İçişleri-Adalet

Kayseri Emniyet’inde Asayiş, Narkotik, Çocuk, TDP ve Trafik’te son bir ay böyle geçti

Kayseri Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında, son bir ayın Asayiş, Narkotik, Çocuk, Toplum Destekli Polis, Trafik yönünden faaliyetleri açıklandı. Valilik aracılığı ile yapılan açıklama şöyle.

1 Ekim 2021-31 Ekim 2021 tarihleri arasında

Asayiş Şube Müdürlüğü Faaliyetleri

Cinayet Büro Amirliği: (1)’i kasten öldürme, (2)’si kasten öldürmeye teşebbüs, (1)’i şüpheli ölüm (yüksekten düşme), (1)’i suç üstlenme olayı olmak üzere işlem yapılan (5) olayda yakalanan toplam (16) şüpheliden (5)’i tutuklanmıştır. Meydana gelen olaylar ile ilgili (2) adet tüfek ele geçirilmiştir.

Gasp Büro Amirliği: (2)’si yağma (gasp), (1)’i kişilerin huzur ve sükûnunu bozma olayı olmak üzere işlem yapılan (3) olayda yakalanan (12) şüpheliden (4)’ü tutuklanmıştır.

Ahlak Büro Amirliği: (1)’i cinsel içerikli suç, (10)’u kumar olayı olmak üzere adli işlem yapılan (11) olayda yakalanan şüphelilerden (1)’i tutuklanmıştır. Ayrıca fuhuş, kumar ve kabahatler kanunu kapsamında toplam (114) şahsa idari yaptırım karar tutanağı düzenlenmiştir. Fuhuş yapıldığı tespit edilen (6) ev ilgili komisyon kararı ile kapatılmıştır.

 Hırsızlık Büro Amirliği: (50)’si evden, (47)’si işyerinden ve kurumdan, (12)’si otodan, (23)’ü açıktan, (7)’si bisiklet hırsızlığı olmak üzere işlem yapılan (139) hırsızlık olayında yakalanan (191) şahıstan (34)’ü tutuklanmıştır. Yapılan çalışmalarda şüpheli şahıslardan elde edilen yaklaşık (212.615 TL) değerinde malzeme müştekilerine teslim edilmiştir.

Oto Hırsızlık Büro Amirliği: (39)’u oto, (61)’i motosiklet hırsızlığı olmak üzere (100) olay meydana gelmiş, çalıntı olan (27) adet oto ile (35) adet motosiklet bulunarak müştekilerine teslim edilmiştir. Olaylarla ilgili yakalanan (50) şahıstan (15)’i tutuklanmış, (4)’ü hakkında adli kontrol kararı verilmiştir.

Aranan Şahıslar Büro Amirliği: İlimizde haklarında çeşitli suçlardan dolayı yakalama ve UYAP aranması bulunan (573) şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş olup, yakalanan şahıslardan (200)’ü tutuklanmıştır.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği: İşlem yapılan (2) dolandırıcılık olayında, yakalanan (2) şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Güven timlerince yapılan çalışmalarda; (15) aranan şahıs yakalanmış, (1) adet tüfek ile (20,57 gr) çeşitli narkotik madde ele geçirilmiştir. Ayrıca kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan şüpheli şahıslara vatandaşlarımızın (210.000 TL) göndermeleri engellenmiştir.

Motosikletli Polis Timler Büro Amirliği: Yapılan uygulama ve çalışmalarda, (12) aranan şahıs, (1) yakalama/hacizli araç, (2) çalıntı motosiklet yakalanarak ilgili birimlere teslim edilmiş, (4) ruhsatsız tabanca, (3) av tüfeği, (5) kurusıkı tabanca ile bu silahlara ait (152) adet fişek, (200) paket kaçak sigara ile (417,84 gr.) çeşitli narkotik madde ele geçirilmiştir. Meydana gelen asayiş olaylarına karışan (67) şüpheli yakalanarak ilgili birimlere teslim edilmiştir.

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği: Kayıp müracaatı alınan (96) şahıstan (87)’si bulunmuş, (9) kayıp şahsın arama çalışmalarına devam edilmektedir.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Faaliyetleri

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda, “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak”, ” Uyuşturucu Madde Bulundurmak-Kullanmak” ve ”Uyuşturucu Madde Kullanımı Kolaylaştırma veya Özendirme ” suçlarından  (202) olayda (294) şahsa yasal işlem yapılmıştır. Haklarında işlem yapılan şahıslardan (7)’si adli kontrol şartıyla serbest kalmış, (48)’i tutuklanmıştır.

“Uyuşturucu Madde Ticareti yapmak, Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak” suçlarından yakalama müzekkeresi ile aranan (32) şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan (21)’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardır.

Yapılan operasyonlarda, (3 kilo 858 gram) metamfetamin, (165,52 gram) sentetik kannobinoid, (113 kilo 18 gram) esrar, (15 kilo 568 gram) eroin, (5) adet uyarıcı ecstacy hap, (4) adet uyarıcı captagon hap, (62) adet kırmızı reçeteye tabi sentetik hap, (3) adet tabanca, (1) adet tüfek, (49) adet dolu fişek, (14) adet uyuşturucu madde tartımında kullanılan hassas terazi, (15.445) TL para ele geçirilmiştir.

