Yerel Haberler

Belediyelerden haberler (03.05.2018)

YEMEK KÜLTÜRÜNE BÜYÜKŞEHİR KATKISI

Kariyeri boyunca Osmanlı ve Türk Mutfağı konusunda uzmanlaşan, sağlıklı ve doğal yiyeceklerle menüler oluşturan Ünlü Şef Yunus Emre Akkor, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Başkan Çelik, Yunus Emre Akkor’un Kayseri yemekleri ile ilgili farklı bir kitap hazırlayacağını ve ayrıca KAYTUR tesisleri için sağlıklı menüler hazırlayacağını belirtti. 20’nci yüzyıla kadar yemek yiyerek yaşayan insanların günümüzde yiyerek öldüklerini ifade eden Yunus Emre Akkor da KAYTUR tesislerinde katkı maddelerinin olmadığı yemekler hazırlayacaklarını söyledi.

Anadolu Harikalar Diyarı’nda hizmete sunduğu Doğal Ürünler Bahçesi ile daha sağlıklı gıda maddelerini Kayserililerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi Kayseri’deki yemek kültürünün de daha sağlıklı olması için çalışma başlatıyor. Bu amaçla sağlıklı ve doğal menüleriyle dikkat çeken ve dünyanın ünlü şeflerinin arasına giren Yunus Emre Akkor, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

KAYTUR TESİSLERİNE DANIŞMANLIK YAPACAK

Kayseri’de her alanda en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KAYTUR bünyesindeki yeme içme mekanlarında da konunun uzmanlarının görüşleri doğrultusunda en iyi hizmeti vereceklerini söyledi.  Kayseri mutfağını anlatan mükemmel bir yemek kitabı çıkarmak istediklerini de ifade eden Başkan Çelik, “Kayseri’de çok güzel hizmet veren, çok güzel mutfağı olan tesislerimiz var. Biz, bu işi en iyi yapanların tecrübelerini alarak tesislerimizin kalitesini daha yukarıya çıkaralım istiyoruz. Birlikte çalışarak tesislerimizin kalitesini artırmanın yanında inşallah Kayseri’nin yemek kültürünü de Türkiye’de ve dünyada tanıtabilecek imkanı yakalayacağız” diye konuştu.

“KATKI MADDELERİ OLMAYAN YEMEKLER YAPACAĞIZ”

Dünyaca ünlü Şef Yunus Emre Akkor da KAYTUR tesislerini gezdiğini ve harikulade tesislerle karşılaştığını belirtti. KAYTUR tesislerinde servisinden, yemeğine kadar müşteri sağlığına önem verileceğini ifade eden Akkor, “Katkı maddelerinden uzak, karışımlardan uzak yemekler hazırlayacağız. Geçmiş kültürümüze ait yemekler yapacağız. Bu çok önemli, çünkü insanlar yeme-içme kültürümüzü unuttular. Osmanlı döneminde yeme-içme kültürü bugünküne göre çok daha farklı ve sadeydi. Osmanlı mutfağı dünyadaki en önemli ve en sağlıklı mutfak kültürüydü. Biz fiilen bugün, bu imparatorluğa sahip olamasak bile, yemeklerimizle tüm dünyanın menüsündeyiz. Biz bunları bilmiyoruz. Dünyada köfte deyince akla İsveç gelir; ancak İsveç hükümetinin resmi twitter hesabından da açıklandığı gibi aslında köfte Osmanlı mutfağından, İsveç mutfağına girmiştir. KAYTUR’daki tüm işletmeleri belli standartlara taşıyarak daha iyi hizmet vereceğiz. Genelde herkes kâr amaçlı beni çağırır; ama Kayseri’ye hizmet kalitesini artırmak için davet edildim” şeklinde konuştu.

