böylece rahat ve dinlendirici bir gece geçirmenizi sağlar. Hafif ve esnek yapısı sayesinde hareket özgürlüğü sunan yatak modeli, cildinizin rahatlamasına ve nemlendirilmiş bir tazelik hissine yardımcı olur.

Flexfix yatak modelinde kullanılan Oxycore kumaş özelliği sayesinde, vücuda daha fazla oksijen iletilmesinde yardımcı olur. Vücutla temas halinde olduğunda çevresel havayı absorbe ederek içerideki oksijenin daha etkili bir şekilde dolaşmasını sağlayan bu teknoloji sayesinde vücuttan buharlaşan nemin dışarı atılmasına ve cilde daha iyi oksijen nüfuzu etmesine olanak tanır.

Toplumsal Esenlik Derneği Başkanı Cemil Kılıç: İlk etkinliğimiz 12 Mayıs’ta dil bayramımızı kutlamak.

İlahiyatçı yazar Cemil Kılıç öncülüğünde kurulan Toplumsal Esenlik Derneği, ilk etkinliğini 12 Mayıs’ta Dil Bayraamı’nı kutlayarak yapacak. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenecek, Anneler Günü’ne denk gelen etkinlikte Türkçe türküler ve şiirler seslendirilecek, dil bilincini güçlendirmeye yönelik konuşmalar yapılacak.

Toplumsal Esenlik Derneği Başkanı Cemil Kılıç, Türk dilinin varsıllığını ve önemini vurgulamak amacıyla 12 Mayıs’ta Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan Türk Dil Bayramı Kutlama Töreni’ne herkesi çağırıyor. Etkinlik, saat 19.00’da başlayacak ve Türkçenin tarih boyunca ulaştığı başarıları kutlamak üzere düzenleniyor.

KARAMANOĞLU MEHMET BEY’İN SÖZLERİ İLE ÇAĞIRDI

Kılıç, “Türkçe, toplumsal yaşamın her alanında birleştirici bir güç olmuştur. Bu dil, yalnızca bir iletişim aracı değil, aynı zamanda bir ‘sevinç, acı ve direniş aracıdır,” diyerek Türk dilinin salt bir iletişim aracı olmadığını, aynı zamanda bir duygu ifade etme aracı olduğunu belirtti. Türkçenin 747 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından resmi dil olarak ilan edilmesinin dilin tarihi açısından dönüm noktası olduğunu vurgulayan Kılıç, “Şimden gerü hiç kimesne divanda, mecliste ve seyranda Türk dilinden gayrı söz söylemeye…” buyruğunu anımsattı.

TÜRK DİLİNİN ÖNEMİ YENİDEN SAPTANACAK

Etkinlik kapsamında, anneler gününe özel olarak türküler ve şiirler seslendirilecek, dil bilincini güçlendirmeye yönelik içerikli konuşmalar yapılacak. Toplumsal Esenlik Derneği’nin bu etkinliği, Türk diline olan bağlılığı pekiştirmeyi ve dil bilincini artırmayı erekliyor.

Kültür ve dil meraklılarının yoğun ilgi göstermesi beklenen bu etkinlik, dilimizin tarihsel ve kültürel önemini vurgulayacak biçimde tasarlanmış. Katılımcılar, dilimizin güzelliklerini keşfetme ve kutlama olanağı bulacak.

İskandinav Estetiği ve Modern Tarz Cozy ile Bir Arada

Evinizde Estetik Bir Şölen: Cozy

Yaşam alanınıza sıcak, davetkar ve estetik bir atmosfere dönüştürmek için hazırlanan Artemis Halı’nın Cozy koleksiyonu, evinizin her detayına farklı bir görünüm kazandırıyor. İskandinav tarzının sıcaklıklığını ve sofistike dokularını modern bir dokunuşla harmanlayan Artemis Halı, Cozy koleksiyonu ile evinizi daha geniş ve ferah bir mekana dönüştürüyor.

“Güzel, her yerde güzel” sloganı yaşam alanınıza farklılık kazandıran Artemis Halı, Cozy koleksiyonu ile her zevk ve stilin temsilcisi oluyor.

