Yerel Haberler

Belediyelerden temizlik ve kentsel dönüşüm haberleri

Şehir içi toplu ulaşım araçları 12 bin 500 litre dezenfektan kullanılarak yaklaşık 36 bin kez dezenfekte edildi.

BÜYÜKKILIÇ’TAN “TOPLU ULAŞIMDA HİJYEN” AÇIKLAMASI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, toplu ulaşımda hijyene çok büyük önem verdiklerini belirterek, “Şehir için toplu ulaşım araçlarımız 12 bin 500 litre dezenfektan kullanılarak 35 bin 721 kez dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmuştur. Raylı sistem istasyonları ve otobüs durakları da 4 bin 128 kez dezenfekte edilmiştir” dedi.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse karşı virüsün Türkiye’de görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana kararlı bir mücadele sergilediklerini belirtti.

Pandemi sürecinde Büyükşehir Belediyesi’nin tüm il sınırlarını kapsayacak şekilde mücadele verdiğini, ilçe belediyelerine maddi destek dahil her imkanın sunulduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Virüs ile topyekün mücadelenin başarıyı getireceği” inancıyla hareket ettiklerini ifade etti.

Vatandaşların yoğun kullandığı yaşam ve hizmet alanlarına yönelik dezenfeksiyon işlemlerinin aksatılmadan belli bir plan dahilinde yürütüldüğünü hatırlatan Başkan Büyükkılıç, bu kapsamda toplu ulaşıma çok büyük önem verdiklerini belirterek, şu bilgileri verdi:

“Her gün onbinlerce hemşehrimizin kullandığı toplu ulaşım araçlarının dezenfekte edilmesi şüphesiz önem taşımaktadır. Bir doktor olarak hep tekrarladığım gibi maske ve mesafe ile birlikte hijyen de pandemi ile mücadelenin en önemli tedbir unsuru. Ulaşım hizmetlerini verirken de bunu çok önemsiyoruz. Bugüne kadar 26 bini otobüs olmak üzere toplam 35 bin 721 kez araçlarımız dezenfeksiyon işleminden geçirildi. Tüm bu işlemler için 12 bin 500 litre dezenfektan kullanıldı. Toplu ulaşım araçlarının yanı sıra raylı sistem istasyonları ve otobüs duraklarını da planlı bir şekilde dezenfekte ediyoruz. 4 bin 128 istasyon ve durak virüs ve mikroplara karşı daha hijyenik hale getirildi”

Başkan Büyükkılıç, tüm bunların yanı sıra bireysel tedbirlerin de çok büyük önem taşıdığına işaret ederek, maske ve mesafe kuralına uyma konusu kişinin iradesinde olduğuna dikkati çekti.

Toplu ulaşımı kullananlara çağrıda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Her bireyin kişisel önlemlerini alması koronavirüsten korunmanın en etkili yoludur” dedi.

HACILAR’DA YOL YAPIM ÇALIŞMALARI TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Asfalt, altyapı ve üstyapı programlarına tüm hızı ile devam eden Hacılar Belediyesi, Yeni Mahalle’deki çalışmalarını tamamladı.

Hacılar’da asfalt serim çalışmalarının tam gaz devam ettiğini söyleyen Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Hacılar’ın eskiyen ve bozulan yollarını altyapısı ile birlikte yenileyerek sokakları daha modern bir görünüme kavuşturduklarını belirtti.

Başkan Özdoğan, Yeni Mahalle’de gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. İlçede yürüttükleri altyapı ve asfalt serim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerine vurgu yapan Özdoğan yaptığı açıklamada, “Yeni Mahallemizde elektrik hatları yer altına alındı ve su boruları değiştirildi. Şaşoğlu ve Çavuşoğlu Caddeleri ile Gül Sokak’ta 2 kilometrelik bir hatta da altyapının tamamlanmasının ardından finisher kullanarak yürüttüğümüz asfalt serim çalışmamız da tamamlandı. Yine altyapı çalışmaları devam eden Uluyer ve Aydıncı Sokak’ta çalışmaların tamamlanmasının ardından kış gelmeden üstyapıyı da tamamlayacağız. Yaptığımız tüm bu çalışmalar, İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.Başkan Özdoğan, işçilere çalışmalarında kolaylıklar dileyerek tatlı ikramında bulundu.