Kayseri mutfağını ön plana çıkaracak çalışmalar yapacaklarını da dile getiren Akkor, “Son dönemlerde ülkemizden UNESCO gastronomi listesine önce Gaziantep, şimdi Hatay girdi. Kayseri mutfağı da çok önemli. Yemek artık bir turizm bölümü oldu. Yemek kültürü eskiye doğru indikçe daha kıymetli oluyor. Yemeğiyle ön plana çıkan Kayseri, sanayisi kadar ileriki dönemlerde ses getirecektir. Çünkü, insanlar artık yemek yiyerek seyahat etmeyi öğrendiler. Kayseri de iyi çalışılırsa, yakın zamanda UNESCO’ya da girecektir” dedi.

“YİYEREK YAŞIYORDUK, YİYEREK ÖLÜYORUZ”

Yemek kültürümüzden uzaklaştıkça daha sağlıksız beslenmeye başladığımızı vurgulayan Yunus Emre Akkor, “1950’lerde Marshal yardımı geliyor. Ekmek yapılmıyor, katkı maddeleri, arkasından katı yağlar, glikoz şurubu, bulyonlar geliyor. Bunların hepsi insanların zehirlenerek yaşamasını devam ettiriyor. İnsanlar 20. Yüzyıla kadar yiyerek hayatta kaldılar. 21. Yüzyılda ise yiyerek ölüyorlar. Bunu da fark etmiyorlar. Türkiye’de kanserin artmasının en büyük sebeplerinden biri katkı maddelerinin artması. Doktorlar, toz şekerden yapılan tatlıyı yemeyin derlerdi; ama şimdi glikoz şurubuyla yapılan tatlıyı yiyoruz. Toz şekerle yapılan tatlı diğerinin yanında sağlıklı kalıyor. Biz üzümle, pekmezle, balla tatlı yapmayı unuttuk. Ne varsa kendi kültürümüzde var. Ne varsa Anadolu topraklarında var. Bugün bu topraklar bizim olduğu için dünyadaki bütün mutfaklara hükmetmişiz” diye konuştu.

BEYDEĞİRMENİ HIZLA İLERLİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Beydeğirmeni bölgesine giderek çalışmaların son durumunu yerinde gördü.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’nin ve ülkemizin en büyük besi bölgesi olacak olan Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Mustafa Çelik, çalışmaları takip etti ve bürokratlardan gelinen noktaya ilişkin bilgiler aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, yol, su ve elektrik gibi altyapı çalışmalarının hızla ilerlediği Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde talepleri alınan hak sahiplerine kısa sürede kura çekilerek parsellerin verileceğini ve yatırımların başlayacağını belirtti.

Beydeğirmeni Besi Bölgesi 5,5 milyon metrekare bir alanı kapsıyor. Bu alanda 800 besi parseli planlandı ve bu parsellerin talep sahiplerine verilmesiyle 80 bin baş hayvanın besisi yapılacak. Yaklaşık 1 milyar TL’lik bir yatırımın yapılacağı Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nin her yıl Kayseri piyasasına 800 milyon TL katkıda bulunması öngörülüyor.

BİLİM MERKEZİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER OLDU

Bilimsel sergi ve aktivitelerle bilime katkı sunan Kayseri Bilim Merkezi, farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Bu kez Bilim Merkezi’nde öğrencilerin katılımıyla Birleşmiş Milletler toplantısı yapıldı.

Kayseri Bilim Merkezi’nde 60 lise öğrencisinin katılımı ile MUN organizasyonu gerçekleştirildi. Birileşmiş milletlerin içerik ve şekil olarak kopyası olan MUN (Model of United Nations) organizasyonunda öğrenciler dünya gündemindeki konuları tartışarak bu sorunlara çözüm önerileri sundular.

Organizasyon için Kayseri Bilim Merkezi’nin planetaryumu Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, atölyeleri ise komisyon salonları oldu. Öğrenciler genel kurul ve komisyonlarda iki gün boyunca çalışma yaptılar. 4 farklı komitede çalışan öğrenciler farklı ülkeleri temsil ettiler ve bu ülkelerin dünya gündemindeki değişik konularla ilgili görüşlerini aktardılar.