Soyut çizgilerin hakim olduğu ve daha çok soft renklerin ön plana çıktığı Cozy koleksiyonu, özel boyutlarıyla mekana göre uyum sağlarken, İskandinav minimalizmi ve sakin renk paletleriyle birleşerek huzur ve dinginlik hissi yaratıyor. Özel desen ve tasarımıyla yaşam alanınızı daha ferah bir görünüme kavuşturan Artemis Halı’nın Cozy koleksiyonu, modern dokunuşlar ile evinizin zarafet ve tarzını ortaya çıkarıyor.

Parfümör Kaan Demirdöven, yenilikçi projeleriyle dikkat çekiyor

Türkiye’nin önde gelen burunlarından biri olan Kaan Demirdöven, sektördeki deneyimi ve yenilikçi yaklaşımıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Son dönemde gerçekleştirdiği projelerle hem yurtiçi hem de yurtdışı markaların gözdesi haline gelen Demirdöven, parfüm dünyasına yön veren isimler arasında kendine sağlam bir yer ediniyor.

Yurtiçi ve yurtdışı markalara burun ve reçete danışmanlıkları

Demirdöven, yurtiçi ve yurtdışındaki markalara sunduğu burun ve reçete danışmanlığıyla, markaların özgün ve etkileyici kokular yaratmalarına rehberlik ediyor. Uzmanlığı ve zengin deneyimi sayesinde, her markanın kimliğine uygun, başarılı ve çarpıcı parfümler oluşturulmasına katkı sağlıyor.

Mekan kokularıyla atmosfer yaratma sanatı

Demirdöven, mekan kokuları konusundaki uzmanlığıyla da tanınıyor. Özel olarak geliştirdiği kokularıyla, restoranlardan otellere, mağazalardan spa merkezlerine kadar geniş bir yelpazedeki mekanlara benzersiz bir atmosfer kazandırıyor. Mekanların karakterine ve hedef kitlesine uygun kokuları tasarlayarak, müşterilerin unutulmaz bir deneyim yaşamasını sağlıyor.

Kendi geliştirdiği tekniklerle üretilen kokular

Demirdöven, kendi geliştirdiği tekniklerle ürettiği özgün kokularıyla da dikkat çekiyor. Doğa, kültür ve sanatın ilham verici etkileşiminden beslenen bu kokular, sanat eseri niteliğinde birer parfüm olarak öne çıkıyor. Her biri özenle seçilen ve bir araya getirilen notalar, Demirdöven’in imzasını taşıyor.

ProMaster parfümörlük eğitimleriyle geleceğin parfümörlerini yetiştiriyor

Demirdöven, parfüm dünyasına ilgi duyan ve bu alanda kariyer yapmak isteyenlere yönelik ProMaster parfümörlük eğitimleri düzenliyor. Bu eğitimlerde, katılımcılar parfümün temel prensiplerini öğrenerek, kendi parfümlerini oluşturma yeteneği kazanıyorlar. Demirdöven’in rehberliğinde gerçekleşen bu eğitimler, geleceğin parfümörlerini yetiştirmek için önemli bir platform oluşturuyor.

ARANOYA FİLMİNİN ÇEKİMLERİ BAŞLADI

Yılın merakla beklenen, iddialı filmi Paranoya sete çıktı. Onur Buldu’nun canlandırdığı Muntazam adlı bir gazetecinin paranoyası nedeniyle başına açtığı komik ve tuhaf işleri konu alan filmin, İstanbul’da başlayan çekimlerine Lüleburgaz’da devam edilecek.

Güçlü hikâyesi ve yıldız isimlerden oluşan oyuncu kadrosu ile dikkat çeken; başrollerini Onur Buldu, Ege Kökenli ve Bülent Şakrak’ın paylaştığı Paranoya filminin çekimleri başladı.

Kadrosunda Füsun Demirel, Cihat Tamer, Hüseyin Avni Danyal, Ayşen İnci, Osman Alkaş gibi usta isimlerin yer aldığı filmin çekimleri, İstanbul ve Lüleburgaz’da gerçekleştirilecek.

Üniversite öğrencisiyken yazdığı bir şiir yüzünden hapse atılan, hapisteyken babasının cenazesine katılamamasından dolayı paranoyası başlayan Muntazam (Onur Buldu) adlı gazetecinin başından geçenleri konu alan Paranoya’nın çekimleri 2 ay sürecek.

Komedi ve dramı harmanlayan filmin yapımcılığını D Sinema, yönetmenliğini Cengiz Özkarabekir, senaristliğini ise Kubilay Zerener üstleniyor.

