Umut Kural: Kayseri’de 100’e yakın şarlatan sahte dişhekimine karşı herhangi bir yaptırımımız maalesef yasal olarak yok

Dişhekimleri Odası Başkanımız Dişhekimi Umut Kural, ehliyetsiz, diploması, kaçak çalışan, merdivenaltı dişçilere dikkat çekerek, Kayseri’de bu sayının 100’ün üzerinde olduğunu açıkladı ve önlem alınmasını istedi.
Her yıl 22 Kasım gününün ülke çapında Dişhekimliği Günü,  22 Kasım gününü içerisine alan haftanın ise Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutladığını belirten Kural, Erciyes Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanlığı, Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimliği, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanlığı ve Özel Sağlık Kuruluşlarının katılımı ile Atatürk Anıtı’na çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşını okudu.
Ayrıca Bilimsel Dişhekimliği Eğitimi’nin 114. başlayış yıldönümünde Bölge Dişhekimleri Odası Başkanı Dişhekimi Umut Kural daha sonra şu açıklamayı yaptı.
Her yıl 22 Kasım’ı içine alan hafta “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası”, 22 Kasım günü ise dişhekimleri günü olarak tüm yurtta coşku kutlanılmakta. Bugün, Ülkemizde bilimsel dişhekimliğinin başlamasının 114. Yılını kutluyoruz. Bu kutlamaların amacı sadece dişhekimlerimizin hatırlanması veya anılması değildir … Aynı zamanda ve öncelikli olarak, ağız diş sağlığının yaşamımızdaki önemini topluma daha iyi anlatabilmektir.
Kayseri Dişhekimleri Odası olarak biz, 38 yıllık geçmişimizden gelen birikim ve tecrübe ile halkın ağız diş sağlığı ve mesleğin sorunları ve çözümleri konusunda yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olarak bugünü de fırsat bilerek belli başlı sorunları ve çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Sahte dişhekimleri yıllardır süregeldiği gibi günümüzde de ciddi bir sorun olarak ortada durmakta. Sırf Kayseri’de 100’e yakın sahte dişhekiminin varlığını biliyor ve görüyor olduğumuz halde şarlatanlara karşı herhangi bir yaptırımımız maalesef yasal olarak mevcut değil. Bu konu hakkında tüm yurtta olduğu gibi Kayseri Odası olarak biz de adli mercilerden ve kolluk güçlerinden acil yardım bekliyoruz.
Bir diğer sorun, hiçbir kurum veya kuruluşun tasvip etmediği halde anlaşılamaz şekilde mantar gibi çoğalan dişhekimliği fakülteleri… An itibarı ile 18 Üniversitede profesör unvanına haiz öğretim üyesi dahi yok. Bazı diş hekimliği fakültelerimizin dekanı dahi dişhekimi değil. Bir an önce yeni fakülte açılmasının durdurulması mevcutlarda ise vasıflı bir eğitimin verilebileceği oranda kontenjan düşürülmesi gerekmektedir.
En büyük sorun ise, toplum ağız diş sağlığı seviyesinin düşüklüğüdür. Uygun maliyetli önlemlerle önlenebilir ve tedavi edilebilir” hastalıklar olan diş hastalıkları ile mücadele için, bir an öce etkin ve verimli bir koruyucu hekimlik uygulamasına geçilmesini temenni ediyoruz. Her yıl yaklaşık 380.000 yeni ağız kanseri vakası teşhis ediliyor. Diş tedavisine en çok ihtiyacı olanlar ise maalesef genellikle diş tedavisine en az erişime sahip olanlar.
Bu vesile ile yeniden hatırlatmak isterim ki; Kayseri Dişhekimleri Odası olarak koruyucu dişhekimliğini esas alan aile hekimliğine ve nöbetçi dişhekimliği uygulamasına geçmek için tüm kurum ve kuruluşların desteğini istiyoruz. Tüm vatandaşlarımızın “Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftasını” ve meslektaşlarımızın “22 Kasım Dişhekimliği Gününü” kutluyoruz. “

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

ERÜ ile Turkuaz Seramik Arasında İş Birliği Protokolü, “Sağlıkta Şiddete Dur Diyelim” farkındalık kampanyası, İnsan Kaynaklı Afetler Masaya Yatırıldı, Lösante hastanesi, rahim ağzı kanseri, Alev Alatlı’ya vefa

Erciyes Üniversitesi ile Turkuaz Seramik Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı Hayırsever Turkuaz Seramik Sanayi ve Ticaret …