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nüz Kutlu Olsun

 Birleşmiş Milletler Kurulunca, 1993 yılında özgür ve bağımsız bir basın için 3 Mayıs’ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul edildiğini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 3 Mayıs’ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

 Kayseri ilinde görev yapan yazılı ve görsel basın yayın kuruluşlarını yakından takip ettiklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıçyayınlamış olduğu mesajında,

 “Kamu adına görev yapan gazeteci arkadaşlarımın, günümüz tabiri ile medya çalışanlarının 3 Mayıs’ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutluyorum. Anında haberdar etme imkânları ile toplumda bireylerin aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde medya çalışanlarına önemli görevler düşmektedir. Gazetecilik mesleği, günümüzün en hareketli ve fedakârlık gerektiren mesleklerden birisi olup, 24 saat ve her dakika görev başında olmak zorunda olan Gazete çalışanları ayrıca müthiş bir yarış ve rekabet içindedirler. Çünkü artık naklen yayın bir cep bilgisayarı ile yapılabilmektedir” dedi.

 Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan basının her geçen gün teknik alanda gelişmeler gösterdiğini bildiren Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıçsözlerine şöyle devam etti:

 “İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir kurum olan gazetecilik bireylerin bir bakıma düşünmelerine, sorgulamalarına ve hak aramalarında önemli bir rol oynamaktadır

 Kayseri’de görev yapan medya çalışanlarının büyük fedakarlık ve özveri içerisinde görev yaptığını ifade eden BaşkanBüyükkılıç, son olarak, Kayseri’de faaliyet gösteren tüm gazetecilerin 3 Mayıs’ı Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlayarak, meslek hayatlarında başarılarının devamını diledi.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç.Dr.Ali Ramazan Benli; Melikgazi’de

Kayseri İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç.Dr.Ali Ramazan Benli Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret ederek, Melikgazi Belediyesince 9 ayrı semtte Aile Sağlık Merkezi açılmasında yapmış olduğu hizmet ve yatırımlarından dolayı teşekkür etti.

Melikgazi Belediyesi’nin sağlık yatırımları ile adeta referans olduğu ve örnek gösterildiğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Ali Ramazan Benli Melikgazi Belediyesi her alandaki referans hizmet ve yatırımları ile Türkiye’ye örnek olmaktadır. Semt Poliklinikleri, Aile Sağlığı Merkezleri, 112 acil üniteleri gibi hizmetleri ile halk ve koruyucu sağlık hizmetlerine vermiş olduğu önemi her zaman sergilemektedir. Herhalde Memduh Büyükkılıç Başkanımızın Doktor olmasının bu işte katkısı olmaktadır.  Sağlık yatırım ve hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanımız   Memduh Büyükkılıç ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Melikgazi Belediye Başkanı   Memduh Büyükkılıç  ise “Şehrimizde sağlığın yöneticisinden sağlık dolu övgüler almak bizleri mutlu etmiştir. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bölge şehir Kayseri her alanda marka olduğu gibi sağlık alanında da marka şehir konumundadır. Gerek kamunun gerekse özel sektörün sağlık yatırımları şehrimizi bu alanda önemli konum ve duruma getirmiştir” dedi.

“ Siviş Camisi”  yeniden hizmete hazır hale getirildi

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Küçükmustafa Mahallesi’nde yer alan Siviş Camisi’nin; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımları ile 4 Mayıs 2018 Cuma günü saat: 12.30’da düzenlenecek tören ile hizmete açılacağını söyledi.

Siviş Camisi’nin aslına uygun yenileme çalışmalarına 25 Aralık 2017 günü başlandığını ve kısa sürede tamamlandığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilen çalışmalar ile tarihi mekanların adeta yeniden hayat bulduğunu kaydetti.