Türkiye’nin yakın geçmişine, bugününe ve toplumun psikolojik

Rahmi M. Koç Müzesi, CULTURATI Projesi kapsamında yapay zeka destekli müze deneyimine öncülük ediyor

İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi, Avrupa Komisyonu’nca desteklenen UFUK AVRUPA Programı kapsamında, Avrupa’nın kültürel ve sanatsal ekosistemini desteklemek amacıyla yürütülen CULTURATI Projesi’nin STK, akademi, sanat ve teknoloji dünyasından yerli ve yabancı 80’den fazla paydaşını buluşturan uluslararası etkinliğine ev sahipliği yaptı. CULTURATI konsorsiyumunun bileşenlerinden olan Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, proje kapsamında geliştirilen, yeni nesil teknolojiler ve yapay zeka desteğiyle kişiselleştirilmiş gezi rotaları oluşturup oyunlarla ziyaretçi deneyimini zenginleştiren uygulamaların hayata geçirileceği Türkiye’deki ilk müze olacak.

Avrupa’nın kültürel mirasının tanıtılması, yaratıcı ve sanatsal üretim ekosisteminin desteklenmesi ve güçlendirilmesi amacıyla Bilkent Üniversitesi koordinatörlüğünde Almanya, Finlandiya, İspanya, İtalya, Türkiye ve İngiltere’den toplam 14 ortak kuruluşla hayata geçirilen CULTURATI Projesi’nin ikinci uluslararası etkinliği 19 Nisan’da İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin katılımcıları arasında, proje ortağı üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve teknoloji firmalarından temsilcilerin yanı sıra, ilgili ülkelerin Başkonsolosları ile kültür ataşeleri, müze ve sanat vakfı temsilcileri, akademisyenler ve basın mensupları yer aldı. Projenin geldiği aşama, hedefler ve iş birliği olanaklarının paylaşıldığı etkinlik kapsamında İtalya’nın Foggia Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümünden Prof. Doç. Dr. Claudio Nigro, Prof. Doç. Dr. Enrica Lannuzzi ile doktora öğrencileri Rosa Spinato ve Simona Curiello’nun katılımıyla panel düzenlendi.

Türkiye’nin koordine ettiği ilk çok ortaklı proje

“CULTURATI – Customized Games and Routes for Cultural Heritage and Arts (Kültürel Miras ve Sanat İçin Kişiselleştirilmiş Oyunlar ve Gezi Rotaları) başlıklı proje, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen dünyanın en büyük sivil Ar-Ge ve inovasyon programı olan UFUK AVRUPA Programı kapsamındaki Kültür, Yaratıcılık ve Kapsayıcı Toplumlar Kümesi’nde bir Türk kuruluşu tarafından koordine edilen ilk çok ortaklı proje olma özelliğini taşıyor. Avrupa genelinden sanatçıların, kurumların ve bireylerin içerik oluşturdukları küresel bir platform sağlayan proje ile kapsayıcı bir kültürel miras ve sanat ekosistemi oluşturmak hedefleniyor.

İlk uygulama İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi’nde olacak

Proje kapsamında açık ya da kapalı mekan ve alan tabanlı müzeler, sanat galerileri, sanat fuarları, bienal etkinlikleri, tarihi yapılar ve şehir merkezlerinde, Nesnelerin İnterneti (IoT), sensörler, yapay zeka, bulut ve mobil teknolojilerin kullanımıyla ziyaretçi deneyimini zenginleştirecek uygulamalar hayata geçirilecek. CULTURATI Projesini yürüten konsorsiyumda yer alan Türkiye’nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi de ziyaretçi ve kapasite yönetimine ek olarak, oyunlaştırılmış ve kişiselleştirilmiş gezi rotaları gibi çeşitli uygulamaların deneyimlendiği Türkiye’deki ilk müze olmaya hazırlanıyor.