TÜRKİYE’DE EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİREN KOCASİNAN’DAN DEV ADIM

-KOCASİNAN, AHİ EVRAN’DA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRIYOR

Kocasinan Belediyesi tarafından fiziki ömrünü tamamlamış köhne yapıların yıkılarak, daha modern ve yaşanabilir konutların inşa edilmesine yönelik başlatılan Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında Ahi Evran Mahallesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, dönüşüm çalışmaları kapsamında Ahi Evran Mahallesi’nde A blok 84 dairenin kat karşılığı ihalesinin 20 Ekim 2020 Salı günü saat 14.00’de gerçekleştirileceğini söyledi.

Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ı geleceğe taşımak için kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini ve dönüşüm projeleri tamamlandığında yeni bir kayseri ve yeni bir Kocasinan’ın şekilleneceğini vurguladı. Kocasinan’ın daha modern bir şehir görünümü kazanması için kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kocasinan bölgesi delindiği zaman, kentsel dönüşüm olmazsa olmazlardan geliyor. Köhne binalar ve imarsız yapılaşmalar adına başlatmış olduğumuz kentsel dönüşüm projelerimiz, her bir mahallelerimizde birer birer hızlıca devam etmektedir. Bizim için önemli olan kentsel dönüşümde, önceliğimiz sosyal bir dönüşümdür. Bölgenin ihtiyaçları olan her türlü sosyal ihtiyaçların karşılanmasıdır. Özellikle geleceğimizin teminatı yavrularımızın, daha mutlu ve daha huzurlu bir şekilde yaşaması için daha modern ve daha konforlu konutlar inşa ediyoruz. 1 buçuk milyon metrekare alanda dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda ilçe belediye ölçeğinde Türkiye’de en büyük kentsel dönüşüm yapan belediyeyiz. Bölgemizde en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından biri olan Ahi Evran Mahallemizdeki dönüşüm çalışmamızla buranın çehresi değişecek ve yeni bir mahalle olacak. Ayrıca bölgenin yaşam standardını yükseltecek farklı ve özellikli projeler hayata geçireceğiz. Kocasinan’ın her bir mahallesini güzelleştirmeye ve değiştirmeye devam edeceğiz.”

Başkan Çolakbayrakdar, ‘İnsanı yaşat ki; devlet yaşasın’ felsefesiyle daha mutlu bir şekilde vatandaşların Kayseri’de yaşaması için projelere hız kesmeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan Ahi Evran Mahallesi’nde A blok 84 dairenin kat karşılığı ihalesinin 20 Ekim 2020 Salı günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek olan ihale şartname ve eklerinin Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nden temin edinilebileceği gibi 222 70 00 numaralı telefondan da ayrıntılı bilgi alınabileceği kaydedildi.

TALAS’TA ÇÖP KONTEYNERLERİ ŞİMDİ DAHA TEMİZ

Talas Belediyesi’nin hizmete sunduğu konteyner yıkama aracıyla çöp konteynerleri yerinde, hızlı ve hijyenik şekilde yıkanıyor.

Çöp konteyneri yıkama aracını filosuna katan Talas Belediyesi, düzenli aralıklarla konteynerleri yıkayarak kötü kokuların ve virüslerin önüne geçiyor.

Hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, uygulama sayesinde konteynerlerin temizlendiğini ve daha temiz bir çevre oluştuğunu ifade etti.

“Uygulama çok güzel” sözleriyle memnuniyetini dile getiren bir vatandaş, “Bu sayede özellikle bu virüs döneminde daha temiz ve steril bir ortam oluşuyor, bundan dolayı Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkür ederim.” dedi.

“HERŞEY VATANDAŞIN İYİLİĞİ İÇİN”

Kendilerinin de uygulamadan memnun olduklarını ifade eden belediye temizlik personeli ise hem vatandaş hem de kendileri için daha temiz bir ortamın oluştuğunu söyledi.

Artık çöp ile temas etmeden konteyner temizliğinin yapılabildiğini dile getiren çalışanlar, “Talas içerisinde konteynerlerin tamamında temizlik çalışması yapıyoruz. Özellikle koronavirüs döneminde temizliğin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Yapılan her şey vatandaşın iyiliği ve rahatı için” dedi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası