Asimder’den Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürüne ziyaret
Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk’ü makamında ziyaret etti.
ASİMDER Genel Başkanı Gülbey ile dernek üyeleri, Kurban Oluz, Erhan Hacıkasımoğlu ve GENÇ-DER Başkanı Muharrem Yavçin, yönetim kurulu üyeleri Volkan Tuncer ile Ali Ucum’la birlikte Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk’ü makamında ziyaret ederek, yeni atanmasından dolayı hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirten Gülbey, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra “şehrimizin çarpık yapılaşması, bozuk altyapı düzeni, mahalle ve sokak kirliliğinin bulunduğu bunun yanı sıra kış aylarında kalitesiz kömür kullanımı ve Iğdır’ın ovalık olması nedeniyle hava kirliliğinin had safhada olduğunu, girdiğimiz bu kış ayları içerisinde yine hava kirliliğinin yaşanmaması için bazı tedbirlerin alınması gerektiğini” belirtti.
Gülbey, “Ermenistan da bulunan şehrimizin sınırından sadece 16 km uzakta bulunan Metzamor Nükleer Santralininde kanser hastalıklarına ve sakat çoçuk, hayvan doğumlarının başlıca sebeplerinden biri olduğu, kurum olarak bu konuda da çalışmalar yürütülmelidir. Özellikle yapılan binalarda sığınak bulunmadığını varsa da başka amaçta kullanıldığını bunun incelenmesi için komisyon kurulması gerek, atandığınız günden beri çok titiz çalışmalar yapmakta olduğunuzu kentsel dönüşüm için hız verdiğinizi takip etmekteyiz yeni göreviniz hayırlı olsun” dedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gençtürk ise, “Çok önemli milli ve tarihsel ve aynı zamanda devlet politikamız olan bir konu üzerinde kurulmanız sevindiricidir. Yapmış olduğunuz ziyaret şahsımı memnun etmiştir. Çok güzel ve sıçak insanlarıyla dolu bir şehre sahipsiniz, şehrimizin bazı sıkıntıları bulunmakta çevre ve hava kirliliği bulunmasının yanında birde Ermenistan sınırları içerisinde eski bir yapıya sahip oldukları Metzamor Nükleer santrali bulunmakta bunların incelenmesi ve düzenlenmesi için personellerimiz çalışmaktadır. Bu konular hakkında bir çalışma raporu halinde bakanlığımız ve diğer kurumlara bilgi vereceğiz” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Gençtürk’e Türk-Azerbaycan ve dernek logosunun bulunduğu masa bayrağı ile Ermeni çetelerinin yaptığı katliamları içeren çeşitli tarih kitapları hediye etti.