Kültür Kurumları ile ziyaretçilerin ortak platformu

Projenin bir parçası olmaktan dolayı heyecan duyduklarını belirten Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Mine Sofuoğlu, teknolojinin her alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da yenilikçi yaklaşımlara fırsat tanıdığını vurguladı. Ziyaretçi odaklı müzecilik yaklaşımının önemine dikkat çeken Sofuoğlu, “CULTURATI projesinin, turizme sunacağı katkının yanı sıra ziyaretçileri kültürel miras ve sanatla daha yakından ilgilenmeye teşvik edeceğine inanıyorum. Bu platform aracılığıyla kültür kurumları, içerik üreticiler ve ziyaretçiler arasında dijital bir bağ kurulmuş oluyor. 16 binden fazla parçadan oluşan koleksiyonumuzla her yaştan ziyaretçimiz için bu farklı deneyimi ilk kez müzemizde deneyimlemesine öncülük edecek olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

CULTURATI’nin ilham kaynağı

Bilkent Üniversitesi’nden proje koordinatörü Dr. Eda Gürel, CULTURATI’nin ilham kaynağının İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi Müdürü Mine Sofuoğlu olduğunu vurguladı. Yıllar önce Mine Sofuoğlu ile tanışan Dr. Gürel, “Onun müzeye gelen misafirlerine gösterdiği özel ilgiden ve ziyaretçilerin ilgi alanlarına göre özelleştirilmiş turlarından ilham aldım. Bu kişiselleştirilmiş deneyimler ve anlatılan hikayeler, oyunlar ve rotalar aracılığıyla CULTURATI’yi ortaya çıkardı” dedi.

Niloya ve Arkadaşları Yepyeni Bölümleriyle 23 Nisan’da Karşınızda

Ekranların sevilen çizgi film kahramanı Niloya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda minik dostlarına en güzel hediyeyi vermek için gün sayıyor. Mutluluk dolu dünyasıyla da 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanan çizgi kahraman, sevenlerini yepyeni maceralara çıkarmaya hazırlanıyor. Kişisel gelişim, doğa sevgisi, hayvan sevgisi ve çevre koruma gibi birçok konuda eğitici öğretici mesajlar içeren bu hikayeler miniklere sorumluluk bilinci aşılayacak. Bu kapsamda Niloya ve Arkadaşları, minik dostlarını 23 Nisan’dan itibaren TRT Çocuk ve kendi YouTube kanalında yayınlanacak yeni bölümleriyle keyifli ve eğitici bir maceraya davet ediyor.

Eğitici, öğretici ve eğlendirici içerikleriyle çocukların yakın dostu olan Türkiye’nin ilk uzun soluklu yerli çizgi film kahramanı Niloya’nın yeni maceraları için geri sayım başladı. Şehir şehir dolaşan müzikalleri, mobil oyunu ve lisanslı ürünleri ile minik dostlarını her zaman mutlu etmeyi başaran Niloya, YouTube’da 500 milyon saat izlenmeyi aşan Türkçe kanalının yanı sıra İngilizce, İtalyanca, Portekizce, Arapça, İspanyolca ve işaret dili kanallarıyla sevgi ve eğlencenin sınırlarını aşmaya devam ediyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan itibaren yepyeni bölümleri ile hem TRT Çocuk ekranlarında hem de 5 buçuk milyon aboneyi aşan kendi YouTube kanalında sevenleriyle buluşacak olan Niloya, bu bayramda da çocuklara dopdolu bir sevinç ve keyif vadediyor. Psikologlar ve pedagoglar tarafından özenle hazırlanan senaryoları ile minik kalplere dokunan Niloya ve Arkadaşları, sürükleyici hikayeleri, akılda kalıcı şarkıları ve eğlenceli oyunlarıyla hem çocukların hem de ailelerin kalbini fethedecek.

Niloya’nın Yeni Maceraları Minik Dostlarını Bekliyor!

Sadece bir çizgi film kahramanından ziyade minik dostlarının hayallerine ortak olan bir dost olarak karşımıza çıkan Niloya, yeni bölümleriyle de miniklerin hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkıda bulunacak. Bu kapsamda çizgi kahraman yeni sezonunda; tasarruflu olma, olaylara farklı bakış açıları kazanma, dayanışma ve yeni arkadaşlıklar kurma gibi birçok konuyu minik dostlarına eğlenceli bir şekilde aktaracak.

Niloya’dan 23 Nisan’a Özel Bir Bölüm ve Yeni Sezon Heyecanı!

Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda minik dostları ile buluşmaya hazırlanan Niloya, yepyeni maceralarına başlıyor! Bu özel bölümde kahramanlarımız, dünya çocukları için dileklerini eğlenceli bir şekilde paylaşırken 23 Nisan’ın önemini de minik dostlarımıza en güzel şekilde aktarıyor.

Heyecan sadece bu özel bölümle sınırlı kalmıyor. Yeni sezonun ilerleyen bölümlerinde minikleri yepyeni bir sürpriz bekliyor. Niloya’nın renkli dünyasına iki yeni karakter dahil olacak! Bu yeni karakterler kimler olacak, Niloya ve yeni dostları neler yaşayacak? Tüm bu soruların cevabı yeni sezonda cevap bulacak.

Meşher’den 23 Nisan haftasında çocuklara özel etkinlikler

Meşher, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 7-12 yaş arasındaki çocukları, Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisini ücretsiz rehberli turla keşfetmeye davet ediyor. 27 Nisan Cumartesi günü de çocuklar için Haritalama Atölyesi düzenlenecek.

İstanbul’un önde gelen disiplinlerarası sergi mekânı Meşher, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında çocuklara özel iki etkinlik düzenliyor. Ömer Koç Koleksiyonu’nda yer alan yağlıboya tablo, fotoğraf, gravür ve nadir kitaplar gibi 100’ün üzerinde esere yer vererek beş yüzyıllık bir zaman diliminden İstanbul manzaraları sunan Göz Alabildiğine İstanbul sergisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda özel bir turla keşfedilebilecek. 7-12 yaş arasındaki çocuklar için planlanan ücretsiz rehberli tur 14.30’da başlayacak.

Çocukların çizgileriyle şehir haritaları

Meşher’in Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisindeki eserlerden yola çıkarak hazırladığı çocuk atölyeleri de sürüyor. 7-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik Haritalama Atölyesi 27 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleşecek. Atölye kapsamında çocuklar sergideki haritaları keşfedecek. İstanbul’un ölçeklendirilmiş ilk haritalarından birini çizen kartografın da aralarında bulunduğu isimlerden ilhamla, kendi şehir haritalarını oluşturacaklar.

TURİSTİK DİYARBAKIR EKSPRESİ İLK SEFERİNE UĞURLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Diyarbakır Ekspresi’nin ilk seferine başlamasıyla güzergah üzerinde ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Son zamanlarda oldukça popüler olan Turistik Doğu Ekspresi’ne alternatif olarak seyahat severlere yeni rotalar sunmak amacıyla Turistik Diyarbakır Ekspresi seferlerini başlatıyoruz” dedi. Uraloğlu, 22 yılda 57 milyar dolar yatırım gerçekleştirdiklerini kaydederek, “2002’de 10 bin 948 kilometre olan demiryolu uzunluğunu 2023 yılı itibariyle 13 bin 919 kilometreye yükselttik” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Diyarbakır Ekspresi uğurlama töreninde konuştu. Burada yaptığı konuşmasında Treni ilk seferine uğurlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Uraloğlu, “Vatandaşlarımızın Anadolu’nun eşsiz topraklarını arşın arşın geçen ve turizm amaçlı olarak hizmet veren ‘Turistik Doğu Ekspresi’ konseptinde tren taleplerini karşılamak ve alternatif rotalar sunmak amacıyla bugün de Turistik Diyarbakır Ekspresi seferlerini başlatıyoruz. Bildiğiniz üzere son zamanlarda Turistik Doğu Ekspresi ile yolculuk oldukça popüler. Seyahat severlerin ve fotoğraf sanatı tutkunlarının gözdesi. Öyle yoğun bir talep var ki biletler satışa çıkmasıyla tükeniyor. Bilet alamayanlar ise hayıflanmaktadır. Fakat 22 yıldır demiryollarına yaptığımız yatırımlarla Türkiye’de Turistik Doğu Ekspresi rotası dışında da onlarca konforlu, rahat bir şekilde seyahat edilecek muhteşem demiryolu rotaları bulunuyor.” dedi.

Yüksek Hızlı Trenle 20 Şehre Ulaşım Sağlanıyor

TCDD Taşımacılık AŞ’nin işlettiği yüksek hızlı trenlerin doğrudan 11 şehre, tren ya da otobüs bağlantılı kombine taşımacılıkla da 9 şehre de dolaylı şekilde ulaştığının altını çizen Uraloğlu, alt ve üst yapısı iyileştirilen konvansiyonel hatlarla işletilen bölgesel ve anahat trenlerle cennet vatanın hemen her köşesini keşfetmenin mümkün olduğunu söyledi. Bu rotalarla seyahat edenlere seyre doyum olmayan manzaraların sunulmasının yanı sıra yeni yerler keşfetme imkanının da sunulduğunun altını çizen Uraloğlu, “Biz de yenilikçi ve vizyoner bir bakış açısıyla tren seferlerimizi yük ve yolcu taşımacılığının yansıra turizme de hizmet verecek şekilde yeni rotalarla zenginleştirmeye devam ediyoruz. Dünyanın en güzel ilk 4 tren rotasından biri olarak büyük ilgi gören Doğu Ekspresi’ne, 29 Mayıs 2019 tarihinde yeni bir anlayışla kış sezonunda olmak üzere Turistik Doğu Ekspresi seferlerini ekledik.” diye konuştu.