Melikgazi ilçesinde yer alan bir çok tarihi eserin dünya kültür varlıkları içinde yer aldığını belirten Başkan Büyükkılıç,  konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Melikgazi Belediyesi olarak Tarihi mekanlara büyük önem veriyoruz. Çünkü bu eserler birer Dünya kültür mirası olduğu kadar Anadolu’nun tapuları niteliğindedir. Siviş Camisi’nin yeniden yenilenen hali ile 4 Mayıs 2018 Cuma günü saat: 12.30’da yapılacak olan tanıtım ve bilgilendirme törenine tüm halkımızı davet ediyorum.

DAHA MODERN KOCASİNAN İÇİN YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Mimarsinan Mahallesi’ndeki yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaları büyük bir titizlikle takip eden Başkan Çolakbayrakdar, ‘Yol Medeniyettir’ anlayışı ile Kocasinan’ın dört bir yanında yenileme çalışmaları yürüterek, ulaşımı daha konforlu hale getirdiklerini vurguladı.

Mimarsinan Mahallesi Gerede Caddesi’nde devam eden yol ve kaldırım yenileme çalışmalarını inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İnceleme sırasında hem esnaf hem de vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, “Vatandaşlarımıza en iyisini sunmak için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ilçe genelinde yenileme çalışmalarını yoğun tempoda sürdürdüğünü belirten Başkan Çolakbayrakdar, “ ‘Yol Medeniyettir’ anlayışı ile Kocasinan’ın dört bir yanında yenileme çalışmaları yürüterek, ulaşımı daha konforlu hale getiriyoruz. Her bir mahallemizin ihtiyaçları doğrultusunda cadde ve sokaklarımızı birer birer yeniliyoruz. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl, ilçemizin değişik mahallelerinde, cadde ve sokaklarda yaptığımız düzenlemelerin devamı olan bu çalışmaları artırarak devam ettiriyoruz. Hemşehrilerime en iyisini sunmak için program dahilinde Kocasinan’ın yenileme ihtiyacı olan bütün cadde ve sokaklarını yenileyeceğiz. Çalışmalarımızla ilçemizi alt ve üst yapısı ile modern kentlere yakışır hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

KOCASİNAN’IN LİSELER ARASI FUTBOL TURNUVASINDA BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, final maçıyla sona erdi. Büyük çekişmelere sahne olan final maçında Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şampiyon oldu. Birlik, beraberlik ve dostluğun vurgulandığı turnuvada şampiyon olan takımın kupasını veren Başkan Çolakbayrakdar, “Amacımız, sporun çatısı altında birlik ve beraberliği kuvvetlendirmek ve sporcu nesiller yetiştirmektir” dedi.

Kocasinan Belediyesi Spor Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde öğrenciler arasında dayanışmayı, kaynaşmayı ve kardeşlik duygusunu pekiştirmek amacıyla düzenlenen turnuvaya 38 takım katıldı. Takımların kıyasıya mücadele ettiği turnuvanın final maçı ise Sümer Stadyumu’nda yapıldı. Final maçının karşılaşmasını Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Yardımcısı Yakup Deliktaş, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, okul öğrencileri ve davetliler katıldı.

Büyük çekişmeye sahne olan turnuvanın finalinde, tribünleri dolduran taraftarlar renkli görüntüler oluşturdu. Takımlarına tribünden destek veren öğrenciler, turnuvanın mimarisi Başkan Çolakbayrakdar’a hitaben ‘En büyük başkan bizim başkan’ şeklinde tezahürat yaptı.

Kocasinan Belediyesi olarak her zaman spora ve sporcuya destek verdiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Öncelikle turnuvaya katılan bütün takımlarımızı tebrik ediyorum. Bu turnuvada kazanan Türkiye’nin geleceği siz gençlerisiniz. Turnuvanın kazananı birlik, beraberlik ve kardeşlik oldu. Amacımız, sporun çatısı altında birlik ve beraberliği kuvvetlendirmek ve sporcu nesiller yetiştirmektir. Özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler düzenliyoruz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin geleceğini yetiştirmek için bu tur organizasyonları artırarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında oynanan final maçında, iki takımda normal sürede gol atamadı. Şampiyon olan takımı, penaltı atışları belirledi. Penaltılar sonucunda rakibine 8-7 üstünlük sağlayan Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımı, turnuvada şampiyon oldu.