Çocuk Şube Müdürlüğü Faaliyetleri

İlimizde ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen (7) aileye, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen “Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün İhlali” suçundan, (2) şahsa Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yapılmıştır.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğümüzce, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülen faaliyetler, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Faaliyetleri

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü genel faaliyet ve çalışmalarında (1) Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı (SAHT) düzenlenmiş, öğrencilere yönelik (13) bilgilendirme toplantısı düzenlenmiş, hane, işyeri, okul, resmi kurum, özel kurum, umuma açık yerler ile yüz yüze yapılan vatandaş görüşmelerinde (1.545) bilgilendirme faaliyetinde bulunulmuş, engelli, sokak çocuğu, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza yönelik (34) sosyal yardım faaliyeti, (10) suç mağduru vatandaşımıza destek ziyareti gerçekleştirilmiştir.

Toplum Destekli Polislik çalışmaları kapsamında asayiş ve güvenlik konularında emniyet birimlerine (8) bildirim, güvenlik açısından risk oluşturan metruk yapıların yıkılması veya güvenlik tedbiri alınması hakkında ilgili kurumlara (13) metruk yapı bildirimi olmak üzere (21) bildirimde bulunulmuştur.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce İlimizde (28) kadın vatandaşımıza Kadın Acil Destek (KADES) uygulamasının tanıtılması ve kullanılması konusunda bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hırsızlık olaylarının önlenmesinde güvenlik kamerası taktırılması konusunda (32) işyerine bilgilendirme faaliyeti, Koronavirüs pandemisi ile mücadelede maske takılması, sosyal mesafe kuralı ve hijyen konularına önem verilmesi hakkında taksi durakları, kuaför/berber salonları, işyerleri, alışveriş merkezleri, cami ve pazar yerleri ile park ve bahçelerde (45) bilgilendirme çalışması yapılmıştır.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen İpeksi Dokunuşla Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi kapsamında 02-03 Ekim 2021 tarihlerinde İlimizde Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan Kayseri İl Seçmesi Şampiyonasına (Şehit Polis Yasin İKE Taekwondo Turnuvasına) Kayseri Emniyetspor Kulübü olarak (13) sporcu ve (2) antrenör ile katılım sağlanmış, (6) sporcu birincilik derecesi ile altın madalya, (3) sporcu ikincilik derecesi ile gümüş madalya, (2) sporcu üçüncülük derecesi ile bronz madalya olmak üzere (11) madalya kazanılmış, 23-24 Ekim 2021 tarihleri arasında Kayseri Minikler İl Seçme Turnuvasında (6) sporcu birincilik derecesi ile altın madalya, (6) sporcu ikincilik derecesi ile gümüş madalya, (5) sporcu üçüncülük derecesi ile bronz madalya olmak üzere (17) madalya kazanılmış, genel klasmanda Kayseri Emniyet Spor Kulübü takım halinde birincilik kupası kazanılmıştır.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yürütülen Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi kapsamında (1) engelli vatandaşımıza (1) akülü engelli aracı teslim edilmiştir.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü proje, genel faaliyet ve çalışmalarında 1-31 Ekim 2021 tarihleri arasında (6.848) vatandaşımıza ulaşılmış, Genel Güvenlik ve Asayiş, Hırsızlık, Dolandırıcılık, Kadın Acil Destek (KADES) konuları ile ilgili (4.685) adet broşür, afiş, sticker vb. bilgilendirme ve bilinçlendirme materyali dağıtılmıştır.

01 Ekim 2021 –31 Ekim 2021 Tarihleri Arasında Trafik Faaliyetleri

TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Müdürlüğümüz trafik ekiplerince ilimizde yapılan uygulamalarda, (55.220) araç kontrol edilmiş, eksikliği görülen (19.613) araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiştir. Ayrıca alkollü araç kullanmaktan ve (100) ceza puanını doldurmaktan (527) sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş olup, (636) araç çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir.

Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde; (2)’si ölümlü (283)’ü yaralamalı ve (344)’ü maddi hasarlı olmak üzere toplam (629) adet trafik kazası meydana gelmiş olup, bu kazalarda (2) vatandaşımız hayatını kaybetmiş (397) vatandaşımız yaralanmıştır.

BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

Trafik denetimlerinde kontrol edilen (49.869) araçtan eksiği veya kural ihlali tespit edilen (11.311) araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiş, alkollü araç kullanmaktan ve (100) ceza puanını doldurmaktan (57) sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, (364) araç çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir.

Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde; (2)’si ölümlü (31)’i yaralamalı ve (57)’ü maddi hasarlı olmak üzere toplam (90) adet trafik kazası meydana gelmiş olup, bu kazalarda (3) vatandaşımız hayatını kaybetmiş, (55) vatandaşımız yaralanmıştır.

 İLÇE MERKEZLERİ

İlçe Merkezlerinde (9.726) araç kontrol edilmiş, eksiği ve kural ihlali tespit edilen (1.387) araca trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiş, alkollü araç kullanmaktan ve (100) ceza puanını doldurmaktan (48) sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, (31) araç çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir.

Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde (33)’ü yaralamalı ve (24)’ü maddi hasarlı olmak üzere toplam (58) adet trafik kazası meydana gelmiş olup, bu kazalarda (50) vatandaşımız yaralanmıştır.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğümüzce, bölgemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak yürütülen faaliyetler, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam ettirilecektir.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, Kayseri ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi, TSYD, TİMEF, AVKON, ADD üyesi, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği, Tüm Mücadele Sporları Derneği, Kayseri Spor Adamları Derneği, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Android Uygulama Popup
Logo

📲 Davut Güleç Haberler

Android cihazınızdan kolayca haberleri takip edin!

📥 Uygulamayı İndir
Davut Güleç Panel İletişim Davut Güleç – Sağ Menü