“Doğu Ekspresi, Bir Sezonda 11 Bin 611 Kişi Taşıdı”

Bakan Uraloğlu, Doğu Ekspresi’nde 2023-2024 Kış Sezonunda bu trenle seyahat eden 11 bin 611 kişinin çok güzel anılarla döndüğünü, birçok şehrinde ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına büyük katkı sağladığını vurgulayarak, “Bunun yanında Kars-Erzurum arasında turizme destek amaçlı olarak kış sezonunda Turistik Bölgesel Trenler işleterek seyahat severlere başka bir seyahat imkanı daha sunduk. Seyahat severler için sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da tren rotalarımız bulunuyor. İstanbul Sofya Treniyle ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde Avrupa’ya ulaşmakta hem ekonomik hem de çok konforlu.” dedi.

Turistik Diyarbakır Ekspresi ile Bin 51 Kilometrelik Seyahat

Uraloğlu, seyahat severler için Turistik Diyarbakır Ekspresi’ni de bugün itibariyle hizmete verdiklerini belirterek, “Turistik trenimiz bin 51 kilometre hat uzunluğunda Ankara-Diyarbakır parkurunda seyahat edecek. Trenimiz 180 kişi kapasiteli 9 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşacak. Şimdi sizlerle birlikte uğurlayacağız, Diyarbakır’dan ise 21 Nisan Pazar günü saat 12.00’ de Ankara’ya doğru yola çıkacak. Ankara-Diyarbakır seferinde Malatya’da 3 saat, Diyarbakır-Ankara seferinde ise Yolçatı’da 4 saat, Kayseri’ de 3 saat turizm amaçlı duracak. Yataklı vagonda bir oda fiyatını Ankara-Diyarbakır parkurunda 9 bin TL, Diyarbakır-Ankara parkurunda ise 8 bin TL olarak belirledik.” şeklinde konuştu.

Tchibo ile bahçelere bahar geldi

Isınan havalarla birlikte Tchibo, fonksiyonel ürünleriyle baharın canlılığı ve ferahlığını bahçelere taşıyor.

Her hafta yenilenen temalarıyla birbirinden fonksiyonel ve şık ürünleri bir araya getirerek müşterilerine farklı alternatifler sunan Tchibo; yeni temaları “Evinizde İlkbahar Esintisi” ve “Bahçe Keyfi” ile doğa kendini yenilerken hem evine hem bahçesine ferah bir dokunuş katmak isteyenlere sesleniyor.

Bahçenizi bahara hazırlayın

Hem bahçenizde vakit geçirirken size yardımcı olacak hem de bahçenizin estetik görünümünü artıracak birbirinden farklı ürünler Tchibo’da. Hafif malzemesi sayesinde oldukça konforlu bahçe ayakkabısı ve kaymaz sabitleme kemeriyle pek kullanışlı koruyucu dizlik, her türlü zeminde rahatlıkla çalışmanıza destek olacak. Bitkilerin kolaylıkla şekil almasına yardımcı olan mini bahçe makası paslanmaz çelikli bıçaklarıyla uzun ömürlü. Küçük bitkileri sulamak için sulama kabı oldukça ideal bir seçenek iken, kil sulama yardımcısı büyük saksı bitkilerinin toprağına yerleştirildiğinde optimum sulama sağlıyor. Farklı renklerdeki ışıklarıyla dikkat çeken ve dış mekanlar için ideal LED ışık zinciri ile de bahçenizde samimi ve romantik bir atmosfer yakalayabilirsiniz.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri Kızılay 2023 Türkiye bağış birincisi oldu, Beydilli MEB’nda Karagöz’ü ziyaret etti

Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı  Cafer Beydilli, Ankara’da yaptığı ziyarete ve 2023 yılında  Türkiye genelinde …