2023 Kadın-Erkek Eşitliği Proje Çağrısı

2023 Dünya Kadın Hakları Günü, Türkiye’de çok özel bir bağlamda baş gösteriyor. Ülke, 6 Şubat’ta benzeri görülmemiş büyüklükteki iki depremle sarsıldıktan sonra yasta. Fransa, ilk günden itibaren kurtarma ekiplerinin sevk edilmesi ve özellikle de Adıyaman Gölbaşı’na sahra hastanesinin konuşlandırılması yoluyla Türk halkının yanında yer almıştır.

Bu nedenle, Türkiye’deki Fransa Büyükelçiliği, STK’na yönelik geleneksel kadın-erkek eşitliği projeleri çağrısı vesilesiyle ve bir dayanışma göstergesi olarak, bu yıl doğrudan etkilenen kadınlara yardım etmeyi amaçlayan bir veya daha fazla proje seçecektir.
Feminist diplomasi çerçevesinde, Fransa, tüm dünyada kadınların özgürleşmelerini teşvik etmek için tamamen seferberdir. Nitekim ülkemiz, 2021’de, BM Kadın ve sivil toplumla ortaklaşa, Nesiller Boyu Eşitlik Forumunun Meksika’nın yanında eş başkanlığını yürütmüştür. Bu Forum, 40 milyar dolarlık yeni finansmanın kabul edilmesi ve Kadın-Erkek Eşitliği için Küresel Hızlandırma Planının başlatılması gibi somut taahhütlerle sonuçlandı.
Türkiye’de kadın-erkek eşitliğine desteğimiz, sivil toplum projelerine finansman sağlama, Ankara Fransız Kültür Merkezinde 8 Mart’ta Büyükelçi Hervé Magro tarafından depreme müdahalede yer alan kadınların katıldığı bir tartışma panelinin düzenlenmesi ve profesyonel alanda eşitliği desteklemek için AFD finansmanları şeklinde tezahür etmektedir.
Bu nedenle, yeni 2023 « kadın-erkek eşitliği » proje çağrısı için, Türkiye’deki Fransa Büyükelçiliği aşağıdaki alanlarda çalışan kuruluşlara desteğini yineliyor:
– cinsiyetçi ve cinsel şiddetle mücadele;
– ekonomik özerklik ve sosyal haklara ve eğitime evrensel erişim;
– bedensel bütünlüğün ve cinsel sağlık ve üreme sağlığı haklarının desteklenmesi;
– kadınların siyasi hayata liderlik etmesi ve katılımı;
– savunmasız toplulukların güçlendirilmesi (mülteci kadınlar, yoksulluk, engellilik).
Ancak, 6 Şubat depremleri karşısında Türk halkı ile dayanışma göstergesi olarak, bu yıl bir istisnai madde ekliyoruz: felaket bölgelerindeki kadınlara doğrudan yardım etmeyi amaçlayan bir veya daha fazla proje seçilecektir.
Seçilen tüm projeler, bu hususlarda kamuoyu farkındalığı ve bu meselelerin savunuculuğu hedeflenerek, sivil toplum kuruluşlarının teknik kapasitelerini güçlendirerek veya kadın-erkek eşitliği açısından stratejiler üzerinde çalışarak bu hedeflere ulaşmak için somut eylemler yürütecektir.
Sübvansiyonun toplam tutarı 36.000 €‘dur. En geç Haziran 2023 ortasında açıklanacak olan jüri kararına göre üç ila altı proje seçilecektir ve proje başına 12.000 €‘ya kadar sübvansiyon sağlanacaktır.

Dosyanın son teslim tarihi: 15 Nisan 2023.
Başvuru için konu satırına EŞİTLİK_(STK adı) yazılı bir e-postayı siviltoplum@ifturquie.org adresine ileterek iletişime geçebilirsiniz, sorularınızı da aynı adrese yöneltebilirsiniz.
Proje önerisi için mevzuat ve doldurulacak form için : https://www.ifturquie.org/haber/2023-kadin-erkek-esitligi-icin-proje-cagrisi/ 

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

ÖNCELERİ TENKİT, ŞİMDİLERDE TAKDİR EDİLEN BİR KURULUŞ: HOLLANDA TÜRK İŞADAMLARI DERNEĞİ: HOTİAD

İlhan KARAÇAY yazdı: Başlangıçta ciddiye alınmayan, ehil ellere geçtikten sonra ciddileşen ve güçlenen HOTİAD, bugün …