Şampiyon olan takıma kupasını ise Başkan Çolakbayrakdar verdi. Turnuvada dereceye giren diğer takımlara, kupa verilmesiyle program sona erdi.

DEVELİ’DE PROTOKOL ÖZAY BUTİK’İN AÇILIŞINDA BİR ARAYA GELDİ

Develi İlçe protokolü Âşık Seyrani Caddesi üzerinde açılan Özay Butik’in açılışında bir araya geldi. İlçemiz Müftüsü Zekeriya Koçak’ın yaptığı duanın ardından açılış kurdelasını kesen Develi Kaymakamı Murat Duru ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar daha sonra mağazayı gezerek ürünler hakkında bilgiler aldı. Develi’ye bir iş yerinin daha kazandırılmasından memnuniyetlerini dile getiren İlçe Protokolü işletme sahibi Özay Gürsoy’a hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

1.AKİF ERSOY ORTAOKULUNDA BİLİM ŞENLİĞİ

Develi Akif Ersoy Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın açılışıyla başladı. Fuarda Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce, Görsel Sanatlar ve Sosyal Bilgiler derslerinden projeler sunulurken,projelerde görev alan öğrenciler hem bir eser çıkarmanın gururunu yaşadı hem de projelerini gelen misafirlere sunarak onları bilgilendirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenler ve öğrencilerin de yoğun katıldığı programda projeleri inceleyen Başkan Cabbar, öğrencilerinden çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı ve tebriklerini iletti.

SOYSALLI MAHALLESİNİN GENÇLERİNDEN BAŞKAN CABBAR’A ZİYARET

Develi’nin Soysallı Mahallesi sakinlerinden bir grup genç Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ı makamında ziyaret ederek mahalleleriyle ilgili taleplerini dile getirdi. Gençlerin ziyaretlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Cabbar “Gençlerimizin özellikle boş vakitlerini değerlendirmeleri için gençlerimizle birlikte belirleyeceğimiz yerlerde çalışmalar yapacağız. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, bir yol haritası belirleyerek gençlerimizin isteklerine cevap verme gayretinde olacağız” ded.

PARKLAR YENİLENİYOR

Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, ilçe genelinde yapımı devam eden park yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Daha yeşil ve yaşanabilir bir Hacılar için ilçe genelinde ihtiyaç duyulan mahallelere 5 adet yeni park yapımını gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Doğan Ekici, Akdam ve Akyazı mahallelerinde yapımı devam eden ve içerisinde oyun grupları, yürüyüş yolları, kamelyalar ve mini futbol sahalarının da yer alacağını belirtti.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ekici yaptığı açıklamada, “Hacılarımıza 5 değişik alana toplam 20 bin metrekarelik park yapıyoruz. İçerisinde kamelyalar, yürüyüş parkurları ve mini futbol sahaları bulunan parklarımızı inşallah Ramazan Bayramına yetiştirmiş olacağız. Hemşerilerimiz güle güle, kazasız belasız kullansınlar.” şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmalar için çevre sakinleri Başkan Doğan Ekici’ye teşekkür etti.

BEYOĞLU’NDA GELENEKSEL PİLAV GÜNLERİ BAŞLADI

Beyoğlu’nda geleneksel olarak düzenlenen Semt Konakları Pilav Günleri büyük coşkuyla başladı. Semt Konakları Anaokulu öğrencilerinin hünerlerini sergilediği etkinlere katılan Başkan Demircan, semt konakları ile sosyal belediyeciliği vatandaşların ayağına getirdiklerini söyledi.

Beyoğlu Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Semt Konakları Pilav Günleri, Okmeydanı ve Kasımpaşa Semt Konaklarında düzenlenen etkinliklerle başladı. Semt Konağı öğrencilerinin yılsonu gösterileriyle adeta şölen havasına dönüşen etkinliklerde, öğrenciler sahne performanslarıyla katılımcılardan tam not aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Pilav Günlerine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da katılarak gösterileri izledi.

 MİNİK ÖĞRENCİLER İLK MEZUNİYETLERİNİ BAŞKAN DEMİRCAN’LA KUTLADI

Okmeydanı Semt Konağının bahçesinde ve Kızılay Meydanı’nda kurulan sahnelerde, Semt Konakları Anaokullarında eğitim gören minik öğrenciler ile sanat branşı öğrencileri tüm hünerlerini sergiledi. Sahne gösterimlerinin sonunda Semt konaklarında eğitim alan Anaokulu öğrencileri Başkan Demircan’la birlikte keplerini havaya fırlatarak ilk mezuniyetlerini kutladılar. Daha sonra semt konaklarında vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı. Etkinlikler kapsamında Semt Konağı kursiyerlerinin çalışmaları da açılan sergiler ile vatandaşların beğenisine sunuldu.

MAHALLELERDE SOSYAL BELEDİYECİLİK, SOSYAL DEVLET BU

Okmeydanı Semt Konağını 2006 yılında hizmete açtıklarını belirten Başkan Demircan, “Aradan tam 12 sene geçti. Anaokulunda 41 çocuğumuz var, 2 bin 400 kişi kurslara katılıyor, kütüphane hizmetine 15 bin çocuk katılmış, kütüphaneye gelip giden tüm çocukların sayısı ise 22 bin. Özetle yıllık 31 bin kişi buraya gelip gitmiş. Mahallelerde sosyal belediyecilik, sosyal devlet bu, hizmeti vatandaşlarımızın ayağına ücretsiz olarak getirebilmek.” dedi.

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları Pilav Günleri, ilçenin farklı noktalarında bulunan 15 Semt Konağında 11 gün boyunca devam edecek.

OKMEYDANI’NDA DÖNÜŞÜM HEYECANI

Okmeydanı esnafıyla bir araya gelen Başkan Demircan, “Okmeydanı’nda kazmayı vuruyoruz. Van Bloklarında oturan arkadaşları tebrik ediyorum. Çünkü 80 kişi geldi imzayı attı ve biz orda kentsel dönüşüme başlıyoruz. Okmeydanı’nın kurtuluşu her açıdan kentsel dönüşümdür.” dedi.

Okmeydanı’nda vatandaşları dönüşüm heyecanı sardı. Esnaf ziyaretlerini aralıksız sürdüren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi. Vatandaşlarla sohbet ederek talep ve önerilerini dinleyen Demircan, Okmeydanı Dönüşüm Projesiyle ilgili soruları da cevaplandırdı. Başkan Demircan’ın Okmeydanı’nda dönüşüm için ilk kazmanın kısa bir süre içerisinde vuracaklarını söylemesi vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Okmeydanı esnafının yoğun ilgi gösterdiği programa AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş da katıldı.

OKMEYDANI’NDA KAZMAYI VURUYORUZ

Vatandaşlara Kentsel Dönüşüm’ün müjdesini veren Başkan Demircan, “Okmeydanı’nda kazmayı vuruyoruz. Van Bloklarında oturan arkadaşları tebrik ediyorum. Çünkü seksen kişi geldi imzayı bir anda attı ve biz orda kentsel dönüşüme başlıyoruz. İşin güzel yanı, binaların altında otopark olacak. Yani, yeni yapacağımız her daireye bir otopark yapıyoruz. Diğer adalarda da uzlaşmalar tamamlanması halinde biz dönüşüme hazırız. Tek gayemiz vatandaşlarımıza daha yaşanılabilir bir Okmeydanı kurmak. Okmeydanı’nın tek kurtuluşu her açıdan kentsel dönüşümdür.” dedi.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Davut Güleç Panel Sağ Menü
Davut Güleç Logo Ana Sayfa Davut Güleç Kimdir? Galeri Köşe Yazıları Site Haritası